Деца от всички страни, добре сте дошли-9!

• 27 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
напоследък се поизгубих, но имахме гости за 10 дена и бях изключително ангажирана. Прочетох ви отгоре- отгоре, но се радвам за успехите с колелото на момиченцето на Якамоз, за децата на Кала, че се чувстват добре в у-ще и на останалите дечица в групата!
Бибит, дано се успокои сина ти и да няма повече такива моменти. Може би от някакво вътрешно превъзбуждане се получава така, не знам...

При нас вчера съобщиха, че учебната ни година ще бъде със закъснение поне от 1 седмица. Иначе получих обаждане по телефона, където трябваше да посоча как искаме  да протече уч. процес при едната и при другата. Посочихме, че искаме да бъде присъствено в училище, а не онлайн обучението им. При нас случаите на вируса са много малко, но въпреки това  имам чувството, че затягат повече мерките относно децата за училище.

# 661
  • USA
Хубаво беше много! Големия като си тръгваха ме извика да ги снимам,че да не го забравел пак. Размениха си зум координати и веднага започнаха да си пишат. Момичетата нещо не не си паснаха много,но мися,че им трябва повече време.
На мястото където нищо не расте,предполагам че минава някаква тръба отводнителна или отоплителна,знам ли.
Чакам една съседка да ми пише довече за резултатите на дъщеря и за корона,че вдигнала снощи т. Малко ми е притеснено ,че играха заедно преди 2 дни,но каквото такова.На детето нищо му нямаше тогава и си изглеждаше съвсем добре.Знам,че се пазят,че майката е с астма,но са си семейство с 6 деца и всички ходят на училище...
Иначе съм много доволна колко отговорен е станал малкия с училището в сравнение с миналата година с училищните неща особено.Въобще личи му ,че наближава седмата година.
Бибит, и моя големия ходи на сън и не помни. И той по същото време. Мм обаче си ляга по-късно,че тренира като легнат децата и го намира ту на диван,ту при сестра му,а снощи дошъл при мен Simple Smile Не беше идвал при мен от година поне. Брат ми ходеше на сън много на тези години и нашите криеха ключовете на вратите към терасите и входната. У нас  има аларма.

# 662
Кала, при вас за всяко вдигане на т на децата ли правят изследвания? Или защото майката е в рискова група. Много неприятно, дано да е нещо друго.

# 663
  • Немция
Кала, дано не е заразено момиченцето с ковид, за да няма притеснения!
Ние 3ти ден чакаме обяснение от училището има ли майката позитивен тест или няма... Angry Не знам какво означава това мълчание, уикенд идва, всеки има някакви планове, не може да зачеркнем всичко.
3 дена е необичайно дълго време за резултат от теста, обикновено максимално са 48 часа.
В момента в Германия се правят много тестове заради прибиращи се от чужбина и може да има забавяне, но целият клас през това време си ходеше на училище, родителите на работа, имаха си нормалните контакти...

И едната ми сестра сомнамбулстваше. За синковеца не се учудвам, няма мира в тази негова глава, все някаква тема ври в него.

Атита, да, и тук се затягат мерките, защото училищата са с приоритет. Хубаво ще е , ако децата изкарат поне 2-3 месеца нормално училище.

Днес ходих извънредно на зъболекар с малкия, защото там, където имаше кариес и сложиха пломба, инфекцията е проникнала надълбоко и се беше образувала голяма гнойна торбичка във венеца. Млечен кътник, как го изтървахме, не знам. Толкова беше напреднало, че нямаше съмнение, трябваше да се вади.
Беше някакъв ужас - като се почна с упойката... Детето се уплаши, правихме междинна пауза да го успокоя и отвлека вниманието му. Близо час изкарахме в кабинета. Бяхме за щастие последните пациенти за деня(днес работят само до обяд). Реших , че няма да отлагаме въпреки емоциите , защото следващият път Бибитко можеше напълно да бойкотира процедурата. Успяха да изкарат зъбчето, но детето така плака, че ще го помня. Rolling Eyes А зъбарят с медицинската сестра имаха тотално омаломощен вид на финала, даже нямаха сили да говорят. Grinning
По пътя толкова се бях шашардисала, че забравих, че сме отишли с колата, а се прибрахме пеша, близо е до нас. Grinning  След 1 час се усетих.
Детето поплака вкъщи малко, после се успокои все едно нищо не е било.

# 664
  • на брега на морето
Оф, милият Бибитко! Какво да направиш, Бибит, може да се случи така със зъбите...
Дано са ок, тези, които чакате за резултати от корона- тестове. И тук се правят масово на хората, идващи от чужбина и които трябва да ходят на работа после. И шефът на мм поиска мм да си направи тест докато беше в карантина. Беше негативен, резултатът излиза за 48 ч и при нас. Нашата карантина приключи- децата почнаха училище от вторник, а мм на работа.
Борис е първокласник, свикна бързо. Даже не влизам с него в училище ( иначе разрешават), оставям го отпред. Прибирам ги на обяд, иначе съм ги записала на занималня, но казах, че засега няма да ходят. Приятелят му( с който празнуваха заедно РД, сега са в 1 клас) му идва на гости, играха на плажа, беше хубаво времето тогава. От днес сме с дъжд вече.
Също така тренировките им по футбол започнаха, в четвъртък ходихме.
В училище децата могат да играят навън в междучасията 1 с 2ри клас( те са само 1 първи клас и 1 втори- по 12 деца всеки някъде). И 3- ти с 4- ти( като брой пак са така), т.е. Борис навън вижда Кирил отдалеч. Но иначе ми разказват всичко какво прсвят, Борис ми разказва сам и по- подробно, на Кирил някой път му " подавам" въпроси, някой път и сам споделя къде са ходили и какво са правили.
Радвам се, че съм си вкъщи сега, да е спокойно и приятно училищното начало за всички доколкото е възможно в това несигурно време. За нататък и тук има много неизвестни. За сега в района ни е спокойно, няма случаи. Ще видим как ще е нататък. Дано е добре.

# 665
  • USA
Милия Бибитко! Случва се понякога така с млечните зъби,колкото и да ги поддържаш. Племенницата ми беше с такъв зъб като беше на 8.
 Якамоз пращат те за всичко на тест иначе не може да се върнеш в училището. За всикчи симптоми на ковид,включително и разтройство. Дори и да е негативен теста оставаш в къщи 10 дни. Ако е ковид,цялото семейство остава в къщи за 2 седмици.После тест на всички и ако са негативни може да ходят на училище/работа. В училище при сестрата се пращат само деца с такива симптоми и се разделят в отделни прегради със стъкло.Всички други неща сега ги върши учителката да почиства ранички,да дава пакет с лед,лепенки ,да мери т и да ги праща да до тоалетната ако се оплачат от болки в стомаха.Ако имат главобол да ги оставят да ходят на мястото където могат да си махнат маската и да ги оставят да полежат малко,ако не отмине при сестрата. Та така учителките са половин сестри.Имам чувството,че тези деца са ги държали затворени всичките тези месеци и е едно масово падане. За 20 мин.междучаси на площадката слагам по 10 лепенки поне и торбички с лед.
Детето на съседката е с негативен тест.
Мелина успешна година на момчетата и дано им е приятно в училище! Хубаво е ,че класовете им са толкова малки и въобще цялото ви училище.
НИе днес ходихме на байкатлон в училището на малката.Бяха организирали надбягвания с колела,скутери,кънки за деца от 3-12г от неното училище и братчета и сестри. Въобще нямаше толкова много хора колкото очаквахме.Даже бяха много малко.Вероятно всеки е мислил,че ще е претъпкано и не дойдоха. Имаше маса на която си правиха табелки с номер,после имаше автомивка,където си миха превозните средства,на третия стейшън имаше очертания с тебешир да следват,на четвъртия имаше скавенджер хънт(търсиха бележки с подсказване да намерят следващия) на последния събираха в кофички едни разпръснати по земята формички и ги носиха до голям контейнер. Накрая на всяка премината станция,имаха стикер,а най-накрая получаваха сладолед Simple Smile Моите бяха щастливи.Имаше достаъчно деца на тяхната възраст и обикаляха заедно по групички. 
Малката избра да е с колело,средния с кънки ,а големия със скутер.
Утре организираме един пикник с Българите в района в един парк.Не сме се събирали от преди карантината.Да обмислим какво ще правим с бг училището.

