ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 309
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Тогава цялото заведение ще трябва да е за нас Joy

# 691
  • София
Има ограничение до 4 човека на маса.

Смятай за нашата компания, колко маси трябва са спретнат😜

# 692
  • В средата на времето
Има ограничение до 4 човека на маса.
Виж, това го забравих. Rolling Eyes Значи заведение отпада...и оставаме на вариант - малка, скътана поляна, с два-три дъба отпред.

Смятай за нашата компания, колко маси трябва са спретнат😜
Ще им заемем целия двор. Joy Измислих го - ще разиграем рановидност на бързите срещи. На всеки 15 минути двама човека си сменят местата с други двама. Сега е нужно един математик да изчисли за колко време всеки ще може да се види с всеки. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 22:58 от Izida

# 693
  • София
Аз винаги съм готова за среща и стига да съм следващата седмица в София уикенда ще дойда.

# 694
  • Sofia
Ако е за 6ти - може с АниК да ви връчим по една четка, че май ще боядисваме оградата на школото тогава 😃 ...

Аааа, по план няма да сме в София Grin Особено, ако е хубаво времето.
Жалко, че отново ще изпусна срещата Sad

звездица, не така с тия дупки Hands Point Up Какво ви/ни става на всички близнаци Revolving Hearts

# 695
  • София
Супер би било да се видим на пикник. Седях и мислех, седях и мислех къде да е, накрая се оказа, че само седя.
Ама пътьом преди да заспя ми хрумна че можем да идем на Бонсови поляни в Горна баня, в Банкя (Пътека на здравето, ама без много ходене) или около Драгалевския манастир. Всеки ще си вземе предпочитано бело/червено/кехлибар, нещо за мезене и домашните любимци (двукраки или четирикраки). Тъкмо наборите ще могат да се запознаят, ако не са го направили в училище.

# 696
Идея /но не и възможност за присъствие/. Местност "Камбаните" - каменните масички и столчета под монумента. Относително близо е до метростанцията, спирката на авт. 111 и има място за паркиране на коли.

# 697
  • София
И аз отпадам за 05 и 06.06. Ще се пътува към морето Nature Sunny

# 698
  • някъде ... тук ...
Страхотно се получи рожденият ден. Времето беше с нас - не жега, слънчо се показваше през повечето време. Водата не беше студена. Само дъждът развали идеята да идем от снощи на палатки, но...
И който не можеше, се научи да кара уейкборд. Децата бяха много щастливи.

За др. седмица и аз не мога, на рафтинг сме.

# 699
Здравейте, моля за мнение на запознати родители дали сертификат за ниво B1 по немски, който се получава след изпита в края на 8 клас е необходим или е важен при кандидатстване извън България. Не мога да преценя ползата от този сертификат.

# 700
  • София
Не, ниво В1 не е достатъчно за следване в чужбина. Аз не виждам полза от сертификати за по-ниските нива, освен като някаква външва оценка за достиганото ниво на знания.

# 701
  • София
За следване в чужбина се изисква сертификат TestDaf,който покрива по-високо ниво от B1 /B2-C1/.
Това е за деца,които не са завършили немски гимназии.
Очаквам Русалка да доълни с изчерпателен пост.

# 702
Много благодаря за отговорите. Лека вечер!

# 703
  • София

Очаквам Русалка да доълни с изчерпателен пост.
Хаха, Али, ще се постарая Simple Smile Всъщност специално за Германия В1 може  да се окаже в даден момент полезен за определени деца (познавам такива), НЕ за директно следване, разбира се, но като минимално изискуемо ниво, необходимо за допускане до обучение в така наречения  Studienkolleg в  някой университет в Германия,  в който за  два семестъра бъдещият студент на място доучва немския до ниво С1 срещу заплащане (като същевременно се възползва от правата на студент в частта общежитие, менза, карта за градски транспорт и сие) и на финала държи така наречения  Feststellenprüfung, успешното издържане на който става равносилно на наличен  сертификат на признатите официално от KMK  DaF 4х4, DSD 2, ZOP и други на Гьоте Институт..Та мисълта ми е, че има зададен минимум дори и за прием в предхождащия следването Studienkolleg, който се явява нещо като своеобразен преход -мост между средното и висшето.. И за там В1 върши работа, стига, разбира се, това В1 да е  удостоверено  с официално признат от въпросната КМК сертификат, примерно DSD1, ZMP на Гьоте и др. Няма ли човек дори и него, шансове за учене в Германия на немски няма, остава  му лимитираният избор на английски поне в частта с бакалавърските програми. При магистрите е друго, там има много повече възможности и на английски.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 23:47 от пенсионирана русалка

# 704
Благодаря, Русалка.

Общи условия

Активация на акаунт