Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 34

• 56 806
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ами, да!  Благодаря много за примерните фдт! Моят цвят, тази зима, на Lancôme TIUW също беше 021, ще си пробвам аз пак 1N2 на EL, когато му дойде времето!:)

# 136
В момента не използвам никакъв ФДТ ,и то не заради пандемията ,а защото не намирам подходящ за кожата ми. Ще ви помоля за съвет -с мазня кожа съм и разширени пори ,като в същато време челото ми винаги е сухо и се бели. Препоръчайте някаква база ,нещо хубаво матиращо и прикриващо порите. 🙃

# 137
Специално за пори и мазна кожа- не хвърляй пари за база. Тези, които запълват порите на силиконова база само ще омазнят повече. Пробвай хубав ФДТ за изравняване на текстурата и пудра. Какво използваше преди? А грижата за сухото чело каква е?

# 138
Наближи ли лятото, ФТД мераците ми се изпаряват напълно. Тази година с извънредното положение ги спрях съвсем рано. Преди няколко дни си поръчах от новото "мляко за тен" Mikly Boost на Clarins. Мотаеше ми се мостра от два месеца и реших да я пробвам. На пръв поглед ми се стори лек и приятен тониран крем и поръчах набързо.

# 139
  • тук-там
Наближи ли лятото, ФТД мераците ми се изпаряват напълно. Тази година с извънредното положение ги спрях съвсем рано. Преди няколко дни си поръчах от новото "мляко за тен" Mikly Boost на Clarins. Мотаеше ми се мостра от два месеца и реших да я пробвам. На пръв поглед ми се стори лек и приятен тониран крем и поръчах набързо.

Как определяш цветовете? От  трите - като, че ли само 03 ми се стори основен. Другите изглежсад прекалено тъмни.... В Дъглас е 60 лв. в момента. Пиши, ако някъде е по-евтин. Мерси.

# 140
  • София
В момента и то много рядко слагам cc крем uriage, малко ми е тъмен, че съм със Светла кожа, а на слънце не излизам, но с пудра бива. Иначе постоянната ми грижа е Vichy Dermablend. Покривен, матиращ. Засега не обмислям покупка на нови неща, защото с тези маски ми изглежда пълен абсурд.

# 141
В момента и то много рядко слагам cc крем uriage, малко ми е тъмен, че съм със Светла кожа, а на слънце не излизам, но с пудра бива. Иначе постоянната ми грижа е Vichy Dermablend. Покривен, матиращ. Засега не обмислям покупка на нови неща, защото с тези маски ми изглежда пълен абсурд.
Махнаха маските вече!:)

# 142
  • София
Махнаха маските вече!:)

Знам, но аз няма да спра да я нося в София 😁

# 143
Специално за пори и мазна кожа- не хвърляй пари за база. Тези, които запълват порите на силиконова база само ще омазнят повече. Пробвай хубав ФДТ за изравняване на текстурата и пудра. Какво използваше преди? А грижата за сухото чело каква е?

Благодаря за бързият отговор. За сухотата в тази област използвам крем на  Biotherm Aquasource Everplump ,който хидратира много добре. От ФДТ съм използвала почти всичко ня пазара от бюджетни до НЕбюджетни. Харесвам double-wear na Estee ,но ми идва доста покривен ,аз нямам акне или белези конкретни ,който искам да прикрия. Проблема ми с порите обаче е факт,защото каквото и да нанеса знаете как става на едни грозни дупки и е отвратително. Бази съм ползвала най -различни ,като може би тази на MAC ми действаше много добре на кожата ,но пък за сметка на това от нея получавам после такова зверско омазняване на кожата. Пудра не си слагам по принцип ,освен матераща.

# 144
Момичета, моля  ви да ме отиентирате при Lancôme teint idol ultra wear кои цветове са неутрслни( за бяла кожа питам). Поръчах си 02 Lys rose и определено не е моя цвят, добре, че поръчах 15 мл., ще се опитам да го продам. А самият фон дьо тен много ми харесва, мисля да си поръчам пълноразмерен вариант от Дъглас, сега идват с тестер, който първо да пробваш и евентуално да върнеш продукта, ако не ти хареса, но въпроса е кой цвят да поръчам ( на Диор ползвам 02n, на Смашбокс 1). Пробвах със приложението за откриване на точен цвят на Сефора, но там номерацията на Ланком се различава от тази на Дъглас.

# 145
Mama Galka, както бях писала в пост по-нагоре зарежи покупката на Ланком от суочове- просто ще е чист късмет да си нацелиш цвета- може би 01... но всички Teint idole варианти оксидират и изсъхват в различен цвят.
Ilyana, точно този ФДТ ти препоръчвам, може би в нюд версията ако само искаш да изравниш тена и порите. За пудра- има такива, които правят чудеса с пори, най-най- любимата ми за целта е на by Terry ( в ОЛХ Светла Симеонова има мини). Препоръчвам я горещо. А за челото- и изобщо за лицето- пробвала ли си ексфолиант на киселинна основа? Това с лющенето за съжаление няма как да се реши с база или ФДТ. За мазна пореста кожа, бих пробвала олио за лице + нещо с гликолова киселина.

# 146
Nia В ОЛХ не ми излиза пудра ,но я намерих в Notino ,тази ли трябва да е?
И ако да,преди или след ФДТ се слага?
Ексфолиант използвах на Bioderma ,но не им ги харесвам продуктите нещо,може ли да ми препоръчаш конкретни защото виждам ,че имаш понятия от грижа за кожата. Благодаря ти много.

# 147
Освен гликолови ексфолианти (горещо препоръчвам) за мен комбинацията от сухо чело и мазна кожа/пори говори за дехидратирана кожа. Много и лека хидратация помага, всякакви агресивни продукти, които да "намаляват" омазняването само влошават положението - получава се омагьосан кръг! Под лека хидратация разбирайте хидратиращи тонери, хидратиращи крем-гелове, серуми... Също така бих препоръчала да не се търсят матови ФДТ, а да се ползват различни праймъри - за суха кожа/за мазна кожа - на различните части на лицето.

# 148
Това е пудрата, но наистина пробвай с мини, все пак при всеки стои различно, пращам ти координати на лично. 
Агент, съгласна за дехидратацията, затова предложих олио, но определено си права- хиалуронова киселина му е майката. Все пак бих вкарала гликол за лющещите се участъци- поне нещо леко- например Тоника на Пикси.

# 149
Как определяш цветовете? От  трите - като, че ли само 03 ми се стори основен. Другите изглежсад прекалено тъмни.... В Дъглас е 60 лв. в момента. Пиши, ако някъде е по-евтин. Мерси.

На последното пазаруване преди извънредното положение ги гледах в магазина на Дъглас. Аз съм със светла кожа и 03 ми е добре. От него имах и мостра. 04 пробвах на ръка тогава и ми дойде тъмен, затова консултантката ми даде 03 да пробвам вкъщи. От там и поръчах. Преди това погледнах и в Нотино, но не го предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт