Отговори
# 240
А иначе изглежда ли жизнен и весел? На мен това, което описваш, ми се вижда нормално за кърмаче (и като брой, и като вид), но за моето бебе, пък и аз не съм лекар. Иначе кърмата е най-доброто, можеш да наблюдаваш и за признаци на обезводняване - хлътнала фонтанела, сухи лигавици, като притиснеш леко кожата над китката трябва да не остава бяла и хлътнала, а да поровее и да се върне веднага в старото положение. Други признаци не се сещам. Освен това ако ти си яла разхлабващи храни - пресни зеленчуци като зелени чушки, домати; диня, пъпеш, много мляко и т.н. това също може да дава отражение.
Последните дни е малко поотпуснат и все хленчи, ама може и да не е жизнен заради жегите  newsm78 Сега спинка и като се събуди обезателно ще проверя и за другите признаци, за които казваш.

# 241
Извинявайте за въпроса може и да сте го обсъждали, но може ли някой да ми обясни, но подробно как точно трябва да се направи картофеното пюре, трябва ли да слагам мляко и по колко, като дам примерно две лъжички пюре, после горе-долу още колко мляко(ние сме на АМ) трябва да дам, или по моя преценка, но ме е страх да не го прехраня ?
Аз още не съм захранила Пламен, но като правех на Митко картофеното пюре никога не съм му слагала мляко. Картофа само го намачквах с водата, в която е врял. А иначе като започнах захранването първо давах по малко пюре и след това дохранвах с кърма и така за около 10 дни на обед остана само картофеното пюре без кърма. Така мисля да действам и с Пламен, но чак към октомври месец.
Съгласна съм с Бубка, че щом детето има желание да сяда, не бива да го караме насила да стои легнало. И аз от време на време слагам Пламен в полулегнало положение в количката, а като сме вкъщи го държа седнал в мен.

# 242
Черепахова, неразбрах за какво се бориш, но Ани неще да лежи ама хич или ми е на ръцете седнала или така:
http://anni-foto.hit.bg/anni_book.jpg
и не мисля, че е вредно все пак е подпряна, мисля че се има в предвид изцяло оставяне без подръжка или облегалка, но те и да искат още немогат да стоят така сами.

Peace  Точно това имах предвид под седене - полуседнало/легнало положение, чрез помощ, подряни с възглавнички, облегалки и т.н.

# 243
Здравейте и от нас, ние вече сме в новата квартира в Божурище и на малчо му се отразява много добре, през деня му се събират по 4-5часа сън, а преди дремваше по 15-20мин. и толкова.
В петък бяхме на консултация и вече сме 7.800 и 64см. на мама дундито е той. Simple Smile
Забелязах, че едната му зеничка се отваря повече и казах на педито, а тя ми каза, че трябва да изчакаме до 6ти мес. и ако не се оправи, ще потърсим специалист.
Бях ви споменавала, че Иво докато спи от време на време се дави, но бързо го обръщах, потупвах го и си заспиваше пак, но онзи ден така както си спеше изведнъж започна да се дави, опитах с потупване, но детето продължаваше да кашля, започна да реве, обръщах го, какво ли не правих, изпаднах в паника, започна да му излиза пяна от устата, посиня, добре че мъжа ми си беше у нас, закарахме го в поликлиниката и му биха инжекция, от тогава не мога да спя нормално, все ме е страх да не взема да заспя дълбоко и да не го чуя, само като си помисля, че можеше тогава да не съм в стаята. Cry
За зъбките с две ръце ви препоръчвам Хамомила, аз слагам по 3 гранулки в 4чаени лъжички вода и му я давам да я пие.
Мислех и друго да пиша ама забравих, а и кое време е вече, а не мога да заспя, за сега лека нощ, до утре. Simple Smile

Роси, и Тони се дави понякога, дано да не стигаме до вашето положение!
Пожелавам ти да е било първи и ПОСЛЕДЕН път! Praynig Hug

# 244
Която от вас иска мога да й дам от безмлечната оризова каша на Милупа, защото ми е цяла кутия, а не можерм да я изядем очевидно. Аз подходих несериозно. Давала съм му 3 пъти от нея по 2-3 лъжички. Не ми се хвърля, много добре изглежда. И най-вече ми е страно как след отварянето трябва да я държа 4-5 седмици, а тя никога не е била запечатвана - пакета беше просто завит отгоре и в кутията, ама тя е картонена. По-скоро няма да я хвърлям, за мен лично нищо й няма! Тя има още 2 седмици де, официално!

# 245
  • София
Чаена, аз съм чувала и други майки да не я изхвърлят веднага щом изтече срокът й на годност.

# 246
Ами на кърма сме само за сега, но му давам и водичка понякога. И въпреки че педито е против лекарствата "освен в краен случай", а мисля че нашия е такъв, ще давам прахчетата Хидрасек или Смекта. А акането не е много често на ден -по 2-3 пъти, но като сменям памперса внимавам да не се излее, понеже като го усетя че е наакан и веднага го сменям и не може да попие в памперса. Значи все пак е рядко, но поне не е след всяко хранене.
 Hug Мерси за съветите момичета. Надявам се утре да се похваля че сме по-добре.
За АКАНЕТО!
Тони като се изака се чува бълбук-бълбук, след което бордовете на пампера спасяват положението около 5 минути, защото след тях не е възможно да не пропусне памперса. Като го сменям се чудя как да оперирам  - с едната ръка бурша дупе, с другата държа краката, за да не джапне в памперса Joy Той е на кърма, заради което си мисля че е такав ситуацията.
Ако дам пюре, то може акането да се засили по  2-3 пъти на ден, обикновено прави серия hahaha
И в крайна сметка ако се кърми бебето, ако кожата му е ок, ако е весело, ако ака на поразия, то не е казано, че е обезводнено.
Поне така се надявам!

# 247
Чаена, аз съм чувала и други майки да не я изхвърлят веднага щом изтече срокът й на годност.
Да де, ама за какво ми е цяла кутия, нека и някой друг да пробва!

# 248
Добро утро Mr. Green
Та за акането и нашто беше доста течно но вече консистенцията се промени откак сменяме хранене с зеленчуковото пюре напълно-ака 2 пъти и то доста се напъва но вече е по гъсто Blush и си мисля IKI_79 че може и нормално да е може и от горещото да е било още по течно newsm78
х_diabet_mama  и нащо положение е такова в количката, но като се сети пак се бута още повече да се исправя Heart Eyes но го забаламосвам и е ОК
Да ви питам кой има активна гимнастика и върши ли му тя работа?!? Въобще какви играчки и развлечения предлагате на ваште бебоци ако може сбит преразказ Mr. Green
Ние имаме висящи играчки към кошарата-на тях закачено музикално звънче на Чико/с огледалце и разни други играчки на които гукаме, на количката стандартните дрънкащи мечета на които съм закачила 2чесалки за зъби/звездички и които той лапа и плюнчи с кеф... и разни плюшени играчки които аз му показвам, мда дрънкалки разни newsm78 та това е в общи линии не се сещам за друго сега - та споделете и вие Hug не е задължително само който иска Peace

# 249
Забавленията:
Има дрънкащи плюшени кучета на количката + една маргарита от пластмаса и плат, която бута в устата си или само си играе с нея. Купихме му чесалка за зъби на Камера, лапа я , но се дразни, че не може цялата да си я набута в устата, а понякога се дави - толкова я бута навътре.
Какво друго?
Понякога стойката на ваната я слагам над него и му окачам разни играчки, като активна гимнастика, защото такава така и не купихме, а и няма и да купим Tired

