Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за приема на желязо и магнезий, както и други добавки по време на бременност?
Какви са препоръките за обрязване на момчета и какви са преживяванията на родителите?
Кои са препоръчителните лекари и болници за раждане и бременност в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за приема на желязо и магнезий, както и други добавки по време на бременност?
Препоръчително е да има поне 4-часов интервал между приема на желязо и магнезий, както и между желязо и млечни продукти. Желязото може да се приема с портокалов сок поради съдържанието на витамин С, който подобрява усвояването. Приемът на желязо и други добавки по време на бременност може да бъде индивидуален и зависи от конкретни нужди на бъдещата майка. Важно е да се консултирате с лекар относно правилния прием на добавки и да следвате неговите препоръки.
-
Какви са препоръките за обрязване на момчета и какви са преживяванията на родителите?
-
Кои са препоръчителните лекари и болници за раждане и бременност в София?
За раждане в София е препоръчително да изберете лекар и болница след консултация със специалист и съобразяване със здравното състояние на бебето. Доктор Гунев от МД София се препоръчва като добър избор за акушер-гинеколог, а форумът предлага препоръки за лекари по майчинство в София, включително д-р Евтимова в Токуда по ЗК, д-р Попмарков и д-р Дачева в Окръжна. Приветстват се мнения за тези лекари и други препоръчани от форума.
-
Какви са препоръките за консумацията на кафе и лекарства по време на бременност?
-
Какви са препоръките за приемане на желязо и магнезий?
много ми стана тъпо. След това я попитах дали нещо не подсказва скорошно раждане, не знам защо, но имах 6то чувство, че ще е на 27, а тя ми каза, че няма да е скоро и иска събота да предизвикаме раждането, защото вече съм 39 + 2 , а и бебко става голям. Прибрахме се и след като осмислих прегледа, си дадох сметка, че каквото и да става вече е почти сигурно, че до края на седмицата ще родя и това много ме .... не намирам правилните думи. Разбира се, че се моля и искам вече да гушна малкия, но като ми заговори за банки, окситоцини и като се сетя как болеше прегледа... Някак не си представях нещата така. Каза ми да правя секс, разходки, но има и друго, което не ми дава мира. (накратко)Утре с ММ няма да имаме връзка почти цял ден и настръхвам като си помисля, че нещата могат да станат тогава.. Разбира се, баща му ще е тук цял ден, за да не стане беля", но ми е неспокойно. Съжалявам за оплакванията, но един колега беше прав - към края на бремеността става нетърпимо и се започва едно мрънкане, оплакване, пуфтене 😪. До скоро готвих, чистих, а от 2 седмици насам не мога да стоя права на едно място повече от минутка две, а като излезем на разходка не издържам повече от 20 минути. Почти цял ден лежа, наистина нямам сили
До сега не съм споделяла за багажа, но съм напълнила куфара до горе. От Шейново не изискват почти нищо, но щом не позволяват на таткото да присъства ще ми е по-спокойно ако всичко ми е под ръка. 🙏🤱🌼
Да е жив и здрав Димитър и с безгрижно детство