От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • На брега на реката
Честита придобивка!
Вземи си гел или прах за лесно дозиране и за кратките програми.
Залепнало или загоряло, мий само на дълги програми, за да може таблетката напълно да се разтвори. Таблетка на кратка програма, не е добър вариант, има вероятност да не се разтвори добре и да остане от нея по съдовете.

# 376
Да дам отзиви за първите измивания на новата ми Индезит - снощи с по-дълга програма изми идеално съдовете, които бяха средно мръсни, но позасъхнали. Не знам още суши ли добре - след края на програмата веднага отворих, не усетих да излиза влага, а само топлина. Сутринта всички съдове бяха идеално чисти и сухи.
Днес пуснах на кратка програма нормално замърсени с една ужасно залепнала и засъхнала тава с картофи - по нея още има следи, тъй че явно не съм нацелила програмата. Останалите съдове бяха измити. Тази програма не суши, явно трябва да разгледам кои програми са пълен цикъл.
Има опция само изплакване/намокряне, има и една Extra, която се води подходяща за бебешко-детски.
Оказа се, че в магазина малко са ме заблудили и всъщност има възможност да се пусне половин зареждане - избираш си коя кошница и настройваш да мие само горна или долна.
Обаче таблетките Somat all in one не ми  харесват, на днешната по-кратка програма на няколко съда имаше останали леки следи. А и за половин зареждане трябва да ги чупя, тъй че ще взема нещо друго за лесно дозиране.
Няма и как да ти се разтвори . Времето и градусите на програмата са прекалено малко . Купи си гел ако миеш на кратка програма . Аз съм много доволна от този . В момента го ползвам. http://kralicachistnica.com/pochistvashchi-preparati/preparati-z … domiyalna-mashina

# 377
Ходих да видя на живо онова Миеле от 1200лв и изобщо не видях нещо впечатлително, но го задрасквам модела, защото няма аетоматично отваряне за да суши. Няма как да дам 1200лв и да трябва да му вися да го отворя ръчно.

За сега съм се насочил към БОШа за 1200лв със зеулита, всички най-много позитивни мнения като марка за съдомиялни чух за БОШ. Логиката спрямо това, което разбрах за конструкцията ми говори същото. За АЕГ съм чул няколко позитивни мнения само от този форум, на живо не чух някой да ги хвали. При положение, че няма единодушие ще трябва да избера на база на преобладаващите мнения.

# 378
  • Варна
Няма как да дам 1200лв и да трябва да му вися да го отворя ръчно.

Това пък защо? Някои хора се чудят как да я изключат тази опция,ти пък си щял да висиш да я чакаш да я отвориш ръчно...

# 379
Няма как да дам 1200лв и да трябва да му вися да го отворя ръчно.

Това пък защо? Някои хора се чудят как да я изключат тази опция,ти пък си щял да висиш да я чакаш да я отвориш ръчно...

За мен е логично като се измият съдовете да искаш да се изсушат и не искам да съм ангажиран да разреждам съдомиялната след приключване. Тоест да си я пусна вечер преди лягане, тя да си измие, изсуши и на другия ден по някое време като имам време и ми е кеф да ги извадя измити и сухи

# 380
Ами то и Боша май не се отваря сам, той има Зеолит за сушенето, Miele (простите) има вентилатор за сушенето. На AEG дето не ги харесвате се отваря сама.
При положение, че още от началото сте си харесали Бош защо изобщо се допитвате ? Joy
Весело посрещане на Новата година !!! Gift

# 381
  • Велики Преслав
Ивконст. Съдомиялните си сушат и без да ги отваряш. Аз не одобрявам тази функция, защото ако имаш малки деца или домашни любимци ще им е много любопитно да се проврат там, когато се отвори.

# 382
Ивконст. Съдомиялните си сушат и без да ги отваряш. Аз не одобрявам тази функция, защото ако имаш малки деца или домашни любимци ще им е много любопитно да се проврат там, когато се отвори.

Не бях наясно, че сушат без да се отварят. Колко точно добре изсушават по този начин спрямо отварящите се?(изключвам зеулитните)

# 383
  • Велики Преслав
Еми виж сега. По старите само при последно плакнене затопляха съдовете и последните 10-20 минути просто съхнеха. Сега новото ми Беко има Вентилатор и много добре суши. Старата и без вентилатор сушеше но по пластмасоните неща имаше повече капки. Така че аз лично бих търсил с вентилаторно сушене а не отваряне.

# 384
  • Пловдив
От дълги години ползвам съдомиялна(10+),най-често я пускам вечер преди да си легна,на сутринта отварям машината и всичката посуда е перфектно измита и суха,без екстрата "автоматично отваряне",която изобщо не ми липсва.От 2,5г съм с Бош,зеолит технология,доволна съм.

# 385
  • На брега на реката
Всички машини, сушат без да се отварят! Тази ми е със Зеолит, писала съм  и сега няма да я коментирам, но предишната нямаше. Зареждам съдовете вечер и я пускам и на сутринта, като отваря вратата, имам измити и сухи съдове. Единствено по пластмасата,има малко останали капки.
Аз лично, не бих си взела машина с автоматично отваряне на вратата, защото не искам влагата, да се отдели в помещението, а и както Василев писа, имам дом.любимец, който навсякъде си вре, любопитния нос! Blush

# 386
# 387
От дълги години ползвам съдомиялна(10+),най-често я пускам вечер преди да си легна,на сутринта отварям машината и всичката посуда е перфектно измита и суха,без екстрата "автоматично отваряне",която изобщо не ми липсва.От 2,5г съм с Бош,зеолит технология,доволна съм.

Може ли конкретен модел и ако сте ползвали други миялни преди до колко добре спрямо тях мие силно замърсено или засъхнало?

А онова базовото миеле за 1200 значи също суши без отваряне? Защото момичето в магазина не спомена нещо такова, от нея останах с впечатлението, че трябва да си я отварям ръчно

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 13:14 от bubanka

# 388
  • Пловдив
Не съм в къщи и не мога да видя модела,но преди това пак ползвах Бош и бях доволна от измиване,изсушаване,но има нещо,което за мен е много важно-не купувам битова химия(препарати) от официалният внос,винаги от чужбина купувам битова химия,козметика или от магазините за паралелен внос.

# 389
Не знам как точно си го представяте това отваряне на вратата, но май нямате много представа как точно става. С Бош от последната серия сме. Отваря се точно колкото да пъхнеш едно тъничко пръстче и даже на пръв поглед не изглежда отворено. Не излиза влага и подобни. Миялната суши преди да се отвори. По скоро е за охлаждане, а не сушене на съдовете.

Общи условия

Активация на акаунт