Деца от всички страни, добре сте дошли-9!

• 28 119
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Много мили изненади сте получили. На мен катето също направи една рисунка, тя напоследък само да чуе, че някой има някакъв празник и веднага рисува нещо, даже за нейния рожден ден ме пита дали не може да си нарисува рисунка.

Бибит, поне ще го запомниш този ден на майката с тази весела история.

Аз тази вечер гледам само някакви торти, исках да направя някаква за мм, но всички ми се виждат много трудни. Лошото е че тези които харесвам аз имат или маскарпоне или заквасена сметана, а свеки не яде такива неща и не върви да направя нещо, което тя не яде. Отделно нямам никакъв подарък и не знам какво да измисля. Така ме напрягат тези рождени дни по време на пандемия. Joy

# 136
  • На остров
Много хубави изненади сте получили !
Тук деня на майката е в края на май тази година, но аз никога нищо не съм получавала така и така та не се вълнувам особенно Simple Smile .

Бибит добре, че си се сетила, аз не знам дали бих се.

# 137
Разкошни изненади! И рисунката и сърцето. Браво на децата!👏🏻 Много се посмях с историята за сърцето.😁😊 Колко труд и усърдие, да скрие изненадата, и накрая една прахосмукачка за малко да развали всичко.😆 Важното е, че всичко е завършило добре.
Аз вече се обърках с тези дни на майката, но виж на бащата знам кога са. У нас се празнуват всяка събота.😁 Така че, не ми е трудно да ги запомня.
Прекрасен ден на всички!

# 138
И аз получих картичка- рисунка  вчера за деня на майката. Стана ми много мило, че каката предава това на малката, защото голямата преди за всеки повод подготвяше такива и си ги пазя. Иначе подаръци не.
Детайлите в рисунката са 4 човека, държат балони, сред цветя, слънце, дърво, гъбки. И аз я питам кои са хората на картинката ( а те на главите си имат шапки и във всяка шапка е написана първата буква от името), а тя ми отговаря: ти мамо, батко, кака и аз. И аз пак я питам: а къде е татко ти, защо не си го нарисувала, а тя: нарисувала съм само майката и децата и!  Паднах от смях! В някои случаи бащата е излишен в детските очи!

Сладка смешност ме обзе като четях поста на Бибит за сърцето и прахосмукачката. Било е наистина сладък момент! Между другото нашата кака беше измайсторила също едно такова сърце, само че от изрязана мушама и го беше напълнила с вата и зашила двете половини, но ей така без повод.

Вън вали сняг и е само 4 градуса... Не трупа, но искам топло вече.

# 139
  • Немция
Много хубави жестове от децата, да им се насладим!
И на мен ми е чужд този майчин празник, но покрай децата се научих да очаквам някакво подаръче, направено от тях.
При нас на 21 май е неофициалния празник на бащата, Петдесетница е и е почивен ден. Но Деня на майката е по-популярен и повече внимание му се обръща. Майката си е майка. Stuck Out Tongue Winking Eye

Две в едно, когато разбрах къде е било оставено сърцето, се присетих как нещо бях засмукала с прахосмукачката и бързо ми "светна ".

Якамоз, излизате ли вече на някоя разходка? Как е общото настроение?
Майка ми не яде масло и мазни млечни продукти от рода на маскарпоне, сметана.
Ще трябва да се измисли нещо, което да е вкусно и на свекито, няма как.

А_тита, брррр, голям студ при вас. При нас паднаха температурите с 10 градуса, но вашите не можем да ги достигнем, а и не искам.Grinning
Сърце от мушама звучи добре, би могло да се залепи добре.

# 140
Бибит, още не сме излизали. Много хора да като отвързани, тръгнаха на гости по роднини и приятели, започнаха да си излизат на разходки. Включително моите свекъри излизат всеки ден. Аз и мм, както и децата, все още не сме излизали, единствено ходих миналата седмица на пазар и това е. Една от причините е че изчакваме да видим дали ще има увеличение на случаите след отпускането на мерките. Втората причина е че нямам никакви обувки освен зимни за планина. Сега съм си поръчала едни гуменки, но ще видим кога ще дойдат. Да ти призная аз се притеснявам да излизаме.

За рд вече се чудя дали да не взема някакви готови десертчета от тип мус или нещо такова и като заспят децата да направя нещо като пикник в хола.

# 141
Якамоз,  на колко км е вашият дом от свекърите?
А защо не излизате с колата, просто на разходка с колата? Да ви се сменят гледките, защото е ужасно тягостно така.

# 142
A tita, 140km са, но се пътува около два часа, защото няма магистрала в този участък.
Децата не понасят добре пътуване с кола, голямата повръща, малкия не обича да се вози.

# 143
  • USA
Якамоз има хубави рецепти със соево мляко. И аз най-много обичам тортите с маскарпоне,но не е чак такава драма. Моята свекърва също не яде млечни. А всъщност можеш да направиш и солена торта от палачинки. Мм не обича сладко и солената е вариант за неговия РД. Направи я с неща които ядете.

