ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 300
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Русалка, много полезна информация, и аз благодаря! От училището ни приканват и нас да се явим на изпит за В1 в Гьоте, аз лично си мислех, че единствената полза е външна проверка на знанията, но сега разбирам, че може и друга полза да има. Но тези Studienkolleg нямат ли изискване за давност на сертификата, както при английския например е две години? Тоест за след 4 години (когато би трябвало да завърши този набор) този сертификат ще върши ли някаква работа?

# 706
  • София
Зная, че тук има и няколко майки с дванадесетокласници! Успех на децата на изпитите!

# 707
  • София
Благодаря.
За две каки и трима батковци стискайте палци.

# 708
  • В средата на времето
Палцестискам. Късмет и успех на двете каки и тримата батковци!

...и честит празник на всички, които пазят детето вътре в себе си живо! Simple Smile

# 709
  • някъде ... тук ...
Успех на каките и батковците!
Честит празник на всички деца!

# 710
  • Sofia
Много силно стиснати палци и от мен Flowers Four Leaf Clover

Да е честит празникът на всички малки, големи и още по-големи деца! Revolving Hearts

Аз не бих го пратила на такъв изпит в Гьоте по принцип, а пък към този момент даже се съмнявам да е стигнал ниво на владеене на езика Б1 Rolling Eyes

# 711
Честит празник на всички дечковци!

Стискам палци за големите,  ние също имаме любима кака, която се явява днес. Успех на всички дванадесетокласници в темата! Flowers Four Leaf Clover

# 712
Честит 1 юни на попорасналите ни деца! Simple Smile
Благодаря за стиснатите палчета. Днес лиснах вода за късмет на голямото ми момче и сълзите ми покапаха от очите..... Изпратих го по вода. Връхлетя ме спомена за  първия му учебен ден. Тогава аз го притисках да не плаче , уплашен от новото, днес той ме гушна, за да ме увери, че всичко ще бъде наред. На добър час на всички зрелостници! Revolving Hearts  Уж не съм ревла, ама ето и аз го мога  Simple Smile

# 713
  • София
AniK, моите също директно си ходиха на DSD2, просто обаче поясних, че все пак има случаи, в които този сертификат за В1 може да се окаже нужен и даже спасяващ. Гледаме от позицията на родители с деца, които до 12 клас  ще достигнат /достигнаха, учейки немския 5 поредни години, ниво по-високо от В1  и няма да им е нужен такъв сертификат. Но има деца, учещи в училища без немски и като първи, и като втори, решили все пак по една или друга причина да изберат Германия за следване. Познато дете завърши  първата пералня с втори език май испански. Немски учеше в Гьоте само последните две години. Не успя да вземе ДаФ с 4 четворки, имаше нужния сбор 16, но с една тройка, две четворки и една петица. А за стоматология, каквато следва,  не приемат така. Оказа се бонус, че има  В1 от Гьоте, изкаран в 11 клас, с него отиде във въпросния Studienkolleg и днес е на прага на завършването на висшето си.

Звездичке, не би трябвало да има проблем с давността. Водят се доживотни сертификатите по немски и наистина са такива, не примерно като СРЕ,  уж доживотен, ама  не съвсем.

Честит първи юни на децата! А на по-порасналите деца, държащи днес матура по БЕЛ - стиснати палци и пожелания за успех не само на  ДЗИ, а и напред Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 09:01 от пенсионирана русалка

# 714
  • София
Благодарим за стиснатите палчета! Наборката по пижама изпрати кака си лисвайки канче вода Simple Smile Как минаха тези 12 години, не е истина, като един миг.

Честит първи юни на всички малки и пораснали деца! Нека запазят частица от детското в себе си!

# 715
  • София
Честит празник на малки и големи деца Flowers Cherry Blossom
Стискам палци и пожелавам успех на матурата днес!

# 716
Честит празник на всички - малки и големи дечица!
Успех на матурите!
Иска ми се да не идва толкова бързо това време..

# 717
  • нейде там, където ....
Честит празник на всички, малки, големи и още по-големи момичета и момчета!

Днес ме стяга шапката и добре, че беше набора, за да ме разсее с някакъв доклад по биология. Осъзнавам, че съм била голяма късметлийка, като съм се освободила от матури някога.

Знам, че плисването на вода е на късмет, но аз никога не съм го правила. Обичам да ги глезя, когато имат нещо важно през деня. Успях да направя палачинки за закуска, а за вечеря ще има пица, салата и сладолед. За обяд - спагети. Изобщо - детско меню, от любими неща, които не съм правила отдавна. Ако не забравя, ще извадим и балони. Може да направя и торта, че днес имам и годишнина на работното място. Все още го отчитам като добро решение.

# 718
  • София
Успех на всички изстрадали дванадесетокласници, да са здрави всички дечица! И тези, които когато съм във фаза наричам “детища” 🤪. Моята мама, както всяка година, и тази ми подари подарък!

# 719
  • София
Успех   на всички пораснали деца, които се явяват днес на матура и нека да имат късмета да отидат там, където ги тегли сърцето.

На нашите по-малки деца също пожелавам да си останат по-дълго деца, да се радват и ценят  истинските неща в живота и да бъдат смели да постигнат мечтите си.

Поздравявам и всички майки с милото стихотворение по-долу на Руми Симова:

Честит 1 юни!

Не съдете децата сурово!
Не натрапвайте своите цели!
Те не искат от Вас наготово
мъдростта на косите Ви бели!
Оставете ги! - Нека се учат
сам-сами по земята да ходят!
Не ги спирайте в никакъв случай!
Днес, покорството не е на мода!
Не ги гледайте с немия укор,
който някога мразехте много!