# 666
  • Немция
Мелина, честит първокласник! Леко и успешно училище през всичките години му пожелавам! Нормално ли беше организиран първия учебен ден, с родители и празничност?

Мога да завидя за малките класове. При нас е обратното и на всичкото отгоре всички в една стая, въпреки епидемията.

Калалили, добре е, че е негативен теста. Предполагам, че и семейството се тества, не само детето . Ако има коронавирус, все при някой от семейството ще изскочи положителен тест.
Интересно и забавно състезание сте посетили.

Ние днес организирахме мини рожден ден на голям Бибитко, 3 седмици по-късно. Поканихме 2 деца, момчета, добре поиграха. На 11 още им са детски забавленията. Blush
Рожденикът е доволен.

И на големия Бибитко се беше наложило вадене на млечен зъб по други причини , изживя го тихо и кротко, без да се разбере много от зъболекарката. После дълго време изпитваше страх.
При малкия беше драматично, такъв лъвски рев беше, че направо ми стана зле. Поне детето си изля чувствата на воля, нищо лошо не задържа в себе си. Stuck Out Tongue Winking EyeЕкипът се пошегува, че ще им е нужен преглед от ушен лекар след тази процедура. Grinning

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 01:30 от Бибит

# 667
  • на брега на морето
Бибит, ние не присъствахме на 1я учебен ден- 17 август. Беше последният ден от карантината ни. Бях получила информация предварително, че нямало да има празнично събиране отпред, а децата ще си отидат по стаите през различни входове. Даже бяха написали, че който иска може да занесе дрехите на децата от предната седмица, да няма много родители по коридорите. Не зная как точно е било, не съм говорила още след това с приятелката ми, която сигурно е била там. Аз предупредих учителките на децата, че ще започнат/ дойдат във вторник заради карантината, и те казаха ок.
Не мисля, че е кой знае какво, че Бобо пропусна 1- я си учебен ден... Всъщност той пак си имаше 1ви учебен ден, но по- различен. Пак се вълнуваше много. BlushHug
Радвам се, че е бил хубав празникът за РД на големия Бибитко!:hugs: Да расте здрав и много щастлив! Heart Hug

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 10:05 от Мелина_3

# 668
  • Немция
Meлина, изясни ми се Blush. Тук на първия учебен ден на първокласниците- при нас започват ден по-късно от останалите, за да не им се струпат много дни от раз- видях родители, но как са го организирали, не знам.
Може да направите снимка при фотограф , за спомен от първия учебен ден. Само идея.

Малък Бибитко днес беше със силна хрема, а днес вечерта ми се стори отпаднал и топъл. Не съм мерила Т, надявам се да е само настинка, защото вчера привечер играха доста навън, а духаше сравнително силен и хладен вятър.
Утре няма да ходи на училище - поне това е ясно.

# 669
  • на брега на морето
Дано оздравява по- бързичко малкият Бибитко! Hug
Те обикновено ги снима фотограф първокласниците, имам снимки( обща и портрет на Кирил), но още не зная тази година как ще е. Иначе са ги снимали за сайта на селото, и то Борис като е дошъл. Отделно и аз си ги снимах моите двама ученика преди да излязат от къщи. Blush
Говорих с приятелката ми, каза, че било много скучно. От 3- ти клас от родителите били само тя и 1 баща. Най- вече от 1 клас имало родителско присъствие. Директорката говорила малко( за мерките срещу корона- вируса), после първокласниците влезли с родителите си, останалите родители се разотишли, та така.
Бобо е позитивен, надявам се все пак да му останат хубави спомени. Heart
В ДГ чух, че работели с 50% от децата, другите - вкъщи, заради сопол и/или кашлица. Родителите негодували, щото не можели да ходят на на работа. Честно казано се радвам, че нямам дете в градинска възраст в момента, само да плащаш скъпата им такса, а да си го гледаш вкъщи...

# 670
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

чета ви, но скоро не съм писала. вчера започнах и нета прекъсна и ми изчезна писанието Disappointed

Мелина, честит ти първокласник!!!

