Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 497
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • Балчик
Атти, благодаря. Имам и харесва Мицуко ЕДП.

# 346
Версайският Бал е страшилище. Направо при мен е животно и то вмирисано, освен потно.
За колекция става обаче. Да си стои. Може пък и на кожата да легне, знае ли човек?!

# 347
Благодаря на всички, които се включиха с отговори на питането ми за Черната роза!
Ковачева, респект! И не само за начина, по който пишеш, наистина си невероятна!!!

# 348
Macadamia , честит рожден ден! Бъди жива, здрава и много щастлива!
По повод трайността-имам Контрадикшън на около 20 г, абсолютно си е наред.
На мен днес ми е белоцветно -Knot Bottega Veneta.

# 349
На мен днес ми е белоцветно -Knot Bottega Veneta.
Хвърлила съм око на бранда, ще го разучавам като падне ИП. Искам да го тествам обстойно. Ще се радвам да чета повече описания на Bottega Veneta. Flowers Hibiscus

# 350
Честит рожден ден, Макадамия!🌷

Днес си разносих на малко по-хладно Chanel eau Tendre, много ми е приятен този парфюм, усещам, че бързо ще му видя сметката😄

Преди известно време поръчах и за ММ Davidoff Amber Blend, покрай бурната истерия във форума и определено не сгреших. Благодаря на всички, които ме насочиха тогава кой вид да избера.
Подарих му го днес, тъй като бях запазила за след едно определено нещо да му го подаря и много му хареса. Определено е по-различен от другите, които има в момента, но му легна много добре. Ромът в началото много изпъква на кожата му, но после уляга.
Шегувахме се, че този е точно за професионални вечери, в изискани ресторанти и заможни инвеститори 😄

# 351
  • София
Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom
Macadamia , честит рожден ден! Жива, здрава и много щастлива!
Много нови парфюмни емоции Flowers Four Leaf Clover
Парфюм за деня, една нова прфюмна красота Tiffany Intense.
Благодаря на феята която ме зариби Nature High Brightness

# 352
Днес съм напръскана с Rococo невероятен е. Много ми харесва.Страхотно какао, хелиотроп, бензоин, смоли. А флаконът?! Той е бижу.

За кой  Rococo става дума? Че издирвам един, но безуспешно.

# 353
Не е този, който ти издирваш вероятно.
Този е на The Merchant of Venice

# 354
Парфюм за деня, една нова прфюмна красота Tiffany Intense.
Благодаря на феята която ме зариби Nature High Brightness
Чудесно попадение. Тифани интенс е страхотен, траен, с добра проекция, без да дразни и става за работа. Получавала съм комплименти с него, абе, направо супер, без да е изключителен, но то пък е въпрос на вкус. В пролетната ми колекция е.
А аз плавно преминавам от пролет към лято (това в главата ми 😁) и трупам подходящи за целта парфюми. Две Аква ди парми - Пеония и Ирис Нобиле, чакам си Магнолията и си сядам на портмонето. Евентуално...

# 355
  • Deutschland
Тази пролет ще заложа  на стари мои любимци, които ползвам от години и на нови непознати за мен аромати.
Първата група е така наречената от мен жълта, слънчево- вълшебна( Dia не е такъв, но той е от онези аромати, които ухае на чисто и женствено). Моят вълшебен аромат се казва Sunshine. Без грам да преувеличавам той истински ме преобразява- става ми едно слънчево, весело и усмихнато. Ако можех да описвам красиво, с много думи, щях да напиша ода за този парфюм. Неслучайно винаги имам от него едно шише резерва.  
Frangipani Flower на Jo Malone ( лимитка от 2019)- бях  го тествала в техния бутик, но въпреки че ми хареса, си  тръгнах със свещи и други  техни козметични продукти. Плумерия или познато като  франжипани цвете се използва в козметичната индустрия и наподобява аромата на цитруси, градения или жасмин. Този парфюм е точно това: лятна жълта магия  от франжипани, жасмин, иланг- иланг + сандалово дърво.
Любимото ми Лаленце  и останалите от компанията 😅
Amyris и Apom- просто  LOVE. Лесно се лепи определението " класен парфюм ", лично аз го използвам рядко, но за мен тези двата са точно такива.
Няколко летни TF- Neroli Portofino, Mandarino,  Soleil Blanc.
На Ex Nihilo Love Shot  и Fleur Narcotique, Santal 33.
Обожавам лавандула: TF Lavender Extreme и Mon Guerlain( единственият за мен от всички).
И къде без Angel Croisére2020 ❤
Поръчах  на сляпо Al Contrario Tiziana Terenzi- гурме😀🌰🍫 Nutella.  Любопитна съм 👀
Очаквам си също  F * king Fabulous и Zarkoperfume pink Molecule 090.09 , Jo Malone Parfum Honey Crocus.
Парфюми не изхвърлям, парфюми подарявам на хора, които биха се зарадвали и такива, които не могат да си го позволят, дори и на непознати от други платформи !

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:10 от cielo

# 356
  • Sofia
Cielo, ще очаквам задължително отзив за Ал Контраро на Теренци! Такова очо съм му хвърлила, че май съм си прекъснала нервите.😄

Имаш страхотен арсенал!

# 357
  • Deutschland
Съни, ще пиша веднага щом го получа. Ще се постарая да го опиша, въпреки че не ми се удава.
Простички асоциации рисува въображението ми 😅, но затова пък на емоционално ниво съм ⬆️
Нося си  ги с настроение и  самочувствие. Аз ги нося тях, а не те мен !☺

# 358
  • София
Честит рожден ден, Макадамия!

Това ми попадна снощи в Инстаграм. Дано да е пролетната красота, която изглежда по пирамида! https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Muguet-Mill-sime-2020-60495.html

# 359
Засега мисля да спирам с покупките и ще чакам това:

Пролетта мисля да заложа на някои от новите си попълнения Chanel 5 Eau Premiere, както и Cristalle Eau Verte. Все още ги разучавам, но Зеленият Кристал ми стана любов от първо "фъс". Невероятен, прекрасен, свеж, хладен и много луксозен цитрус, може би най-успешната ми покупка от "лудите намаления", на които и аз се поддадох и се разписах с няколко нови парфюма. Други много любими пролетни аромати, които ще извадя още утре са ми Carat Cartier, Forever and Ever Dior, Opium Vapeur YSL, Dahlia Divin Le Nektar Givenchy и за къде без Panthere Legere, Dune, L' Eau de Chloe, Eau des Merveilles, Шанса, както и свежия Шанс... Пролетта е един от двата най-благодатни в парфюмно отношение за мен сезони, защото мога да експериментирам както със свежи, леки и ефирни цветно-плодви красоти  и цитруси, така и с плътни ориенталци, шипри, гурмета, ванилии понякога - зависи от времето, настроението и емоционалната ми нагласа в даден момент. Ще очаквам с нетърпение и новия Лъв на Шанел, мисля, че ще е много "мой", звучи интересно! Според оскъдната на този етап информация парфюмер е Оливие Полж, ноти: citrus, amber, labdanum, Madagascar vanilla, patchouli, sandalwood. Blush

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 10:41 от cabochard

Общи условия

Активация на акаунт