Парфюмни размисли и страсти - 241

• 44 271
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Тиква🧡, благодаря, имам го и го харесвам, но наистина не знаех, че това са пушеци. Простете невежеството ми! Simple Smile

# 542
За уд бих писала после, минах през тази фаза и го обичам, но сега искам специално да благодаря на Денси и още няколко съфорумки за мненията и пробите, защото съм много щастлива с моите туберози Ели Сааб есенс номер 9, белия питон на Манцера и туберозата на Милър Харис, без вас нямаше лесно да се реша на покупки и да са при мен, благодаря ви от ❤️

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 00:39 от Dorry88

# 543
. Аз да се оплача - получих от намаленията Елисейските полета на Герлен ЕДТ, и вместо очакваната нежна, свежа, натурална липа, при мен се появи  нещо много неприятно - никакви пролетни цветя, никаква свежест, доста богато въображение ще ми трябва, за да усетя липа тук - само някакъв евтин сапун, нещо синтетично-химично, което не бих могла да нося. Ще го оставя да си "почине" /то... минаха 2 седмици вече, но ще изчакам още/ и дано има положителна промяна, че много се разочаровах! Rolling Eyes
Преди много години се влюбих в неговата ласкава липово-медена свежест и въпреки,че го усещах по-зрял от мен,го ползвах с удоволствие и пристрастеност.Преди около две години ми се прииска да повторя чувството,а и много обичам липов аромат.Нищо не беше същото,евтин сапун,химия,спирт-"чудесна" пирамида .Не мога да си представя Герлен и който и да е,да пусне това нищо,и реших,че е менте.Или силно изветрял парфюм.И двата пъти бяха онлайн поръчка,не мога да си спомня обаче от кои сайтове,не са български.Може да е реформулиран.А може и да е стар,зле съхраняван или менте.

# 544
  • Deutschland
Тиква🧡, благодаря, имам го и го харесвам, но наистина не знаех, че това са пушеци. Простете невежеството ми! Simple Smile
Тиква е дала много точен пример. Точно този е един от най- омразните ми и го подарих на приятелка.
Човек еволюира парфюмно 😀 и в определен момент почва да харесва и такива, които е отхвърлял преди. А и на парфюмите трябва да се дава втори шанс, дори повече.

# 545
Някои удове пък са силно дървесни, примерно този на Ван Клийф. Имат една сладост, подобно на сандаловото дърво, предполагам заради нея се съчетават добре с рози, цветя и други сладости. Една дълбочина, богатост и пищност придават, неслучайно са толкова популярни.
Иначе от някои удове съм усещала и тежка масленост, потни нотки, но не знам дали се е дължало на уда или други нотки от парфюма.

# 546
GUERLAIN OUD Essentiel

# 547
  • София
[/spoiler]
Момичетата, имате ли новата бутилка на Нинфео Мио - https://www.goutalparis.com/catalogsearch/result/?q=NINFEO+MIO ? Интересува ме дали е реформулиран? Обожавах парфюма в старата бутилка и ще ме е яд, ако са го осакатили. Ще трябва да издирвам нова смокиня, в коята да се влюбя, а няма да е лесно.

коя стара:

Скрит текст:
- "мъжката" и "женската", по-стари

имам и трите, само най-новата нямам, еднакви са предишните
[/spoiler]

Имах "женската". Знам, че между нея и "мъжката" няма разлика освен в бутилчето.  Мисълта ми да няма промяна в сока при новата бутилка. Опитах се да намеря " старите издания", но сайтове, където ги намирам, не ми вдъхват доверие. Не знам дали да стрелям "насляпо" за новата.

Правила съм паралелен тест между новата и старата бутилка. Според мен няма никаква разлика между двата, като аромат. Мисля обаче, че новата бутилка е по-добра, пулверизатора е много по-прецизен и разпръсква много фин облак от течността. Новата бутилка не може да бъде отворена като старата, а е капсулирана, което предотвратява протичане, поне до някъде. Ако цената е добра, смятам, че новата бутилка ще ви радва, колкото старата.

# 548
Аз все още не съм намерила мой аромат с Oud. Имам потресаващ опит с Tom Ford Tobacco Oud, върху мен мирише буквално на  мърша, потвърдено от околните.

# 549
А пък при мен този на Ван Клийф, който споменах по-нагоре, в началото изкарва нотка на дъвка Simple Smile Супер интересно, а не знам на какво точно се дължи.

# 550
Аз преди време получих като подарък парфюм с oud na Ajmal - може би сте ги чували, малко са ми съмнителни, та въпросният парфюм на моята кожа миришеше на коза, на обор, страшен афродизиак бил Joy
Иначе съм мирисала и техни добри попадения.

# 551
Добро утро, парфюмни приятелчета Simple Smile

Аз се включвам с едно питане, което може би ще се стори странно на някои от вас. Та, поръчах Black Orchid от един от сайтовете тези дни. Проблемът е, че има почти никаква проекция и трайност. Върху кожа и дрехи...  По принцип не се притеснявам за оригиналност на парфюми, не проверявам кодеве, поръчвам само от читави сайтове уж.
Чудех се дали е възможно да е проблемът в относително високите температури тези дни..?

# 552
Добро утро, парфюмни приятелчета Simple Smile

Аз се включвам с едно питане, което може би ще се стори странно на някои от вас. Та, поръчах Black Orchid от един от сайтовете тези дни. Проблемът е, че има почти никаква проекция и трайност. Върху кожа и дрехи...  По принцип не се притеснявам за оригиналност на парфюми, не проверявам кодеве, поръчвам само от читави сайтове уж.
Чудех се дали е възможно да е проблемът в относително високите температури тези дни..?

Не се притеснявайте за автентичност на парфюма според мен. Когато и аз си го купих, беше топло времето вече, но ми беше голям мерак. Не го усещях изобщо, особено на кожата ми. Но края на есента и зимата е чуден,мноого голямо дълголетие, тогава се разкри проекцията и шлеифът.

# 553
Някои удове пък са силно дървесни, примерно този на Ван Клийф. Имат една сладост, подобно на сандаловото дърво, предполагам заради нея се съчетават добре с рози, цветя и други сладости. Една дълбочина, богатост и пищност придават, неслучайно са толкова популярни.
Иначе от някои удове съм усещала и тежка масленост, потни нотки, но не знам дали се е дължало на уда или други нотки от парфюма.
Точно така е, затова не трябва да се обобщава, че миришат само на гръмнал контакт. Има страшно различни видове уд и комбинации с него и други съставки. Може да е сложен в парфюм и да се усеща съвсем леко, но да дава обрат и характер на парфюма и без него парфюмната композиция да не е добра. Зависи и дали е естествен или изкуствен уд.

А на какво ти мирише този парфюм? Не усещаш ли запалени автомобилни гуми?

# 554
Скрит текст:
Искам да се върна на темата за Black Opium. От есента ми се искаше да придобия парфюм от тази линия, но отлагах заради други покупки. Макар да не му е сезонът, сега имам възможност да го купя, но се колебая коя версия да избера. Двоумя се най-вече между Intense и Nuit Blanche. Ще се намери ли някой да ме (раз)убеди?
Nuit Blanche го имам и не бих те разубеждавала грам, прекрасен е! Чудесно балансиран аромат, не ми омръзва!
Благодаря, сякаш и аз клоня повече към него.

Общи условия

Активация на акаунт