Бибит, бързо подобрение на Бибитко!!! аз като дете имах същите проблеми с млечните зъби.

Кала, при вас много строго: 10 дена вкъщи с негативен тест, 14 с позитивен Rolling Eyes
Това с колелетата звучи интересно!!! Благодаря, че сподели подробно.
Ние с Дзвер обмисляхме рожденния му ден. Като всяка година започваме рано и накрая е в последния момент.
До сега винаги бяхме вътре, но ако останат задължителни маските вътре, то не виждам смисъл.
Засега се съгласи на тур с колелета и търсене на съкровище по описание, т.е. каквото и ти описа, че сте правили.
Евентуално обмислям да го изтеглим към март, така или иначе той празнува по-късно, защото се пада по време на ваканцията.

При нас започна училището, маски носят само в коридора и в двора, когато влизат. През междучасията май са без, защото само един клас е навън, не смесват класовете.
Уших още няколко, все изчезват и ги търся....
А. се опитва да върви, но само на леглото или дивана, за да е меко. Там е по-трудно, ама няма начин да я убедя....
Научи се да се качва по стълби, слизането не го схваща или не иска...
Знам, че не трябва да се сравняват децата, но е по-голяма пакостничка от брат си... той винаги стоеше мирен в количката и зяпаше, тя се върти, изправя се права, въпреки каишките, крещи, реве, ужас е.... обаче вкъщи се занимава повече сама.

# 671
  • USA
При нас първия учебен ден в 1кл. не е нищо особено,защото вече са били в това училище в предучилищна вече там. За големия беше специално,че се преместихме тогава,а и се върнахме от БГ с 3 седмици закъснение от началната дата.За 6 годишния сега е много лесно като вече знае правилата и виждам голяма разлика с миналата година.Определено по-ориентиран и зрял. В неговия клас има едно момиченце което е постоянно с асистент,защото не говори. Тя има т.н. заешка устна и не говори почти. Комуникира с айпад предимно,та се налагаше да му обяснявам,защо той не може да има айпад по цял ден,защо е специална.Аз съм работила с въпросното дете доста,даже и днес половин ден прекара в моята стая въпросното дете. Проблема и обаче не е само говоренето и ментално има изоставане,Но все пак напредва и аз виждам голям прогрес от миналата година при нея.
Ние на пикника си прекарахме чудесно.ДЕцата много се забавляваха,но е също. Моите бяха на седмото небе особено малката ,защото всички си доведоха и кучетата.ЕДно от кучетата е доста голямо ,но пък мега търпеливо и гальовно с децата и моята мома се разтопи от щастие с него.
Бибит,цялото семейство са ги тествали и всички са отрицателни да.
Как се чувства малък бибитко днес? Дано няма нищо притеснително!

# 672
  • Немция
Kaлалили, добре е детето, както и ние. Аз не съм се притеснила, защото съм сигурна, че е настинка. В събота привечер играха дълго време по нашите поляни с момчетата от рождения ден, времето се сменяше, духаше сравнително силен хладен вятър. Отидох по едно време да ги погледна, бях по един потник и настръхнах от хлад.
От училището на дребния ми казаха за всеки случай да остане още 1 ден вкъщи, така че днес пак е у нас и може да си отспи. Relaxed Тестове не сме правили, защото няма причина в нашия случай.

Може би има смисъл да си негативен и все пак да седиш вкъщи 10 дни, но си представям до какви масови отсъствия би довело това през студените сезони, когато има сополи и кашлици на килограм.

Хубава снимка с кучето! И ние имаме приятелско семейство с куче, което е душица. Не лае, кротко и мило. Дори голям Бибитко , който не харесва кучета, го приема положително.
Тези дни в училището имаха текст по немски за куче в класната стая, трябваше да работят над него. Питам ги дали би искал куче в училище, предвид факта, че не си пада по кучета. На мнение е, че е по-добре да имали гущер. Grinning

Моите момчета носят маски по време на междучасие, но са доста ученици и няма как да ги наблюдават, дистанцията е мираж. Децата свикнаха да са опаковани в лицата, досега не са се оплакали.

А. си знае, върви само по меко, че ако падне, да тупне в комфортна зона. Grinning

# 673
Мелина, честит първокласник. Тук първият учебен ден не се различава по нищо от всеки друг учебен ден. Не само тази година, а по принцип.

