Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 482
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 270
Здравейте,
Първо благодаря за коментарите по отношение на теста за антитела, аз моя ще го правя вероятно в Рамус след 2 дни, бих искала да видя след 1ва игла на 14тия ден дали има и колко изобщо антитела са се образували. Според мои познати Модерна образува доста бързо антитела след първа доза, но да видим.

Това е прекалено рано по принцип и няма особен смисъл да се прави, иначе може и да имаш някакви антитела, но какво от това... Тест се прави не по-рано от две седмици след втората доза.

# 21 271
Усещам парене в гърдите, ЛЛ каза, че е от КВ и ми включи кортикостероиди.

# 21 272
Здравейте. Майка е да кажем по-добре. За съжаление разстройството продължава с пълна сила. Самата тя се чувства една идея по-добре. Нямам никаква друга информация, защото от болницата на посочените телефони никой не отговаря.
Диди, нека каже при визитацията, ще се реши проблема. Да не си мълчи.

# 21 273
Здравейте. Майка е да кажем по-добре. За съжаление разстройството продължава с пълна сила. Самата тя се чувства една идея по-добре. Нямам никаква друга информация, защото от болницата на посочените телефони никой не отговаря.
Диди, нека каже при визитацията, ще се реши проблема. Да не си мълчи.
Те знаят, защото тя е на легло. Днес е успяла да се вдигне и да седне за малко, но да стои права или да направи сама крачка й е невъзможно. Ужасна безпомощност.

# 21 274
Звъни им пак, аз така единия ден (за Първа Градска говоря) успях да се свържа чак към 4--5 часа, извън времето за звънене, но бяха много точни и ми разказаха много.

# 21 275
  • 1st floor
Моля за помощ за разчитане на текста под снимки,  пневмонията е ясна...на двама човека са

# 21 276
Здравейте, отново! Лекар е прегледам майка ми вкъщи и е изписал нови лекарства. Тя досега беше на Ципроксим само + разни бонбонки за смучене. Новите лекарства са:
    Медрол - по едно хапче сутрин
    Антистенокардин 2х2
    Пробаланс 2х1 (пробиотик)
    Мукосолван
    и да си избере Авелокс или Вибрамицин. И сега майка ми ме пита с кой от двата антибиотика да продължи... ЗА Авелокс ми излязоха мнения в търсачката, че е много силен антибиотик и че не трябва да се комбинира с кортикостероид и че не може да се комбинира с цинк. Сега ще им чета листовките, но май клоня към Вибрамицин. Какво ще кажете? А Ципроксима май го спира. Медрола и Антистенокардина не ги бях срещала дозирани по този начин, но все пак са изписани от лекар

# 21 277
Не знам за другото, на мен антистенокардин ми беше изписан 3×2 на ден. Не знам много ли е било, нормално или малко. Лекарката ми каза тогава - ако ви пада много кръвното, пийте 2х2.

# 21 278
Свекърът ми изкара 7 дни в болница и все още е на кислород, когато е с него сатурацията му е 90. Днес е чул че утре ще го изписват - дали е възможно според вас? След като го приберем оттам ще трябва да му осигурим кислород?

# 21 279
  • София
Ципрофлоксацина и моксифлоксацина (Авелокс) са от една и съща група антибиотици. В такъв случай по-добре да изберете Вибрамицина, за да покриват по-широк спектър от бактерии. Освен това е добре успоредно с новия антибиотик да си допие и стария (поне 7 дни).
Баща ми беше на венозни кортикостероиди в болницата, но след изписването остана на преднизолонот 5 мг.
 (Медрол е метилпреднизолон) по следната схема:
3 дни х 4 табл. сутрин
3 дни х 3 табл. сутрин
3 дни х 2 табл. сутрин
3 дни по 1 табл. сутрин
Разбира се НЕ ПРЕДПИСВАМ на никого гореописаното лечение. Просто споделям.
За мен, пак да кажа, е добре при липса на подобрение от първия антибиотик при възрастен човек, да се потърси болнична помощ. Ако сте направили днес снимка и всичко е ОК, може да си позволите още два дни да изчакате...

# 21 280
Dark_Chocolate, схемите ги дават според състоянието на пациента, други лекарства и т.н. За всеки е индивидуално. Зная, че дозите се намаляват плавно, никога не се спира рязко.
Това е от листовката на медрол.
Цитат
Той или тя могат да ви назначат да вземате дневната доза в еднократен прием, да разпределят дневната доза на няколко приема или да Ви назначат прием през ден (минималната доза ще бъде удвоена и ще Ви се каже да я вземате наведнъж през ден в 08.00 ч).
Педи няколко години пих доста дълго време медрол и мисля, че по едно време схемата ми беше по 1 на ден, но вече не си спомням добре. Сега ми го назначиха по 2х1 от 4 мг.

-------------------
Цитат
След като го приберем оттам ще трябва да му осигурим кислород?
peppia, не  разбирам въпроса ти. Питаш дали трябва да му осигурите, или лекарите са казали ,че трябва и питаш от къде да му го осигурите?

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 20:30 от Diorela

# 21 281
Здравейте, имам нужда от съвет от човек, който е минал вече през това. Цялото семейство сме под карантина заради положителен тест от моя страна. След 7 дена аз се чувствам по-добре, но детето (на 5год. )почва да вдига температура. Има ли начин някой да го прегледа или трябва да чакам 2-3 дена и да се надявам да се пооправи. Личната каза температуропонибаващи като при обикновен грип, но ми се иска да го прегледат. Варианта само спешна помощ ли ?

# 21 282
Скиорче, да, знам, че не предписваш нищо и благодаря за мнението. Места в болницата нямало, нито в съседния по-голям град. Снимка не е правена, само я преслушал вкъщи, измерил е сатурация 97 и е изписал новите лекарства. Аз настоявам да идат и за кръвни изследвания, но не мога да ги убедя да действат. Да били изчакали още 2-3 дена да видят дали ще се подобри от новите лекарства.

# 21 283
Звъните на РЗИ, след като вече имате час. След завръщането у дома - отново. Непременно да го прегледат, ако има нужда и рентген. Просто недоумявам как по телефона поставят диагноза. Нашата ЛЛ настоява за преглед и рентген, за дете да не говорим..

# 21 284
Досега е била на Цероксим, не на Ципроксим, моя грешка при изписването. И трите АБ са от различни групи...
Този Медрол, по едно хапче на ден, някой бил ли с такава доза?

Диорела, благодаря ти и на теб за инфото Heart

Общи условия

Активация на акаунт