Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 244
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 345
lechugitka, нали затова се женят - да не ги оставяме да правят каквото си искат и да наливаме акъл, да ги тормозим дори, когато се налага. Simple Smile

Дарк, имай предвид, че КС за по-дълго време, помагат за образуване на тромби, затова внимателно, но говори и за антикоагулант. Може затова да са й дали само 1 таблетка.  Обсъди изцяло терапията с добър лекар, лекуващ и КВ, съобразно всички заболявания и състоянието й.  Аз не бих разчитала на случайни лекари от Хеле във вашия случай. Добре би било да й познава състоянието, лекар, на когото тя е пациент. Аз се консултирам само с такива + ЛЛ. Всички добре познават състоянието ми и заболяванията ми и съобразяват терапията с това.
За антикоагуланта са ме посъветвали да го пия по време на хранене, в един и същи час всеки ден и съобразявам храненето с това. Ако случайно не съм гладна, пак подлагам нещо в стомаха. Подлагам нещо и с другите лекарства, с изключение на тези, които изрично се пият на гладно.
В момента за КВ дават по-често антитромбоцитни, ако човек не е на антикоагулантна терапия от преди това. Май само в болниците слагат антикоагулант. Не съм запозната. На ММ му дадоха тромбекс веднага.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 10:33 от Diorela

# 21 346
В момента всеки, на когото тестът му покаже малко или никакви антитела се хваща за сламката с клетъчния имунитет. Казаха си хората, че клетъчният е труден за установяване откъм ресурси и излиза времеемко и трудоемко, сигурно и доста скъпо.  Надяваме се.
Аз затова питам ,дали ако никога не си го карал трябва резултатите да са нула
Щом имаш показатели, различни от нула, значи си се сблъсквал с него, което разбира се нищо не означава
Щом имаш показатели по малки от референтната стойност значи че нямаш антитела. Ако човекът го е карал ще се надява на клетъчен имунитет, ако не го е карал пазене и ваксина.

# 21 347
Защо няма нова тема.....1400 страници е станала тази.

# 21 348
  • в страната на чудесата
Означава, че няма антитела.
Карал, не карал, нула, са свободни интерпретации.

нали има и клетъчен имунитет, така ,че не е съвсем без значение
Ами изследвайте го този клетъчен имунитет като е непрекъсната мантра. Ще Ви кажа, че досега не сме видели случай на наличен клетъчен имунитет БЕЗ антитела. Другото е дъвката на кантарджиев...

В конкретния случай Е БЕЗ значение. Тестът е отрицателен, няма антитела.

# 21 349
Явно не е само Кантарджиев
проф.Радка Аргирова:"Дори и да има падане на титъра на антителата, то имаме и клетъчен имунитет, който при среща отново с вируса - ще започне да произвежда антитела. Може да имаме нисък титър, но да сме с добър клетъчен имунитет", обясни още специалистът.

# 21 350
И в това интервю, акад. Богдан Петрунов казва, че е доказано, че клетъчната памет е доста дълга - още има клетки, пазещи информация за кронавируса от 2002 г.
Карам по памет, дано не бъркам с терминологиите.
https://bnt.bg/news/akad-petrunov-seriozen-napredak-e-razrabotva … 4-293565news.html

Лейко, как се изследва клетъчния имунитет, къде и на каква цена? Въобще има ли у нас места, където свободно може да си го изследваш? Не съм чувала за такива. Не е ли само за целите на науката на този етап?

# 21 351
Моля за помощ за разчитане на текста под снимки,  пневмонията е ясна...на двама човека са

1. Пневмония интерстициална билатерална с огнища на консолидация - COVID 19 ! Застойни хилуси Сърдечносъдова система - към хипертонично сърце.

2. Пневмония интерстициална дясна на фона на усилено сгъстена белодробна мрежа - COVID 19 ! Застойни хилуси - сърдечносъдова система - с умерено удължение. Лява камера - сегмент.

Т.е., на 1 има двустранна пневмония, а на 2 едностранна в дясно.

