Онлайн консултации с д-р Мариана Мандажиева – специалист по клинична алергология

• 93 857
  • 752
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, д-р Мандажиева!
Пиша Във връзка с резултати от изследвания, които  показват завишени еозинофили… бихме ли ми казали на какво може да се дължи това?
Имам едно основно оплакване и то е трудно дишане на моменти, сякаш усещам сухота в дихателните пътища, постоянно или често се налага да въздишам… или по-точно да търся да поемам дълбоко въздух.
Има ли връзка оплакването ми с тези резултати нещо?
Скоро си правих спирометрия и излезе нормална, отделно имам правен скенер на бял дроб във връзка с проследяване на старо заболяване, но резултата не показва проблем в момента, но аз съм се вторачила в това трудно дишане и търся причината.
извинявам се, че отговарям вместо лекарката, Не знам дали имате алергия към нещо но вие имате желязо дефицитна анемия и затова имате този задух. Трябва да ходите на хематалог.  Да приемате железни добавки. Аз бях по същия начин, не ми стигаше въздухът и често дишах по дълбоко но трудно ме задоволяваше поетият кислород и след възстановяване до известна степен хемоглобина и феритина/желязото симптомите ми се подобриха. Пуснете си изследване железен панел и феритин.

# 751
извинявам се, че отговарям вместо лекарката, Не знам дали имате алергия към нещо но вие имате желязо дефицитна анемия и затова имате този задух. Трябва да ходите на хематалог.  Да приемате железни добавки. Аз бях по същия начин, не ми стигаше въздухът и често дишах по дълбоко но трудно ме задоволяваше поетият кислород и след възстановяване до известна степен хемоглобина и феритина/желязото симптомите ми се подобриха. Пуснете си изследване железен панел и феритин.
Благодаря ви, за включването!
Във връзка с желязо дефицитната анемия съм предприела мерки, назначено ми е лечение… от около 2 седмици приемам нужното, но все още ефект върху дишането не съм усетила .

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 10:40 от Rusi_be

# 752
  • София
Здравейте, трябва си време. Аз едва на 4-тия месец усетих подобрение. Имайте търпение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт