Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 869
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • София
temma, най-добре отиди да те види доктор, и за твое успокоение Hug

# 406
Ние не мислим да ходим на море. Нито ще ми е спокойно да се къпя, нито да лежа по шезлонзи, а да ям по разни ресторанти - абсурд. А и мисълта, че АГ ще е на 4 часа път, не ми харесва.
Като не мога да му се насладя истински, по - добре да го пропусна.

# 407
temma, най-добре отиди да те види доктор, и за твое успокоение Hug

Имам час сравнително скоро, но може и да се обадя да питам утре.

# 408
  • Denmark
Уф, аз рядко ям тези неща и ако се наложи, не знам какво ще ми изключат от менюто. 😕 Буболеса, със сигурност чистото хранене ще ти донесе само ползи. 🙂

Аз живея на морето и само чакам да стане 20 градуса да ходя на плаж, но на почивка няма да ходим. Даже и нашите няма да успеят да дойдат заради ситуацията, но живи и здрави ще видят внучето като може.

# 409
От няколко седм моя син иска на море да ходи мен не ме бърка ако не съм мн грамадна юни да идем за няколко дни. Вие ще ходите ли?

Аз мисля да отидем за 1-2 седмици в началото на юни.. просто година без море е пропиляна за мен ..
До сега не съм пропускала година, но май тази ще ми е за първи път. Чувствам с етромава, уморена, няма да ми е почивка хич. Особено с новите изисквания по хотелите няма да ми е приятно. Живот и здраве, догодина с две дечица се надявам да идем.

# 410
Мамчетаа направо бях изпуснала едни няколко страници,но си наваксах.
Да ви кажа на мен не ми е прилошавало да чукна на дърво ,обаче като ходя повече време или по-скоро ако стоя права на едно място и започва една адска болка долу в ходилата.. а не ми се подуват крайниците.. също така и болката в костите между краката 😁,но това знам ,че е  от разширяване на таза ,за да може да премине бебчето по-лесно.
На вас да не би да ви прилошава от жегите по-скоро.. гледам,че в България е доста топличко тези дни и за напред така ще бъде. Мале много съм щастлива ,че най- на финала ,когато съм най-огромна няма да съм в тези жеги.
Аз говорих с акушерката онзи ден,жената каза няма да има никакъв проблем за раждане във вода ,дори и да ме боли много ,излизам от басейна и ми слагат епидурална без проблем .. самата тя ми препоръча този метод,каза раждали се много по-спокойни бебчета.
Относно сладкото тук не правели изследвания за захарта .. и аз си хапвам обаче мога да ви споделя една уникално вкусна рецепта и здравословна за плодово сорбе.
Може да си замразите вие плод , или да си вземете замразени горски плодове например .. блендират се с малко бадемово(или каквото имате мляко) + доза протеин( най-си ходи ванилов) аз добавям и овесени ядки или чия ,но може и без .. майкооо става магия , за няколко секунди става точно сорбе студено,освежаващо ...даже отивам да си направя аз 😁

# 411
Паола сигурна ли си? Да не би просто да не сте де разбрали?
И на мен ми казаха, че няма да ми правят обременяване с глюкоза, но за сметка на това ми пуснаха гликиран хемоглобин.

# 412
Паола сигурна ли си? Да не би просто да не сте де разбрали?
И на мен ми казаха, че няма да ми правят обременяване с глюкоза, но за сметка на това ми пуснаха гликиран хемоглобин.
Ами даа, аз като ми взе кръв и я попитах и тя каза “а не кръвта я вземаме да проверим желязото и още нещо” , а за глюкозата ми отговори “е нали ти вземаме урина всеки път ,то ще покаже в урината “ .. и трябвало да разчитам да имам симптоми тогава щели да ми направят изследване ..и тръгна да проверява някакъв списък със страни с висок риск от диабет,  дали България попада там. Същото и за тоновете и прегледите като цяло.. уж ми каза щели сме да се виждаме по-често .. в 32ра седмица ще е консултация по телефона,а 34та седмица ще отида на място . А тонове всяка седмица правели само на тези с проблемна бременност, аз съм нямала нужда 😒😔 . Също така като я попитах за клизмата и просто щях да падна от отговора : “ ама вие в България толкова ли сте назад, тук не правим клизми , даже при нормално раждане като видя ,че излиза акото(с извинение) и знам,че бебето е в канала и то ще излезе скоро” 😐🤦🏽.. понякога се чудя  Господи къде попаднах???
Иначе поне ми предписа сироп за запек и друг за киселини безплатни.. друг е въпроса ,че този за киселини е най-отвратителното нещо ,което съм пробвала и няма да го докосна..

# 413
Почвам отзад напред. Предполагам са ти предписали Гавискон и за съжаление няма друго какво. Дори да си в Бг пак това ще ти дадат.
За клизмата ...ако искаш клизма за запек, ами за бременни не се препоръчва. Ако говориш за прословутата Бг клизма която в Бг правят за щяло и нещало, ще те разочаровам, защото никъде в Европа не се практикува и за мен това е ужасно унизително и още повече, когато някои жени го приемат за съвсем нормално, та чак си я искат! За разлика от Бг, тук никой нама да седне да те бръсне или прави клизма защото това не е необходимо. Ако се изпуснеш какво от това, никой няма да се мръщи или да отвръща поглед от тебе!
Ако всичко ти е наред, би ли рискувала да ходиш всяка седмица в болницата при условие, че тук наистина има проблем с ковид. Лично аз не бих!
За изследванията, сигурна ли си че наред с това изследване за желязо и други не правят и гликиран хемоглобин? Това е изследване за кръвната захар. Иначе си имат разни системи по които изчисляват, дали си с някакъв риск и ако изчисленията показват че си в рисковата група правят всички възможни изследвания.
Мен заради годините автоматично ме сложиха във високо рискова група и вече два пъти ми проверяват захарта, следят ми кръвното всяка седмица, независимо от това че им казах че съм си купила апарат за мерене на кръвно и подържам съвсем нормално кръвно. И въпреки това държат те да ми го проверяват, а на мен за едното кръвно не ми се ходи в болницата!

И едно изследване за “ ползата” от клизма по време на раждане.
https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD000330.pub3/full

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 01:18 от G.Savova

# 414
Аз исках Гавискон, но ми предписа нещо съвсем различно. Както и да е..разбира се ,че ще си я искам клизмата,ако ли не , ще си направя в домашни условия.(ако успея).За мен е много по-унизително да се изпуснеш пред хората ,отколкото да ти пъхнат една тръбичка в ануса ,да се излее течността и после да си отида сама до тоалетна. Нито пък желая детето ми недай си боже да се докосне до фекалиите ми ако излизат по едно и също време .Трябва да имам запек ,за да желая клизма ли, защото нямам, но така ще се чувствам хем по-празна, хем по-лека,хем ще ми е по-добре като знам,че няма да има какво да напъвам с шевове (недай си боже) на другия ден. Спирам с гнусотиите.Вече мисля,че спорихме по тази тема. Всеки си има мнение, не смятам да споря повече!

# 415
Ти пък ако си мислиш, че след клизма  нама да се изпуснеш жестоко се лъжеш, само дето е в по- течна форма. Simple Smile
Мнението ти на фона на Cochrane report е просто едно нищо. Здравните работници се водят по тях, с не по мнението на едисикой Simple Smile.

“ Cochrane (previously known as the Cochrane Collaboration) is a British international charitable organisation formed to organise medical research findings to facilitate evidence-based choices about health interventions involving health professionals, patients and policy makers.”

# 416
И ние задължително ще отидем на море. Моят син също не е спрял да говори, пък и ние с мъжа ми сме фенове на морето, така че няма как да пропуснем.
Сега за 01-ви юни се разбрахме с детето, че ще го заведем уикенда някъде на басейн, вместо да му подаряваме подарък, а в средата на месеца ще направим и море.
Поне в момента всички хотели, които отвориха, пуснаха супер цени Simple Smile

От няколко седм моя син иска на море да ходи мен не ме бърка ако не съм мн грамадна юни да идем за няколко дни. Вие ще ходите ли?

Аз мисля да отидем за 1-2 седмици в началото на юни.. просто година без море е пропиляна за мен ..

# 417
  • Denmark
В 6 часа да чета за клизми е уникално събуждане 😂😂😂 G. Savova, разбрахме колко унизително е според теб, не можеш ли да разбереш, че други хора имат различно мнение по въпроса? 😅 Това ще е последното нещо, което ще мислим в този ден, сигурна съм. Аз сега за катетър повече се изплаших честно казано 😅 хич да не чувам дума за секцио. 🤞
Paola, напълно те разбирам, в Дания е същата работа, ако си с нормална бременност, почти няма прегледи. Но за обременяване то е странно, понеже чета, че няма симптоми освен големината на бебето, но моето последно го мериха в 20 г. с., когато беше 200 гр, пък ще ми правят изследването сега.

# 418
Запалихте ме с тези сладоледи, а тази седмица вече няколко пъти прегреших. 😆
Снощи сложих във фризера банан и ягоди, ще ги блендирам с 1-2 лъжици кисело мляко и десертът ми за днес ще е готов.

Редактирам се: другата седмица съм на преглед, сиг. ще ми назначат тогава и на мен обременяването с глюкоза и ще започваме със записите на тонове. Май не се водя с високорискова бременност, въпреки че имам контракции от 4тия месец.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 08:58 от kitty_

# 419
Ххааха аз пък хванах темата с клизмите докато закусвах Stuck Out Tongue Closed Eyes
На мнение съм, че каквото зависи от нас трябва да го направим, това , което не, по-добре да го приемем спокойно. Полза от това да се напрягам, че видиш ли ще ми правят клизма или могат да ми сложат катетър - няма! Simple Smile А и съм избрала да живея в България с всичките и плюсове и минуси.

А и в онзи момент, когато са ни обзели съвсем различни чувства и емоции, това ще ни е най-малкия проблем. По-скоро трябва да се фокусираме върху дишане и други неща, които биха били от полза, отколкото върху негатива.

За кето десерт, тъй като тези, които са на ниско въглехидратна диета, могат да черпят идеи от кето режимите, аз на моя мъж скоро му направих такъв сладолед: цедено кисело мляко разбито със замразени горски плодове и няколко капки стевия. Това се замрзява или се хапва като кремче и е супер Simple Smile
За мен пък направих следния десерт: намачкан банан, със слънчогледов тахан, какао, кокосово масло, канела (да намали ефекта от захарта), малко мед. Или се замразява и е супер сладолед или като крем.

Иначе моята ЖК мина вчера бързо, както и очаквах Simple Smile Всичко е ок, девойката върви с 4дни напред, води ОК, каза че матката е спокойна. Питах за въпросното издуване - лекарят ми каза, че най-вероятно е при движенията на бебето. Засега си е седалишно разположена и се надявам да се обърне Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт