Психолозите ги четеш грешно, обаче! Да участва в живота на семейството не означава да бършат прах всеки ден, иначе няма да излязат да играят. А на някои психолози ми е любимото това "поставете граници, ако не си прибере играчките, когато е на 2, му отнемете нещо любимо или не му давайте нещо любимо". Направо садистично звучи, все едно функцията на децата е да си прибират играчките.
Докато съм жива ще ги глезя - деца са ми, обичам ги. Какво неясно има? Както писах, научила съм ги да се справят сами - могат да си поддържат живота в битов план съвсем чудесно. При това нито са товарени с домакински задачи в детските си години, нито са наказвани за неизпълнение, нито нищо. Да, има по-важни неща от парцала. В общи линии който се е хванал и поставил на пиедестал парцала като ценност във възпитанието на децата, значи нищо друго няма за какво да се хване. Голяма работа, ако днес не се мине с парцала, да, има по-важни неща от това да следя дали са минали с парцал или са си измили чинията след обяда. Аз вече съм на финалната права - децата ми са големи, завършили училище и могат да се погрижат за бита си. Без да им е поставяно като висша ценност.
И ако недай си боже се наложи да го направят, ми край. Нищо не постигат в живота си