# 250
Добро утро,

ние имаме активна гимнастика и наШета не е zа препоръ4ане  Sad  Ето таzи е на ФиШер Прайс. Проблемът е, 4е игра4ките висят много високо и не може да ги хване, само едната е достатъ4но голяма. Та като купиШ активна гимнастика, гледай да можеШ да променяШ положението т.е. висо4ината. Ина4е съм с 2 ръце zа активната гимнастика. Имам една постелка на zемята (а пода е с мокет) и там е и акт. гимн. и малката там си играе сама, та и аz мога да върШа някаква работа, тя може да се търкаля колкото си иска беz да се страхувам 4е може да падне или да се удари някъде  Peace  Сега ка4их таzи и пада голяма игра. Таzи ябълка се отваря, вътре има огледало и 4ерупка, която като се дърпа, се прибира и вибрира. Поръ4ах и 2 други игра4ки и 4акам да ги доставят, ето теzи     да ги ка4а на акт. гимнастика, дано да й харесват  Wink   Ина4е има едни 4есалки (клю4ове), тях ги гриzе с кеф, и едно плюШено животин4е, то е по скоро кърпа с глава, и него го оби4а много. Ина4е играя с нея като си пеем и т.н. Любимите й песни са Зай4енцето бяло и Аz не съм комунист  Joy (и едни немски)

Ето и игриЩето й

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 11:30 от Tatjana

# 251
Момичета, влизам за да ви се оплача.
Вчера мъжът ми го изпратиха в командировка, останах сам самичка с бебето и по закона за всемирната гадост започнаха неприятностите.

Дими се наяде в 18.00 часа и ттръгваме да излизаме, слагам я в количката и отивам за портфейла. И чувам нещо бльок бльок и се чудя кво е  - отивам, тя повръща на фонтан (а никога не е повръщала преди)  Sick. Не се панирах много, викам случва се. Измих я, оправих оповръщаната количка, пода и излязохме. Една съседка ме попита дали съм й мерила температурата, сякаш топличка била - и аз ми не. Прибрах  се аз и меря температура - няма 36.9. Нормално. започвам да я храня и на средата на шишето отново фонтан. Вече взех да се паникьосвам  - обаждам се на мъжа ми, обаче вече рева - кво да я правя (не че той знае кво да прави ама да се оплача). Обаждам се на педито - тя вика има вирус, който минава за 24 часа да не се притеснявам, ще мине. Ако пак повръща да й звънна. Сложих я да спи, спокойна весела и си заспа. Ходя аз на 5 мин да я гледам. По някое време майка ми звънна и на нея се оплаквам, но вее доста спокойна. Свършихме разговора отивам да я видя и УЖАССССС  Shocked Shocked Shocked. Тя по корем със затворени очи, всичко оповръщано около нея. Косата й, ушите...всичко. Изпаднах в истерия, рева, хванах я рязко вдигнах я, тя ревна (явно само е спяла), аз рева, тя спря да реве, аз продължавам. Пак звъня на педито - тя вика ела да я прегледам (часът е вече 21 и нещо). Отивам аз с едно такси нищо и няма, гърди гърло всичко ок. Даде й един сироп и глюкоза и каза, ако повръща още в спешното и на системи. Та с таксто и с бебето на аптеката, там ме гледат така Shocked. Добре, че таксиджията излезе свестен и ми помагаше много. После Дими пи сиропа, заспа си пак, е аз не спах кои знае колко, ама поне не повръща вече  Praynig

Охх, много дълго стана ама голям ужас беше, просто защото тук не познавам много хора и нямаше на кой да звънна, ако имаше по-голем проблем. Оплаках се....

# 252
Галя, наистина много неприятно, дано е било изцидентно само за вчера и не се повтаря Praynig
И аз от една седмица съм сама, вчера на Преси нищо му нямаше, но днес явно има закъсняла реакция от ваксината, ужас е Tired

# 253
galiabalq съчуствам ти, дано това да е било всичко и да не се повтаря повече, просто си представям кошмара Tired

# 254
Хм....дано да е нещо временно Галябаля! Стискаме палци с Тони да нямате повече проблеми! Hug

Общи условия

Активация на акаунт