Бибит, дано Бибитко забрави неприятното преживяване при зъболекаря. Аз преди години имах проблеми с един зъб и от тогава мразя да ходя на зъболекар. За щастие си намерих отличен стоматолог в България, при когото се чувствам спокойна.

Ася, моята госпожица планува рождения си ден веднага след като е минал предния Simple Smile В зависимост какво й е харесало и какво не, решава как да организира другия.

Калалили, интересно състезание. А снимката изглежда наистина професионално. При вас мерките, които са въвели са доста стриктни.

И ние вече имаме инструкции за училище- до 6 клас ще са без маски, класът е разделен на 3 групи от 10-11 деца. Всяка група ще ходи 1 или 2 дни седмично и ще се редуват следващата седмица. Учебният ден ще е от 7:30 до 12:45. Няма да излизат навън, сутрин ще отиват направо в класната стая. Чиновете ще са на минимум 1.5м разстояние.
Родители се допускат само за малките деца и след като са показали приложението на тел., че са здрави. Контакт с учител само дистанционно-телефон, ел. поща...
Все още няма точни правила за случаите на заболели деца, но по принцип всяко отсъствие трябва да е обосновано и с медицински документ, ако детето е боледувало.

# 674
  • Rennes, France
Привет група!

Ама така ме мързи, не съм влязла още в ритъм +интернет+...обаче ви чета!

Бибит, да ви е жив и здрав и големия Бибитко! Все така любознателен.
Много неприятно преживяване с малкия, дано не се травмира. Днес и Емма ми се оплака от зъбче, ако това което виждам е правилно, има малко кариесче, но между два кътника, на много кофти място. Дано не се окажа права, че отсега се разрева. Представям си какво ти е било на теб!
Ася, на меко иска да пада вашата госпожица. За разликите между децата - едно с едно няма еднакво. И при моите е така - коренно различни.
Мелина, честит ви първокласник. И при нас няма нищо особено, влизат си децата  и толкоз. Аз обаче всяка година плисвам вода на тръгване и ги снимам - пусти му навици от мои детски години.
Калалили, хъски ли е кучето? Много сладка снимка. Нащата остаряла баба - разбирайте кучето ни - сега спи и лежи непреъснато в къщи от месеци. През нощта ме буди като й се ходи до тоалетна. Въобще страшна грижа е от няколко месеца, много остаря милата, много рани й се получават, такива че даже кожата и се разкъсва и тя плаче. Голямо третиране пада, медицинска сестра станах. Ама много е мила. Емма даже й чете книжки, да не й е скучно. При вас мерките са яки, хубавото е че децата са доволни от у-щето. При нас още чакаме инфо, до края на седмицата трябва да е ясен протокола, но се очаква нормално стартиране на уч.година.
Перла,  при нас 1-2 дена в седмицата за у-ще не се обсъжда. На твоята дъщера мина или предстои РД? И ние сме на тема РД - Емма е родена септември, та сега съм на вълна подаръци, поръчани са вече, направа на покани за децата, купуване на разни материали за развлечение и т.н. Само се моля да не вали, че септември не веднъж ме е изненадвал с бури, точно на нейния РД.
А-тита, и при нас се говореше за 1 седмица закъснение на уч.година, но Макрон отряза учителите, та ще си е като по програма. Аз за момента само на столова не съм записала децата, ще видя как ще тръгнат нещата и тогава ще преценям. ММ за момента си е в къщи и ще се включи на обяд с децата. С него решихме малко да си разменим ролите, частично аз да поема част от неговата работа, че горкия изпушва, имам чувството че ще се пръсне на моменти. Пък на мен ми харесва това, така че ще е започне по нов начин тази уч година  и за мен - ха, ха, ха!
Брюкселче, как сте?
Тити, записахте ли децата на у-ще?
Якамоз, при вас как са нещата?
Две в едно, липсваш, да знаеш. Така и не разбрах какво стана с теб, дано сте добре...
Илейн, как е при вас? На у.ще ли тръгва твоята госпожица или бъркам?

Оставям ви, пак ще пиша....

Общи условия

Активация на акаунт