В извънредно положение, ще си направим бебчета - няма съмнение !~бебеправене 373~

• 29 552
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
И аз мога да кажа няколко неща относно планирането на бременността. Винаги съм си мислела, че става от раз. Преди да решим да започнем с опитите изпадах в панически ужас да не съм бременна, ако не ми дошло още сутринта на очакваната дата....
Мъжа ми реши, че иска дете още в началото на 2017, но сватбата ни беше септември 2017 и аз много се дърпах и настоявах да изчакаме, за да съм слаба и красива булка...
Той все ми повтаряше, че не става толкова бързо и да спрем да се пазим и когато дойде...
Е сега съжалявам, от септември 2017 до сега не сме спирали с опитите, а аз имам само една извънматочна.

LiFi , страходно малко чудо си имаш, пожелавам ти да се развива добре и да си седи на топличко до финал.
ggirl, постарайте се с твоя мъж тези дни и дано скоро да се похвалиш.

Приятна вечер, момичета!

# 151
Момичета, само да ви кажа, че сте страхотни! Не губете кураж и знайте, че вашето бебче идва!
Пълнолуни, радвам се, че минава леко, ама направих грешката да кажа на ММ, че нищо ми няма и сега не мога да се възползвам понякога да помързелувам, защото той знае, че нямам реално нужда Grinning Но нищо, скоро ще започна да се придържам за кръста и да се правя на луда.
Чери, баба ми казва - "Панделка ще е, бабо, панделка!", не знаем още, но "гадае" за момиче (и аз се надявам).
За момичетата преживели биохимична бременност, ами много е гадно! Но е обнадеждаващо, честно! След 8 месеца неуспешни опити, бам - биохимична - 7-8 дни закъснение, положителен тест, отрицателен тест, цикъл...
Поревах си 1-2 дни и се стегнах. Само един цикъл по-късно забременях, така че май наистина след биохимична шансовете са много по-големи.
Стискам ви много палци, пръскам прашец и продължавам да си ви следя редовно!

# 152
LiFi, ще дойда и на мен да ми каже това за панделките баба ти като се случат нещата! 😁
Като се спомена БХ - Локо - как си?
И аз да кажа за преди и след детето. Съвсем не мисля, че би могло да е пречка за живот на макс. Е, в началото има малко отдалечаване с половинката, първите 1-2 месеца, докато се напаснат нещата, защото като майка си обсебен от бебето - яло ли е, спало ли е, диша ли нощем и разни такива 😁 Но това при нас беше за кратко. Има ли желание за близост има и начини. То нашето беше и спокойно бебе, де. Може и това да има значение. Единствено това, че го кърмех и тъй като исках да съм спокойна и наспана мама, го слагах при нас и така изпъдих таткото от спалнята ... Но с малко въображение и чувство за хумор можеш да откраднеш време и за щракане - не е казано, че трябва задължително да е нощем или задължително в леглото. Има тооолкова много други места 😉 Честно казано се питах какво сме правили преди това бебе да се появи?
За пътуванията пък съвсем. Както казах го кърмих до годинката на поискване и не съм се отделяла от него. Което съвсем не ми тежеше - то не беше интернет, книги и какво ли не с това кърмене. По пейки, магазини, паркове и къде ли не съм кърмила. В заведения, ресторанти, хотели, басейни ...  Той си спи в количката ние сме с приятели на маса. Ходихме и на море - заплаче ли бебо - вадиш цица и всичко приключва. С умиление си спомням това време. Сега - вече шестгодишен самостоятелен младеж, често не иска да идва с мен вече на разходки - играе си на улицата с приятели. /живеем на село/.
Така де - отплеснах се - исках да кажа - няма страшно - щракайте здраво! 🤣

# 153
Ето ме, ето ме, аз и новият ми цикъл сме тук Simple Smile Днес ми дойде истинският цикъл и както ММ казва, радвам му се като 16 годишна тинейджърка след море Grinning
Кофтито е, че утре съм на преглед при Калчев. Еми ще не ще, ще участва в Тексаско клане, като знам 1ви и 2ри ден каква съм убава и цветна...
Но нямам търпение да идва овулацията, като настървена мачКа и мачарок сме вкъщи вече Grinning
Стига толкова за мен.