# 144
Кала, мляко и сметана са ок, но не и сирената. Нещо не мога да харесам рецепта и май ще се откажа тази година да правя торта. Ще измисля нещо друго за компенсация.

# 145
  • Rennes, France
Якамоз, да ти кажа аз какъв сладкиш правя. Може да е като торта - не се надига много. Или като мъфини, които можеш да декорираш. Можеш да вземеш сметана, в шише-щприц и да оцветиш с по една капка боя за храна.

Рецептата е следната:
1 яйце
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
Разбъркваш на ръка, с бъркалка, за да бухне. Да стане кремообразно.
Добавяш:
2с.л. какао на пудра
1 кис мляко - при нас са малки кофички от 125гр. натурално
1 ч.ч. прясно мляко
Разбъркваш.
Добавяш 1 1/2 ч.ч. брашно. Разбъркваш.
Стопяваш или на водна баня или директно на котлона 1 шоколад 100гр /аз слагам млечен био/ + 50гр масло. Трябва да се разтопи хубаво и добавяш към другата смес. Ако печеш във форма моята е 26см - сложи хартия за печене. Ако печеш в силиконови форми за мъфини, пълниш 2/3 от формите. Мъфините печеш около 10-12мин в предварително загрята фурна, на 220градуса. Сладкиша - също толкова минути горе-долу. Не отваряш фурната. Като минат 10мин проверяваш с клечка. Но имай предвид че е шоколад вътре, така че винаги има полепване по клечката. Изпращам ти снимка от РД на Луи - -правих мъфини, оцветени с различна в цвят сметана, и шоко пръчици. Много ги хареса. Изяждат се за минути. Не се вадят докато са топли!!! И мъфините и сладкиша. Изчакай поне 30мин. Правя го от години, ама наистина години...сигурна съм на 100% ще ви хареса, ако обичате шоколад...
Скрит текст:

Втората снимка е цифрата 9 Wink

# 146
  • Немция
Якамоз, я тръгвай с ботите и да не ти пука! Изръшкайте гори и поля, където няма хора или почти няма. Аз бих се пощурила без излизане толкова време. Една кратка разходка дори ме преобразява.
С роднини и приятели и ние още не се срещаме, но на разходка не отказвам.
При нас стартира тениса на децата, спорт, който се играе на разстояние един от друг, родителите масово са възхитени, аз обаче изчаквам 2 седмици, не бързам.
Вече се играе навън на кортовете, на въздух и слънце, няма струпване на родители в затворено помещение. Идеално за коронясали условия.

Къти, хубава идея с мъфините!

Днес имах ученик, малък Бибитко, 3 учебни часа имаше. Това беше за цялата седмица.Grinning Тръгна притеснен дали щял да спази новите правила в училището.
На прибиране беше се вкиснал и си поплака. Бил си забравил маската в класната стая. Отидохме да я вземем.
Не разбрал какви домашни имал, беше забравил , че аз получих плана за седмицата.Не разбрал какви са правилата са ходене до тоалетната и се стискал. Отделно видял стенния часовник в класната стая, че показвал 12 и 10, когато ги разпуснали и се притеснил, че трябва да чака сам навън 1 час. А часовника е бил още по старото, зимно време, но детето откъде да знае...Въобще днес повече стрес за детето, не му е бил ден.
Не са ги пускали вън за междучасието. За 3 часа се понася.
Занималнята функционира само за родители с професии от системно-релевантни професии.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 18:43 от Бибит

# 147
  • Истински се вижда само със сърцето.
Милия Бибитко направо ми се прииска да го гушна като те чета ❤
Нашата градина все още не се знае кога ще отвори. И ние много не излизаме, то сега и е студено, малко на двора и понякога из квартала.
Якамоз щом яде сметана може да направиш мус било с бял и или черен шоколад, може да го аранжираш в чаши, може и като торта, блата обикновенно може да е тип шортбред.

# 148
Аз също бих се побъркала толкова време без да изляза.  Якамоз, че вие сте много близо до вашата къща.  Аз ако съм на твое място бих отишла с мъжа си с колата и бих си взела всичко необходимо за един ден. След като не ви е комфортно да взимате децата на път, защо не отидете сами? Знаеш ли колко добре ще ви се отрази, пък и ще си видите дома. Два часа в едната посока - ами то нищо не е.

Бибит, браво за разпускането при вас за някои спортове. А малкия наистина май е изпитал повече стрес днес, милия!
Къти, ще си запиша твоята рецепта щом е изпитана с години!
Идеята на Кала за солена торта съм я правила и аз, само че не с палачинки, а блатовете бяха от руска салата. Отгоре украсена като истинска торта, само че от нарязани на ивици моркови, кисела краставичка, върху нея розичка от майонеза, маслинки и къдрав магданоз.

# 149
Момичета, благодаря ви за идеите! Много сте мили. Днес реших да обсъдим със свеки каква торта да направим, но тя ме отряза, че вече е купила торта - сладоледена. Но тези мъфини много ми харесват и ще ги направя за друг случай.

A tita, мислим да го направим, но ще видим кога ще стане.

Бибит, горкото дете, много ми стана мъчно. Тази ситуация е толкова стресираща за децата, нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт