Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 870
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ние бяхме така преди няколко дни (все още в 26г.с.). Цял следобед и вечерта не го усещах особено. Вечерта започнах да си треса корема, за да видя дали няма да се размърда. Съвсем леко помръдна. Аз не се паникьосвам лесно, но имаше леко притеснение. На следващия ден стана пак същото диване. Все пак ако ще се успокоиш мисля, че е по-добре да отидеш на лекар да го погледне за всеки случай. Simple Smile

# 391
Сега се връщам от преглед, като преди това обикалях повече от 2ч из центъра. Бебка беше доста разкривена и нямам хубава снимка този път. АГ каза, че матката е в тонус от ходенето и бебетата обичали да си почиваме повече. В 26 седмица +3 дни съм, но отговаря на 25 и е 760 грама. Още е с краката на долу, но каза, че другият месец трябва да се обърне. За сега съм била за нормално раждане, но имаме още 3 пълни месеци, в които ще се реши по-нататък.
На 11 юни имам час за ФМ, тогава ще съм в 30 седмица.

Пускам ви параметрите, които имам аз при прегледи

# 392
Дейзи, астигматизма сам по себе си не е предпоставка за секцио.
Това е много често срещан проблем на очите и в много случаи дори остава незабелязан Wink.
Да, ще видим по-натам  лекарят какво ще каже, понежее съм кьорчо и ме е страх доста, ако стане по-зле отивам към слепота.
Няма как да ослепееш от астигматизм Simple Smile
Ако искаш секцио, просто им кажи.

# 393
Момичета, мен днес цял ден ми се втвърдява корема от време на време, попринцип пия магнезий 2х1, но днес пих и на обяд и вече мисля да го пия 3х1. Как мислите, има ли от какво да се притеснявам? Каква може да е причината за тези втвърдявания, не съм се преуморявала?

# 394
Дейзи, астигматизма сам по себе си не е предпоставка за секцио.
Това е много често срещан проблем на очите и в много случаи дори остава незабелязан Wink.
Да, ще видим по-натам  лекарят какво ще каже, понежее съм кьорчо и ме е страх доста, ако стане по-зле отивам към слепота.
Няма как да ослепееш от астигматизм Simple Smile
Ако искаш секцио, просто им кажи.
Супер, аз не искам секцио, но ще видим...

# 395
Момичета, мен днес цял ден ми се втвърдява корема от време на време, попринцип пия магнезий 2х1, но днес пих и на обяд и вече мисля да го пия 3х1. Как мислите, има ли от какво да се притеснявам? Каква може да е причината за тези втвърдявания, не съм се преуморявала?
Оня ден акушерката ме пита дали имам Бракстън хикс контракции и аз и казах, чр не знам но имам втвърдяване от време на време, и тя ми каза че това са Бракстън Хикс. Не знам дали е така но го получавам рядко и като се раздвижа и ми минава.

# 396
  • Denmark

Подготвителни контракции. И аз ги имам, но не се притеснявам, защото са нормални за 3тото тримесечие, тялото се подготвя за раждането. Все пак тези неща е хубаво да се обсъждат с лекари за ваше успокоение.

# 397

Подготвителни контракции. И аз ги имам, но не се притеснявам, защото са нормални за 3тото тримесечие, тялото се подготвя за раждането. Все пак тези неща е хубаво да се обсъждат с лекари за ваше успокоение.
Аз съм на преглед другата седмица и със сигурност ще я питам. Мисля, че бях в 5ти месец когато ме пита дали имам такива втвърдявания, а тогава нямах, но ми предписа магнерот  и каза да вземам 3х1 при нужда.

# 398
  • София
Ето ме и мен, прясна-прясна след консултацията с ендокринолога, ииии... точно каквото си мислех Grinning
Диета и следене на захарта с глюкомер. А така ми се прияде едно сладоледче Joy

Да ви кажа, аз преди да разбера, че съм бременна, умирах за бира - насред декември. А по принцип не я харесвам особено. Сега от време на време ми се припийва, като го гледам ММ, и си позволявам по глътка-две. Абе, и аз душа нося! Joy

От миналия месец имам едни такива стягания на корема, за по минутка, да речем - че и една топчица напипвам докато трае. Питах доки - каза, че това са въпросните подготвителни контракции и ако не са повече от 8 на денонощие, няма проблем.

Иначе диването си буйства тези дни, даже като си подпра ръцете на корема и ме побутва съвсем отчетливо, цялата ръка ми измества Grinning В събота още беше по дупе, обаче от вчера ми се струва, че ме ръчка повече горе към ребрата и се чудя дали не се е обърнал вече.

Ох, отивам да мисля с какво да се храня Grinning

# 399
  • Denmark
Ванеса, моята докторка каза, че това е начин на тялото да ми каже "по-полека", но ако са без болка и не са регулярни и постоянни, не се плаши.

Бобулеса, съжалявам за резултатите, но пък тъкмо навреме ти пуснах идея за йогурд "сладолед" с какао. Може би ако го направиш в блендер с малко лед ще прилича. 🤔 Би ли споделила за диетата какво ти казаха? Дано не трябва чак толкова да се ограничаваш! 🤞

# 400
От няколко седм моя син иска на море да ходи мен не ме бърка ако не съм мн грамадна юни да идем за няколко дни. Вие ще ходите ли?

# 401
Дори да паднат ограниченията нямам намерение да ходя. Единствения вариант е ако живея близо до морето и през деня ходя на плаж и после се прибирам в къщи.
Не искам да оставам на хотел или да се храня навън.

# 402
  • София
Бобулеса, съжалявам за резултатите, но пък тъкмо навреме ти пуснах идея за йогурд "сладолед" с какао. Може би ако го направиш в блендер с малко лед ще прилича. 🤔 Би ли споделила за диетата какво ти казаха? Дано не трябва чак толкова да се ограничаваш! 🤞

Между другото, точно като прочетох рецептата, която си споделила, веднага направих мислен списък за пазаруване Grinning Ще го пробвам 10000%

Иначе диетата, според мен, не е чак толкова ужасна. Основно се излкючва захарта на 100%, а въглехидратите са позволени, но в доста ограничено количество. Например, мога да хапвам по една пълнозърнеста филийка хляб на обяд и вечеря, или пък да заместя с шепа ориз или картофи. И лъжица-две овесени ядки (чисти, не мюсли) сутрин в закуската. И плодовете са до две порции на ден, между храненията, пак по около шепа.

Иначе нямам ограничения относно млечни, месни храни, яйца и зеленчуци, но като цяло докторката каза да си представям всяка порция основно хранене така - една чиния, половината със зеленчуци, 1/4 месо и 1/4 въглехидрат.

Консервираните храни (грах, царевица), както и сосове, плодови сокове за изключени.

Като цяло в момента по-голямата ми чуденка е какво да хапвам между храненията. Плодове, предполагам, с ядки и кисело мляко, до два пъти на ден, а ако е много напечено положението - зеленчуци на корем Simple Smile

Изобщо, звучи точно като чиста храна, както по принцип трябва да се храним през бременността. Усетих се как в момента, в който видях теста, си казах, "Оооо, така и така ще надебелея, ще си ям каквото си искам", но не всеки организъм се справя с това натоварване. Явно и моят е от фините Grinning

П.С. Аз от два дни така или иначе съм си наложила ограничения и веднага почувствах разликата - не ставам по нощите до тоалетна, по-лека се чувствам (а не съм с наднормено тегло, по принцип, в момента съм 60 кг с все шкембака), и имам чувството, че и целулитът ми се е постопил, което ме навежда на мисълта, че от въглехидратите просто задържам сериозно вода Simple Smile

П.П.С. Опа, стана роман Grinning Извинявам се Hug

# 403
От няколко седм моя син иска на море да ходи мен не ме бърка ако не съм мн грамадна юни да идем за няколко дни. Вие ще ходите ли?

Аз мисля да отидем за 1-2 седмици в началото на юни.. просто година без море е пропиляна за мен ..

# 404
От два дена моят корем е почти постоянно твърд. Не ме боли, но се притеснявам малко. Пия доста повече магнезий и но-шпа, но си стои твърд. От време на време се отпуска и после пак на топка.

Общи условия

Активация на акаунт