Дриймче, наистина така написано, това потвърждава израза "Ако искаш да разсмееш Господ, кажи му , че имаш планове" . Въпреки, че не съм особено вярваща, това с плановете винаги се обърква. Затова, няма да ти кажа да не го мислиш, щото аз не мога примерно, ама мисли го на части - искаш сватба - планираш я без мислиш за бебе, искаш бебе - майната й на сватбата, искаш море - планираш го и ако бебето дойде, ще отидеш и ще го съчетаеш спрямо състоянието си Simple Smile

Nicole Waterson, аз те помня много добре ! Скоро се сещах какво ли правиш след двете БХ. Хайде заедно да се хвалим скоро време !

LiFi, честито мини човечнце, вдъхваш ми надежда за другия месец ! Дано при теб продължат нещата да бъдат толкова леки !

Winter-че, и аз почнах на 26 с оптитите, юни правя 28 и често си мисля дали не трябваше да почнем от по-рано. Ама пусти мъже - винаги ще стане на нашето ама по-бавно стигат до правилните изводи от нас Simple Smile

Пълнолуние , и с ниска морфология си се забременява чудесно ! Много пъти съм казвала, че това с тия морфологии и спермограми е толкова разтегливо понятие, че ако имаше задължително изследване на всички бъдещи татковци , медицината щеше да е в тотален шок от ниските резултати и безмълвна към силата на природата !

Чери, много ти се кефя ! Heart

Falling stars , как върви подготовката за процедурата ?

ggirl, с теб вървяхме заедно миналия месец ама нещо при мен се проточиха нещата. Затва ти ми давай темпо с щракането, аз ще догонвам Grinning

Антонели, как си ?

Време е за бебета, викам аз ! Давайте да налазваме , че подозирам , че хоум офиса е към края си и ще става по-трудно да имаме цял ден с мъжете си, а като прибравим работа и домакински задължения...направо ми се палят страстите на мен ...  Simple Smile

Джули, ако от някъде четеш, днес се опитах да ти отговоря на съобщението, но явно си изтрила и другия профил още вчера.

# 154
HeartHeartHeartМомичета, от 3 дни се опитвам да се добера до компютъра да се включа, то все не остава ред за мен ( не обичам да пиша от тела).
Хайде, чакам инжекция от положителни емоции с две черти!
Толкова се вълнувам за всяка, ама пусто мозък не ми е много услужлив и не мога да спомена всички ви поименно. Чета най - редовно, но ако не напиша веднага и всичко отива в киреча ( личи си че одъртявам....)
Исках само да споделя, относно плановете че бяхме решили, че едва ли не казваме бебе и бум - готово. Аз лично, много се обвинявам, че чаках близо 10 г. да почувствам, че му е дошло времето.... Преминахме през много премеждия през този период.... И сега вече година и нещо, нищо на хоризонта!
Локо, момиче, просто си невероятен заряд. И само да споделя че мнението ти
Цитат
Пълнолуние , и с ниска морфология си се забременява чудесно ! Много пъти съм казвала, че това с тия морфологии и спермограми е толкова разтегливо понятие, че ако имаше задължително изследване на всички бъдещи татковци , медицината щеше да е в тотален шок от ниските резултати и безмълвна към силата на природата !
просто ми насълзи очите!
Аз вече имам ПМС, а ММ и този месец си измисли извинение да не направим контролна СГ. Много ме ядосва... Не мога да го разбера, само ме натоварва. А аз си чакам, надявам се, че чудото се е случило ( то при нас май наистина ще е чудо). Както бях споменала с мъжки фактор сме - Олигоастенотератозооспермия и 1% морфологично читави....
Пак се извинявам, че не мога да ви спомена по отделно, но за всички ви пращам Flowers Four Leaf Clover Heart
Чакам хубавите новини! Само да споделя нещо веселко, преди доста време с моя позната бяхме на събиране и една по - възрастна колежка и каза, че за бебе мъжа трябва да си обуе чорапите и яко секс докато му се изпотят чорапите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 155
Бибоче, изтрий я тази безкрайна дума за мъжкия фактор! Честно- не успях да я произнеса на глас! Много знаят тези лекари и техните сложни думи! Тук момичета забременяват без овулация!!! Не го мислете - действайте!
Локо - и ти ме кефиш! Хайде, да ти е на късмет май-май-май-майския месец! 🍀

# 156
  • София
бибоче, и ние сме със същата диагноза. На последната СГ /януари/ морфологията излезе 0%.
Разбира се, успеха го отдавам по-скоро на късмет, но все пак.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 15:54 от rave

# 157
Рейв, Чери за това се включих в темата за тази пуста нанежда! А докторката, която му гледа изследваниято, ми каза никакъв шанс.... Но ето, че шанса е при вас!
Рейв вчера докато писах поста си мислех да се обърна към теб, че нещо ми се въртеше из главата, че и вие бяхте с подобен проблем, но не посмях, за да не сбъркам. Много ти се радвам Hug

# 158
LiFi ❤ Все така да сте спокойни! Обичам ги тези снимки, как удобно се е настанило малкото бобче 🥰
lokofenka, ти си нечовек! Страхотна! Крада си от позитивизма ти, чак ми се прииска и да мен вече да идва лелята 😁 Нов цикъл, нов шанс 🍀

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:18 от LittleCattley

# 159
Ние сме с 1% морфология, според Кацаров в сферата на фантастиката е да забременея по нормален начин. Последната ни СГ беше с 3% и същото каза. Ние вече година и половина доказваме теорията му. А той мисля, че не знае за ПКЯ. Имам приятелка със същият проблем, т.е. 3% морфология и при тях не се получава няколко години, като са им казали директно инвитро, нямало шанс за нормален начин.

Не спираме да опитваме разбира се и да се надяваме, но всеки месец се убеждавам, че е прав за нас.

# 160
При нас също има сериозен мъжки фактор. Сега сме с морфология 1,5% по Крюгер и с проблеми с подвижността. Мисля даже, че това е основния проблем при нас. Инвитрото( ноември 2019г) правихме с морфология 0% и незнам защо съм си наумила, че от там се получи малката бройка и недоброто качество на ембриончетата. Вдигнахме морфологията от 0%до 1,5% и подвижността с прием на някой добавки от инвитрото насам.

Иначе моят съпруг също е ходил при Кацаров, но преди 2г. Тогава морфологията беше 2,5% и подвижността беше по- добра. Тогава бяхме правили и SDI тест, чиито резултат беше добър и лекарите се стряскаха, като видеха резултата от СГ, но после като видеха и другия тест и казваха, че няма проблем. Тогва думите на Кацаров бяха, че и един сперматозоид ще свърши работа, да не го мислим. След 3-4 месеца бях бременна без да следя ову.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:22 от ***Alessandra***

# 161
Локо, във вторник дадохме проби за микробиологи, плазми и там каквото трябва. Днес НЕ чакам да ми се обадят от клиниката, защото казаха, че ще звъннат само ако има проблем и нужда от лечение.
Поради малко подранила овулация, мисля, че следващия ми цикъл ще  е около 8-9 май, тогава ще ходя за хормони и изброяване на фоликули, ако всичко е наред ще започвам със стимулацията.

Относно МФ и лошата морфология, ние имаме сигурно десетина спермограми, пускани на различни места, с различно въздържание и т.н. Първата ни беше с 2.7% морфология. Тогава Калчев каза инвитро.
Но и даде следните насоки - ММ пи 3 месеца ортомол фертил, спря газираното, започна да носи по-широки боксерки, спряхме да ядем пилешко месо от магазина и като цяло да яде по-здравословно. Е няколко спермограми по-късно имахме морфология 9 %. Което е страхотен резултат и получи много похвали.
Мъжа ми е пушач, твърди, че много иска, но не може да откаже цигарите.

# 162
Тъй като и ние сме с мъжки фактор, морфология - 4%, ще се включа в тази тема. Не се пазим от доста години, като не мога да кажа, че през всички сме били стриктни в следене на овулация, температура и пр. И ние чакахме да се случи чудото дълго време, тъй като наистина има случаи на забременели естествено с ниска морфология. Отделно първата спермограма, която преди години пуснахме в една най-обикновена държавна лаборатория се оказа голяма заблуда!!! След време докторите ни казаха, че спермограма се пуска задължително в репродуктивна клиника. И няколко такива в различни клиники ни показаха проблема.
Отклоних се доста от темата, но... мили дами, от миналата година подготвихме документите за фонда и тази година през февруари успяхме да се сдобием с две ембриончета, които поради извънредното положение са замразени в клиниката.
Смятам, че е хубаво и поздравявам всички вас, които се опитват да докажат, че чудеса се случват! Наистина е нужно само един сперматозоид, който да свърши работата. Но ако това продължи дълго, съветът ми е - не отлагайте срещу с репродуктивните специалисти.
Не е толкова страшно!
Първият уролог, който каза на мъжа ми, че трябва да се подготвим за Инвитро ме беше мотивирал за известно време да следя овулация, меря температура и т.н., за да му докажа, че "НЕ, няма нужда чак до там да стигаме!".
Е, стигнахме и то по собствено желание!
Уверявам ви обаче, че не е толкова страшно! Не знам защо по-рано не исках да допусна този вариант!
След първата ми преминала стимулация и пункция, вече смело мога да кажа, че при нужда пак ще се подложа!
Важното е да се случат нещата!
Вярвам, че всички тук ще успеем!
Heart

# 163
Здравейте момичета! Малко се поизгубих защото успях да си контузя крака по страшно идиотски начин много здраво и сега пазя дивана.  Затова пък ММ ще ми сготви нещо вкусно днес и ще съм доволна.
Доста сте изписали!

ggirl, успех с бебешкото танго
Чери, палците са стиснати и шанс има винаги, докато не се развее червеното знаме
LittleCattley, дано този тест си е съвсем истински и чертите да са си там и при следващия!
Dreamer, Анимор, имаше нещо че гадинките обичат да похапват хора с определена кръвна група или такива които са приели определено количество млечни храни. С две думи, може да сте оцелили 6ца от тотото на този фронт!
Ро, вървиш си по плана. Днес лелка, след някой друг месец ще избираш бебешка количка!
mimi_82, най-добре лекар да проследи О, но в тази ситуация си вземи тестове и след време ще започнеш да виждаш как имаш разни симптоми покрай О. По-назад бяхме говорили и за приложения, които помагат за следеното.
LiFi, страхотно бебче! Да си седи там все така щастливо до край! Аз също нямах симптоми и проблеми. Повърнах точно 2 пъти, но заради утрогестана ми ставаше страшно лошо.
Одри, къде ме върна чак! Като помня какви мисли имах тогава и как чакахме да стане нещо. Като оставах сама и си мислех..дали няма ей сега да дойде апокалипсиса! Бях на 11 де...
Хайде Локо, последен цикъл преди дългата почивка!
biboche, тези нежни мъжки души не спират да ме изумяват. Начукай му канчето, защото тези бебета са на двама родители и ако ти ще преминеш през всички тези неща за да се появи бебето, на него не му пречи да отиде и да направи едно изследване, което даже не боли! Ние сме със същите резултати, но след операцията вече с 4% морфология и съм го спретнала на 6тия месец пак да се изследва да видим.
Fallingstars, ще стискаме палци всичко да е наред и да започнете с процедурата!
Марго - Hands Pray

Последно..за плановете....Моята работа беше да планирам, обичам да планирам...Не мога да ви опиша как се сринаха всички планове когато загубих бебчето, което беше резултат от инвитро. Вече няма планове...има само стъпки и не особено големи очаквания...Спирам, да не стане твърде натоварващо.

# 164
Привет, момичета! Първо, честито на виделите две чертички, спокойна и лека бременност с хубав финал! На тези, които показаха точици, сърчица и вече малки човечета, благодаря, че споделихте с нас тези хубави моменти! На всички НЕчакащи лели, пожелавам да не идват в следващите 8+ месеца! Прегръдки 🤗🍀
По темата за СГ, на първата такава ММ беше с 2%, трябва да правим нова, ама както бях писала по рано, репро в Стара Загора сега не работи, до кога никой не знае. След първата СГ ходи и на уролог, док му каза, че няма от какво да се притесняваме, ще стане, млади сме, няма смисъл да се притесняваме. Ама при положение, че от 2 год не се пазим, а от 1 вече сме с целенасочени опити, не знам дали да не се притеснявам. Сега чакам репро док, да почне работа и да идем на преглед, да видим как вървят нещата, да правим изследвания и така Simple Smile
За сега си правим опити, тези дни чакам О 😁

Общи условия

Активация на акаунт