От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 432
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Велики Преслав
Този Бош който си снимал е много добър.  Какво се замисляш. Лично аз бих си я взел. Добра помпа, перки и др. Само един недостатък. След гаранцията ако изгори помпа или нагревател се сменят комплект. Тъпо но факт. Струва 300 лева.

# 331
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Така. Ходих в технололис с един познат, който е работил преди в Зора управител и грам нямах идея, че се интересува от техниката, но като му казах защо отиваме ме засипа с една огромна плеяда информация(направо ме хвърли в тъча).

Според него БОШа са абсолютно без конкуренция като качество/цена(само Миеле били по-добри но на много по-висока цена), но имало значение дали модела е произведен в Полша или Германия. Онази от линка горе била в Полша, но и тя не е лош вариант.
АЕГто той ми каза, че се очаква да мие по-зле от БОШ модела, защото пести вода.
Скрит текст:
Също така на бошовете водата им минавала през някакъв контейнер така, че помпата винаги да работи с достатъчно вода. Имали и някаква система да дробят по-добре таблеткта, която не я разбрах как работи.

Посочи ми друг модел в магазина, който според него бил по-добър, защото ползва някакви заулитни кристали(не запомних за какво служат), произвежда се в Германия и не се отварял при сушене, което пазило шкафа. Единствения негатив, е че за разлика от полската няма връзка с интернет. Сто лв е по-скъпа:

Някой ползвал ли е тази от снимката?
Ами не е вярно това. Аз съм с АЕГ и смея да твърдя, че мие отлично, вкл. загорени и трудни за миене. Нищо не плакна на ръка. Всичко блести. Как този резултат е по-лош от на Бош? Не казвам, че Бош не мият. Те и Самсунг мият тлично. Вече разликата е в кошници, перки, разпределение и т.н. - всеки има различни изисквания и нужди.
Скрит текст:
Ivkonst, за техническата информация не се меся, но от личния ми опит (даже скоро написах в темата) - при автоматично отваряне на вратата не се измята врата/плот от влагата, просто защото не се отделя влага, а само топлина. Три години ползвам съдомиялна на този принцип.
Потребители, ползващи сушене със зеолит (технология за сушене) казват, че не са очаровани от резултата. Нека пак се включат, ако греша.
Потребителката беше една и не беше доволна от миенето, а не от сушенето и след като обясни как ползва машината и казах къде греши, но тя си държеше на нейното.

И аз помня това мнение, но нещо не намирам точния модел - в последните страници беше написано нали? Това мнение само малко ме разколеба за бош като марка за миялна

Според вас тя не е ползвала правилно машината така ли?

Имате ли модела на машината й? Подозирам, че е същата, която моя приятел ми препоръча защото цената беше същата
Не помня дали беше в тази тема или в темата "всякакви въроси за съдомиялните". Но тя не беше доволна от миенето, а се оказа, че не ползва правилно машината и затова резултата е незадоволителен - мие на чешмата съдовете и пуска автоматична програма. Тази програма изследва със сензор замърсеността и според това определя температура и продължителност. Да обаче като има загоряло, засъхнало и отмито отгоре, водата която премива за да се изследва замърсеността й, не се замърсява много и машината отчита леко замърсяване и няма как да разбере, че има засъхнало например. До колкото помня и ползваше таблетки на кратки програми, вкл. и на такова "излъгано" авто.

# 332
Трябваше да погледнеш и AEG не е вярно това че не мият добре, даже напротив. Виждам че най-много си се надъхал за Боша, така че действай както решиш.
Аз лично бих предпочел вратата да ми се отвори сама и на сутринта всичко да е сухо и проветрено (AEG), отколкото да разчитам на Зеолита (Bosch).

# 333
Трябваше да погледнеш и AEG не е вярно това че не мият добре, даже напротив. Виждам че най-много си се надъхал за Боша, така че действай както решиш.
Аз лично бих предпочел вратата да ми се отвори сама и на сутринта всичко да е сухо и проветрено (AEG), отколкото да разчитам на Зеолита (Bosch).

Мда този зеулит мално не му разбирам принципа на работа.

По-евтиния бош се отваря, но той е полски.
АЕГто може също да мие добре, просто не ми харесва тази концепция за пестене на вода.

Боша също и двата модела имат някакво допълнително разпръскване от тавана, което АЕГ го няма

# 334
  • София
Зеолитът способства изсушаването, няма отношение към миенето. Моята няма нито зеолит нито автоматично отваряне на вратата, пък мие и суши отлично.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 20:37 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 335
  • Велики Преслав
Зеолита е хубаво нещо, ама още е ново за техническо изказване.  Иначе е е един минерал през който минава влажния въздух той го исушава, и общо взето това е всичко. Да си кажа честно незнам дали има почза щото аз имам 15 годишен сименс дето суши страхотно. Тази технология уж отделя внимание към сушенето на пластмасови съдове.

# 336
  • На брега на реката
Аз бях писала за Бош, че не мие хубаво и зеолита, не е кой знае какво.
Моята машина е 45 см.и бях посочила модел.
Аз обаче не изплаквам и не ползвам автоматичната програма, а нормалните програми според замърсеността и видовете съдове.
Ползвала съм различни препарати и с нито един не постигнах отлични резултати, когато съм имала загоряло на съдовете.
Имала съм и друга машина, Беко и измиваше всичко отлично, но за жалост се развали на шестата година.

# 337
Това за пестенето вода на AEG е глупост всяка миялна има ЕКО програма, която пести вода, но има и нормална, автоматична и интензивна програма, където не се пести вода.

# 338
Аз бях писала за Бош, че не мие хубаво и зеолита, не е кой знае какво.
Моята машина е 45 см.и бях посочила модел.
Аз обаче не изплаквам и не ползвам автоматичната програма, а нормалните програми според замърсеността и видовете съдове.
Ползвала съм различни препарати и с нито един не постигнах отлични резултати, когато съм имала загоряло на съдовете.
Имала съм и друга машина, Беко и измиваше всичко отлично, но за жалост се развали на шестата година.

Живота е много объркващ 😁 А твоята има ли зеулит и знаеш ли дали е полска или немска?

# 339
  • На брега на реката
Да, има зеолит и е немска!

Ако нямам загорели съдове, измива добре и изсушава дори и пластмасата, но бих предпочела да мие по-добре, отколкото добро сушене, което в никакъв случай не е идеално.

# 340
ivkonst2017, погледни в сайта на Вето, за да се ориентираш за страната - производител. Аз лично бих си взела този модел https://veto.bg/bg/product/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8% … -bosch-smv4hcx48e, ако търсех за вграждане. Произведена е в Германия и отговаря на моите критерии за 5 г. гаранция, бр. комплекти, 3 кошници. ММ обаче държеше на свободностояща за този момент, понеже кухнята ни има нужда вече от ремонт и само ще си играем да вграждаме.
Имам наблюдения за съдомиялните на AEG, Miele, Siemens. И трите мият и сушат еднакво дори без зеолит.  AEG- то /за 12 компл./ работи 10 години без проблеми и дори без да ползвам препарати за почистване всеки месец. Предимно ползвах програмата AUTO и резултатите бяха отлични. В един момент се оказа, че се е включила защитата от наводнение. Трябваше единствено да се смени маркуч за вода за горната кошница, но ММ реши, че е време за нова. Взехме Miele за 14 комплекта, но чак когато пристигна разбрах, че е произведена в Чехия. Не зная дали това има значение. На този етап считам, че направих грешка да не си платя за удължена гаранция. На третата година показа грешка в циркулационната помпа. Още не е ходила в сервиз, но ако се наложи смяна на помпата, съдомиялната си е направо за изхвърляне предвид цената на тази част. Взехме преди 2 седмици Hanseatic, за да не карам без съдомиялна по празниците. Но искрено се надявам  Miele-то да може да се ремонтира. Сега при сравнение оценявам предимствата на Miele. Действително кошниците са много по-практични, по-лесно се движат, подредбата на съдовете и на приборите в горната кошница е по-удобна. Недостатък при нея е това, че няма програма само за изплакване и кратка програма за 30 мин., които програми има Siemens-а. Siemens за 12 комплекта ползвам вече 5 години в другото ни жилище. Произведена е в Германия и при нея идеално ме устройват програмите, но ми липсва третата кошница.
Та в заключение според мен най-важна е гаранцията на даден уред и да събира повече комплекти т.е. задължително 3 кошници.
Горепосоченият модел на Бош има DosageAssist за дозиране и разтваряне на таблетките, но лично на мен тази функция не ми е важна.

# 341
Да обърна само внимание, че показаната от Мари-ана съдомиялна е пластмасово дъно. Аз не бих взела машина с нееднородна вътрешност.

# 342
  • Велики Преслав
Моят сименс на 15 години е с такова дъно

# 343
Каква  е целта на това пластмасово дъно? Как е възможно такива скъпи модели на Bosch/Siemens да са с такова. На мен лично не ми допада идеята.

# 344
  • Велики Преслав
По примцип не е болка за умиране. То е да по лесен ремонт

Общи условия

Активация на акаунт