The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 198
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Според мен Люк просто не може да разбере какво е преживяла Джун. Той е страдал, чул е какво се е случило, но не може да го почуства, не може да влезе в кожата на Джун.
При Мокра е подобно. Тя изживя много, но това на два пъти да ти отнемат детето, да се бориш в този свят, просто остава далеч от нея. Тя се чувства спокойна, помага колкото може, хората, които обича са около нея, не иска повече от това.

Книга
Скрит текст:
Джун е жива в книгата. Накрая трите се събират. Във втората книга не се говори за Ник. Накрая е написани, че Никол, Хана, майка им и техните бащи са издигнали паметник, което насочва, че и Ник се е появил в Канада.
Първата книга я четох отдавна и не помня детайли, но мисля, че тя приключваше с първи сезон на сериала.

# 586
Така е разбира се и все пак малко подкрепа вместо млъкни нямаше да е излишна.Да първи сезон е по първа книга.Вече втората е доста по късно като период затова и яко разтягат и интерпретират както си искат вече 4 сезона.Надявам се 6 сезон да е по втора книга и да се приключва,прекалено разтегнаха идеята,на моменти беше пълнеж и много слаб предния сезон.

# 587
аз се учудих какво си мислят сценаристите когато Джун излетя от вкъщи без Лукас да я гепи. как обичаш някого /доказал го е/ и го оставяш като е в амок да скита насам натам. можеха по друг начин да направят сцената

# 588
Аз мисля, че Джун не може и никога няма да може да се възстанови. Действията й са нерационални и няма как да търсим логика. Мойра и Рита също са минали през кошмара, но тяхната реакция е различна - опит всичко да се върне към нормалното възможно най-бързо. Предполагам, че по подобен начин се развиват и ветерани от войната, жертви на насилие и тн.

# 589
  • София
Изгледах и аз най сетне и се връщам да ви чета,че се пазех от спойлери.Хареса ми,малко мудно почна,но страхотен завършек на втори епизод.Толкова да ми харесва визуално Серина,а е такава кучка злобна и отмъстителна 🤣.Нямам търпение Джун да и види сметката и на нея.Сега не съм го преживяла,но не мога да разбера Мойра и Люк защо не я подкрепят в омразата и ми я карат да загърби и продължи напред.Как ще забрави,детето и е там все пак.Според мен ще умре накрая,но ще я спаси.Чела съм и книгите де,но там който ги е чел знае че има доста дупки и пропуски и голямо прескачане.

Допълвам се,видях че обсъждате книгите.
Скрит текст:
В книгите ясно се казва че Ник е бащата,няма никакво съмнение че Никол е негово дете.Аз обаче помня от втора книга,че Никол избягва с Мойра и Люк и при атентант ги убиват,а нея връщат в Гилеад където се събира с Хана,Джун е убита отдавна.Ако имам време пак ще я прочета,че след това почнах сериала и май пооплитам кое е от книгите,кое от сериала.И жена му на Ник я има в книгите,доколкото помня той не искаше да спи с нея,че е малка на възраст и по късно май го принудиха за да няма прислужница.Абе книгите са доста хаотични,тук поне се следва линия и се допоясняват някой неща.

Малко ти са се омешали книгите и сериала Simple Smile

Скрит текст:
В сериала Ник не искаше да спи с първата жена, в книгите не се споменава жена на Ник. Останалото е както Gigi е казала

# 590
Това, което мен ме дразни и в този, и в предходния сезон е възрастта на Хана и Никол. Хана расте със скоростта на светлината, а Никол е още бебе.

# 591
Може ли да ми кажете точното заглавие на книга 2 /тази която е от гледна точка на Никол/. Или някой ако я има в електорнен формат?
 Благодаря предварително!

# 592
  • София
Може ли да ми кажете точното заглавие на книга 2 /тази която е от гледна точка на Никол/. Или някой ако я има в електорнен формат?
 Благодаря предварително!

The Testaments, имам я електронно на английски обаче. Мога да ти я пратя, иначе на бг я има в озон, Заветите https://www.ozone.bg/product/zavetite/

# 593
 Благодаря предварително!

The Testaments, имам я електронно на английски обаче. Мога да ти я пратя, иначе на бг я има в озон, Заветите https://www.ozone.bg/product/zavetite/

Благодаря много, предпочитам на български.
 В моменгта в озон има в комплект двете книги за 35,80

# 594
  • Вестерос
Изгледах и аз най сетне и се връщам да ви чета,че се пазех от спойлери.Хареса ми,малко мудно почна,но страхотен завършек на втори епизод.Толкова да ми харесва визуално Серина,а е такава кучка злобна и отмъстителна 🤣.Нямам търпение Джун да и види сметката и на нея.Сега не съм го преживяла,но не мога да разбера Мойра и Люк защо не я подкрепят в омразата и ми я карат да загърби и продължи напред.Как ще забрави,детето и е там все пак.Според мен ще умре накрая,но ще я спаси.Чела съм и книгите де,но там който ги е чел знае че има доста дупки и пропуски и голямо прескачане.

Допълвам се,видях че обсъждате книгите.
Скрит текст:
В книгите ясно се казва че Ник е бащата,няма никакво съмнение че Никол е негово дете.Аз обаче помня от втора книга,че Никол избягва с Мойра и Люк и при атентант ги убиват,а нея връщат в Гилеад където се събира с Хана,Джун е убита отдавна.Ако имам време пак ще я прочета,че след това почнах сериала и май пооплитам кое е от книгите,кое от сериала.И жена му на Ник я има в книгите,доколкото помня той не искаше да спи с нея,че е малка на възраст и по късно май го принудиха за да няма прислужница.Абе книгите са доста хаотични,тук поне се следва линия и се допоясняват някой неща.
Не е вярно това за втората книга. Наскоро я прочетох.

Скрит текст:
Никол в Канада е дадена на двама други от Съпротивата, които ги убиват. По едно време я пращат в Гилиад, там се среща с Хана, която става Леля и двете бягат пак в Канада, там се срещнаха с Джун и така свърши. Джун не умира в книгите.

Първата книга е точно първи сезон, като сезонът беше за мен по-добър от книгата.

# 595
  • Sofia
В кой ден от седмицата ще качват сериите?

# 596
  • София
В кой ден от седмицата ще качват сериите?

ХБО четвъртък, Хулу сряда

# 597
Ще излезе новата серия аз докато коментирам, така че набързичко и кратичко:

1. Явно жените от групичката на Джун са очаквали масова вендета и тя сега ги разочарова.
2. Въобще не ми хареса какво са измислили за Емили! За мен тя въобще не даваше подобни признаци и разбирам, че трябва да я махнат някак, но имаше и други начини. Толкова интересна история, сюжет, развитие и накрая... Нищо.
3. Джун вече съвсем не е на земята при здравомислещите, което го разбирам, макар и да е дразнещо.
4. Серина е най-злата, безпарадонна, обиграна кучка, изиграна просто брилянтно от Ивон, та през цялото време искам да я ударя с нещо тежко. Обаче явно картата "безкраен живот" на Джун вече е у нея, защото завръщането и в Гилеад за мен беше абсолютно неправдоподобно. Да бе, приемат една предателка, предала мъжа си, предала страната си, създала предател в лицето на мъжа си, че и погребално шествие по нейн вкус устройват, че и с специални хора на него...
5. Шествието на Фред имаше много странна подредба. Сигурно съм повлияна от английското погребение, ама Ник и Джоузеф от кога станаха толкова важни, че да са на първа линия, но пък не могат да разрешат церемонията и трябваше онзи гущероподобен тип Пътнам да го направи?
6. Сцената между него и Естер беше ужасна. Направо ми се плачеше. Пълен извратеняк. Той пък как се издигна толкова високо? Нямат ли досие за минали прегрешения?
7. За мен най-силната и трогателна сцена беше тази между Мисис Пътнам и Джанин. Тя през цялото време е някаква отвратителна жена, според мен много по-силно олицетворяваща Гилеад от Серина, и наистина потръпнах като каза "Благодаря всеки ден на Бог за нея... ... и за тези, които я доведоха при мен". Покъртително.

Време му е да приключва сериалът. Аз въобще не харесах Заветите с изключение на частта на леля Лидия, така че надявам да не завие нататък. Абсурдно ми се вижда те да са шести сезон. С това бавно темпо, ще им трябва цял нов сериал за да екранизират и втория роман.

Трейлър за трети епизод

# 598
Изгледах трети епизод.
Първите два много ми харесаха, но този ми дойде малко скучноват. Имаше няколко момента, но като цяло гола вода😀

# 599
  • София
И аз току-що го изгледах, мен ми хареса, ще  ида да чета сега коментарите в групите да видя на какво мнение са.

Общи условия

Активация на акаунт