# 21 352
Явно не е само Кантарджиев
проф.Радка Аргирова:"Дори и да има падане на титъра на антителата, то имаме и клетъчен имунитет, който при среща отново с вируса - ще започне да произвежда антитела. Може да имаме нисък титър, но да сме с добър клетъчен имунитет", обясни още специалистът.
Абсолютно така е, антителата са ресурс, който с времето пада, когато няма необходимост от тях /няма вирус в организма/, Тлимфоцитите обаче пазят спомена за вируса и веднага реагират при нова среща с него. Сега отделен е въпроса, че има хора които не изграждат имунитет... и при нова среща ще се разболеят отново.
При първия САРС 2003 г, при изследване 15 години по късно е установен имунитет към него, при хора, които са го преболедували. Ако и този САРС действа на същия принцип ще е добре.

# 21 353
  • в кукувиче гнездо
И в това интервю, акад. Богдан Петрунов казва, че е доказано, че клетъчната памет е доста дълга - още има клетки, пазещи информация за кронавируса от 2002 г.
Карам по памет, дано не бъркам с терминологиите.
https://bnt.bg/news/akad-petrunov-seriozen-napredak-e-razrabotva … 4-293565news.html

Лейко, как се изследва клетъчния имунитет, къде и на каква цена? Въобще има ли у нас места, където свободно може да си го изследваш? Не съм чувала за такива. Не е ли само за целите на науката на този етап?

JoyJoyJoyJoy
сори, ама не се сдържах...

# 21 354
Bella_sun Всичко с бял трън. Асат и Алат ще влязат в норма до месец, ако са били завишени.

# 21 355
Абе хора, какво РЗИ?! Щом няма тест, не е поставен под карантина и няма нужда да се звъни на РЗИ.
Saudadе, отивайте на лекар! още повече, че е седмица след ваксината.
На нас ни изписаха антибиотик при появата на кашлица.

Под карантина е като контактен. Пак звъни задължително!

Непокорна търсете място в болница. Дианетик трудно се лекува ВКЪЩИ.

# 21 356
Еййй, доживяхме времена, лекарите да чакат сами да си мерим сатурация, да ни лекуват по телефона. Вероятно ще трябва и с лаборатории да се обзаведем, да си изследваме кръв, снимки да си правим в къщи.
Егати медицината!

# 21 357
  • София
Има ли сред вас хора, които са го карали безсимптомно, но доказано са го изкарали?
Аз имам доста познати, които в определен период през зимата са се чувствали неразположени, имали са хрема, главоболие и са сигурни, че са го изкарали.

Двама приятели имат огромно количество антитела, но не знаят кога са го изкарали - т.е. може да се приеме, че са го изкарали доказано безсимтомно.

И да ви кажа, когато аз го карах ноември основно имах болки в кръста и гръбнака, нямах други симтпоми, освен загуба на обоняние, която открих съвсем случайно. До тогава изобщо не предолагах, че имам корона, понеже по принцип си имам проблеми с ошипяване и често имам болки, особено в студените сезони. И си мисля, че ако има и други като мен, може да карат ковид и изобщо да не се усъмнят. Особено, ако няма други заразени в дома им.

# 21 358
Еййй, доживяхме времена, лекарите да чакат сами да си мерим сатурация, да ни лекуват по телефона. Вероятно ще трябва и с лаборатории да се обзаведем, да си изследваме кръв, снимки да си правим в къщи.
Егати медицината!
И да си наемем кислороден концентратор ( то не че има в момента) и да си пускаме кислород...
Както е казал доктора днес за изписването - толкова млади хора чакат да влязат в болницата...

# 21 359
Идвам само да мрънкам Sad Правих онлайн консултация с гастроентеролог кой от двата антибиотика да почва майка ми, уточнихме, че е по-добре Вибрамицин. И като разбра за медрола, каза, че задължително трябва да се включи и Нексиум, защото язвата може да кръвне, а тя е и с кръвоизлив от преди близо 15 години. Обаче преди няколко години направи алергична реакция към ново за нея лекарство за язвата и не иска да почва с Нексиум, а да си кара с Фамотидин Sad

Непокорна, това е някакъв ужас! И за болния, и за близките му, и за екипите на БП... Просто нямам думи... Стискам палци да се оправи човекът

Залагам 5 лв, че алергичната реакция не е била към омепразола, ами към някое друго лекарство (обикновено някой антибиотик). Послушайте гастроентеролога, Шоколад. Има повече риск от кръвоизлив, ако приема антикоагулант и язвата не е под протекция. Фамотидина не гарантира протекцията на язвата. Той само разрежда пх на сока.

И, все пак, би ли споделила, каква е алергичната реакция, за която става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт