Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 952
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Ще бъда със секцио, така че не бих отказала помощ и първите дни. Нямам нищо против някой който е минал вече по пътя да ми покаже някои неща.

# 196
  • София
Уфф, писах, писах и дадох back...Та сега отначало. Момичета, не отказвайте помощ още от сега и не се настройвайте - първите няколко дни вкъщи са голям стрес при първо раждане - 24 часа на ден си зает, спиш не повече от 2 часа последователно, страх те е, трудно се намира време и за душ, и даже за WC. Много е хубаво, ако има кой да те отмени за 1-2 часа или да ти покаже как се правят някои неща. При моето първо раждане майка ми беше вкъщи 3-4 дни и много ми помогна, основно за къпането и обличането. ММ също беше вкъщи, но и той не знаеше какво да прави. В крайна сметка с времето се научаваш, и то много бързо - всичко се случва инстинктивно, няма как майка да навреди на детето си, макар и несъзнателно, не се страхувайте от това. Simple Smile Важното е майката да е спокойна и щастлива, за да е спокойно и бебето - сега се наслаждавайте на спокойствието, защото като се родят малките спокойствието идва след около 2 години. Simple Smile

# 197
Благодаря за съветите момичета! Ще говоря първо с мъжа ми и ще го помоля той да се оправя.Ако той не се справя ще трябва и аз да се намеся.Просто вътрешно усещам,че ще съм най-спокойна да сме си само тримцата.Както някой по-горе спомена,от сега съм майка орлица 😁

# 198
Ще споделя и при мен как беше. Първите 4-5 дни свекарите и сестрата на мъжа ми бяха вкъщи, за което много се радвах. Помагаха предимно с шетането вкъщи, единствено помолих зълвата да я изкъпе първата вечер, защото ми трепереха мартинките буквално, роди се малка и много слабичка. От там нататък аз и мъжа ми си поехме задълженията към бебчо. На втория ден в който си бяхме вкъщи бебчо се задви, няма да изпадам в подробности, но добре че бяха  всички вкъщи че ми помогнаха тя да се оправи.
Та малко дълго стана но в общи линии аз препоръчвам първите дни да не сте сами. Може само да стоят отстрани и да гледат, но поне ще знаете че не сте сами ( това си е мое мнение)

# 199
😂😂 Значи трябва да е на късмет.
Хора, нощем вече се будя по 4 пъти заради крампи на прасците... Побърквам се вече. Магнезий ли трябва да пия? 🤷🏼‍♀️

На мен моята АГ ми изписа Магнерот, х2 на ден, въпреки че нямам крампи.
И така пия сутрин едно, по обяд Pregnacare Plus и вечер още едно хапче Магнерот.
Отделно имам Витамин Д на капки и разни сиропчета за ходене до тоалетна, от които очаквах повече.

# 200
😂😂 Значи трябва да е на късмет.
Хора, нощем вече се будя по 4 пъти заради крампи на прасците... Побърквам се вече. Магнезий ли трябва да пия? 🤷🏼♀

На мен моята АГ ми изписа Магнерот, х2 на ден, въпреки че нямам крампи.
И така пия сутрин едно, по обяд Pregnacare Plus и вечер още едно хапче Магнерот.
Отделно имам Витамин Д на капки и разни сиропчета за ходене до тоалетна, от които очаквах повече.
Вземам магнезий, но без никаква полза. Не знам колко пъти ставам през нощта да си масажирам краката.

# 201
Предвид, че сме в сравнително малко жилище, не виждам как ще издържим дълго време +1възрастен. Да, най-вероятно ще имаме нужда от помощ и съдействие,но максимално ми се иска да сме си сами. Чисто психически няма да издържа друг човек вкъщи за дълго време Simple Smile

Но... Според мен човек не трябва да се зарича за нищо. Времето ще покаже кое е най-доброто за нас Simple Smile

# 202
Аз пия от 20 дни 3*,1 Магнерот и предната вечер и аз получих крампа на пръсеца.
Относно помоща - ще имате нужда от нея.   Моя ревеше три месеца денонощно и ако не бяха мама и сестра ми нз, пък и бях в депресия, за която не мислих че може да ми се случи. Седмица - две три докато влезеш в ритъм се иска помощ.

# 203
Аз пия магнерот от много време и явно ще е до края. Малко се притеснявам, да не навреди. Четох, че влияе на зъбите на бебето.

Да ви кажа, че има хубави промоции в baby.bg. Мислих само да гледам, но се изкуших. А и спестят 60 лева от един сет, който си бях набелязала със сигурност да купя.

Относно помощта. Не бих отказала помощ, но няма от кого да получа адекватна такава. Майка ми не може да се грижи за бебе. Буквално нищо не знае. От първия ден ме е поела баба ми, мама е стояла отстрани, само да ми се радва, да кърми и на разходка, учила и работила докато раста. И е голяма паника. Може да ми помогне с чистене и готвене, но живее далеч и за едната манджа да пътува 600 км, малко не си заслужава.
Свекървата е болна и трудно подвижна. Знам, че има мерак жената. Тя все нещо иска да даде. Обаче ще ми е по-притеснено да не й стане нещо.
Тъй че за помощ няма начин. Ще трябва сама да се оправям. И на таткото ще разчитам.

# 204
Аз пиех пред Ив път Магнетит до деня преди да родя. Сега съм на Биолектра. Моя за сега има не лоши зъби, като изключим , че си счупи един резец миналото лято на едни стълби

# 205
  • София
И аз съм съгласна с вас, че не трябва да се отказва помощ, но също така мисля, че помощ трябва да се дава ако е поискана. Не бих била ок ако някой ми виси на главата и само ми дава напътствия, но аз не съм и много от страхливите... поне засега. Може би помага и това, че съм се грижила за племениците ми от новородени, защото живеехме заедно. От всичко само не съм кърмила Wink В нашия случай човекът, на когото бих имала доверие за помощ е майка ми (която живее в съседния блок Smiley). Майката на МП не е жива, а сестра му идея си няма, макар че ще трябва да се научи, защото декември я чака същото. По-скоро бих се доверила на моя брат да ме замести ако се наложи. МП също няма да знае какво и как, но си мисля, че бързо ще влезе в час. Според мен най-трудното в цялата работа е това, че има много умора. Бебето си е едно малко човече и след първоначалното опознаване и напасване вече се знае какво и как му харесва. Според мен тревогите още отсега са напълно излишни Relaxed

# 206
  • Sofia
Момичета, вие се притеснявате, че щще ви се натрапват свекърви, а аз от сега съм задължила майка ми да си дойде от чужбина за раждането. Като си замине, ще дойде свекървата. Обаче, планът ми е : те да помагат с готвене и чистене, аз да си се оправям с бебето. Пък ще видим де...
Баща ми също се кани да си дойде с майка, обаче, той вече мисля, че ще ми дойде повече. Flushed

# 207
Момичета, вие се притеснявате, че щще ви се натрапват свекърви, а аз от сега съм задължила майка ми да си дойде от чужбина за раждането. Като си замине, ще дойде свекървата. Обаче, планът ми е : те да помагат с готвене и чистене, аз да си се оправям с бебето. Пък ще видим де...
Баща ми също се кани да си дойде с майка, обаче, той вече мисля, че ще ми дойде повече. Flushed
Всичко е относително, според мен.
Аз също съм говорила с майка ми да идва моментално, искам да има с кого да се посъветвам, да има кой да ми помогне. Ва свекървата не разчитам, тя не е гледала мъжа ми, не готви нищо дрего освен аламинути, тъй че няма да ми е от полза.
Мисля, че всеки както си го усеща. Мъжът ми, сега като му кажа нещо ми отговаря ооо детето си има майка, но вярвям, че ще помага , ако може.
Просто работи от 7 сутринта до 10 вечерта  и не искам да го задължавам непременно  със задачки .

# 208
  • София
Момичета, едно много интересно според мен интервю с известния д-р Сигридов, изгледах току що. Мисля, че е много полезно. Оставям го тук за тези от вас, които не са го засякли.

https://www.facebook.com/spisanie.9meseca/videos/1034657613616883/

# 209
Момичета утре планирам да ходя до София за количка. Главно искам да се ориентирам на живо. Искам да видя в дундьо и раятоис. Да ме посъветвате за друг голям магазин?

Общи условия

Активация на акаунт