205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 873
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Провери ли, дали и в България пада? Какво пише на сайта на МВнР?

# 271
И с въпросителни около пътувания по това време....
Майка ми иска да дойде при нас за два -три месеца и мисля да й направя адресна регистрация ,за да няма проблем на границата .И поради др причини ни е необходима АДР.регистрация,за да извади и док.S1 и да и направим здравна карта ,защото след време ще дойде и за постоянно.
АДР.регистрация предполагам е правят хазаите ,ако така как обикновено гледат на това?Възможно ли е да поискат допълнително пари за наема?

# 272
  • в сърцето на един мъж...
Аз казах нещо конкретно за българската образователна система и ми казаха, че родината ме е изучила и дала шанс да се реализирам в чужбина, а аз я плюя.

Това изречение много го обичам. Аз ако съм тъпа, ще ме изучи, ама друг път, както се казваше в един известен бг филм.
За документите - ние сме с двата - и немски, и български. Обаче август изтичат българските и не можем да ги сменим. Казаха ни, че уж щели да удължават до октомври самите документи, обаче това пак не ни устройва. Така че ще видим ако решим да излизаме, как точно ще стане.
За пакетите - в последно време много се краде и изобщо има сериозни проблеми с доставките. Редовно са скъсани, надрани, повредени. Вчера трябваше да ми пристигнат книги от амазон - пакета дойде полуотворен, едната книга я няма. А пише, че е изпратена. По грамаж също трябва да е в пакета. Амазон казаха, че ще върнат парите. Обаче защо така е станало, не е ясно. На мен това ми е доста изнервящо обаче Sad
Асе за изпита - отиваш ако имате при вас VHS - те са оторизирани да правят тестове. Питаш кога има час за интеграционен тест и се явяваш. Обясняваш, че е за айнбюргерунг, няма никакъв проблем да се явиш директно. Ако си учила на немски тук, не би трябвало да имаш изпит по немски. Ако си женен за немец, времето пада на 6 години.

# 273
Провери ли, дали и в България пада? Какво пише на сайта на МВнР?
По новините го казаха.

# 274
Още не съм гледала немските новини, затова не знам. Но в темата за Ковид нищо не се коментира, а там би трябвало да настане вой до небето, че карантината пада. Така че малко ми е съмнително.

# 275
Още не съм гледала немските новини, затова не знам. Но в темата за Ковид нищо не се коментира, а там би трябвало да настане вой до небето, че карантината пада. Така че малко ми е съмнително.
Ще видим, какво ще стане, но ми писна вече...

# 276
То и на мен ми писна, но докато няма заповед на българския здравен министър, че карантината за пристигащи от Германия българи пада, билет няма да си купя. За сега има подобна мярка за пристигащи от Гърция, Сърбия и Турция май. Просто проучи всичко да не останете неприятно изненадани. Дори с кола да пътувате, виж дали границите са отворени

# 277
Понеже мислех евентуално за пътуване до БГ на 12 юни изчетох цялата последна заповед на здравния министър от 22 май и не ми стана много ясно. За български граждани и придружаващи ги в семейни отношения чужденци уж няма карантина при престой до 7 дни, но не разбрах освен по хуманитарни причини дали може и с друга цел да се мине по тази заповед. Към нея има приложение 1, което трябва да е попълнено и да се остави на влизане в България. Много ми се прибира, не съм виждала семейството от 1,5 години, но те ме разубедиха вчера да пътувам със самолет. Следващият отпуск е чак октомври, не знам дали и тогава ще мога, ако дойде втора, трета, пета вълна, но ще ги послушам, за да не им донеса нещо от самолета.

# 278
Аз разбрах, че ако си за повече от 1 седмица престой, трябва да стоиш 2 седмици под карантина.

# 279
И аз така разбрах, ама в заповедта има разни неясноти.

# 280
  • München, Deutschland
Аз разбрах, че ако си за повече от 1 седмица престой, трябва да стоиш 2 седмици под карантина.

Така е в момента, да. На софийското летище нещата са уредени и стават много бързо. Учудвам се да го кажа, но е така.

От момента на тъч даун на самолета, през чакането да се изведат пътниците на групи, транспорта с автобусчета, меренето на Т, декларациите за карантина, паспортна проверка, чакането на куфари с чекиран багаж (да, за всичкото това време, куфарите още не ни чакаха на лентата...) до сядането в таксито пред сградата отне точно 45 минути. Друг път отнема към 30-35мин, т.е. извънредните мерки изобщо не те бавят толкова...

# 281
Ние снощи си купихме билети.

Засега заповедта е, че ако идваш за повече от 7 дни, трябва да стоиш 14 в карантина, но не е ясно какво се случва, ако си за 8 дни. 😂 Така или иначе ще заявим, че идваме за 7 дни. Мислехме с кола, но не ни се губят няколко дни в път.

# 282
  • Germany
Коя компания лети до България? Нашият полет с Луфтханза за 2 юни го отмениха и ни върнаха парите.

# 283
Луфтханза лети май 3 пъти седмично, България Еър и Уиз летят също, а от 15 юни почват чартърите със Сънекспрес до Варна и Бургас.

# 284
  • Germany
Това не ще е от Мюнхен. Тук има само Луфтханза и тя явно не лети все още...Уиз има от Меминген, ще ги проверя дали имат полети.

Общи условия

Активация на акаунт