ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 091
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ма казвайте ги тия болници, че сега се чудя коя е тая държавна болница с добрите специалисти.
Иначе и аз мисля като теб, доколкото съм информирана.
Само дето в държавните болници можем да случим на кисела акушерка и да ни сговни цялото раждане :/
В частните са по-добре платени и по-усмихнати обикновено Grinning

# 601
Ма казвайте ги тия болници, че сега се чудя коя е тая държавна болница с добрите специалисти.
Само дето в държавните болници можем да случим на кисела акушерка и да ни сговни цялото раждане :/
Dagny за Майчин Дом става въпрос. Имам няколко мои познати, които са раждали там без екип и са доволни. Едната даже при разговор ми каза само “ Специалисти са”.  Дано да е права и да е така. Държа на сигурното, не толкова до комфорта.

# 602
Аз избрах Токуда заради политиката им да имаш думата за много неща, свързани с раждането и после контакта с бебето. Неонатологията им също се слави като добра. После си избрах и лекар от Токуда след проучване. Искам този, при който раждам да ме е следил, това си е моя прищявка
Дунда, кажи мнение като дойдат дрешките. Гледам, че имат три начални размера - 50, което се води за новородено, 56 от 0 до 1 мес. и 56-62 от 0 до 3 месеца. Това ме навежда на мисълта, че май са умалени

# 603

Това не е гаранция. Позната хвана вътреболнична инфекция в Щерев, а цената не ми се коментира даже. 
За мен най-важното е да има неонатология, защото бебо е най-важен, а в повечето частни няма такива специалисти, ако недай си Боже стане нещо ви изпращат с бебето в държавна като Майчин Дом.
Всичко е до късмет, какви лекари ще ти се паднат, но не се надявай че като е частна ще се отнасят с теб като с принцеса Simple Smile

# 604
  • София
Абе и аз още се чудя за Токуда заради тая прословута неонатология.
Пък и приятелят ми бута да сме там, защото ние живеем съвсем близо до нея и защото той си мисли, че парите ти гарантират сигурност. Аз мисля като Моника - че е добрата грижа е задължение на професията.. Ама ДДЗ.. Нали сме в България :/
В тоя ред на мисли, добра ли е неонатологията в Шейново?
Амелин, дай примери моля те, за какво например имаме думата там. Незапозната съм.

Иначе аз тия дни гледам една стара поредица от БТВ  ''Такъв е животът Шейново'' и се филмирам Grinning Ужасно е.
Ето линк, ако има други мазохистки като мен: https://www.youtube.com/watch?v=o6zpI-faoOM&list=PLE23F2B684 … CB54A&index=2
Анабел, ако някой се държи с мен като с принцеса, ще ми стане най-малкото досадно, ако не и притеснено дали си върши работата добре. Добро държане е да не ме псуват, овикват и да не ми бъркат във вагината до лактите Simple Smile

# 605
Аз при всички случаи ще пиша избор екип в държавната болница, че секциото ми ще е по-специално, да си е моят доктор, че си знае проблемните места. Но и иначе, не бих се доверила там на случаен доктор. След първото секцио имаше много внимателни доктори на визитациите, но имаше един, дето обслужваше с предимство определени мургавелки, а въпросите ни оставаха във въздуха. Друг проблем беше, че не получих никаква помощ или насока за кърменето, а първите дни са много важни. Как да е, с помощта на консултант-доброволец от НАПК закрепихме нещата, но чак като се прибрахме у дома

# 606
  • София
О, стигна ли до планирано секцио и аз съм с избор. Тук няма вариант да си разчитам на късмета.

# 607
  • София
3 ниво неонатология (най-високото) има в Майчин дом, Токуда, Надежда и Шейново.

Шейново е ремонтирано в последните няколко години, според това което чета в темата като отзиви и виждам в сайта, е доста добре и като база, и като отношение.

В Майчин дом съм лежала два пъти и е адска мизерия - и като база, и като отношение.

Мен също ме интересува предимно неонатологията, и ще търся държавна болница, защото пиранките може да решат да избързат.

За Токуда бях чела мнение на една мама, че й сервирали сметка 15 бона за раждане + месец неонатология на близнаци. Аз толкова нямам, още повече че неонатологията се полага по ЗК.

# 608
Моята лекарка изражда и мисля нея да избера, тя е завеждаща в държавното АГ.

За козметика мисля Мустела или Уриаж.
Нищо още не съм купувала освен кошара от хиполенд, но започвам едно по едно да си набавям нещата.

Аз ям всичко засега, не се ограничавам, само кафе, газирано и алкохол не пия, но аз и преди не съм. 25г.с+ и съм качила 1кг.

Ходите ли редовно по голяма нужда? Аз през 1-2дни и се чувствам дискомфортно.

Бебка я усещам когато рита и когато се върти, дори и като хълца 😄

# 609
В частна болница също така любезно и с усмивка може да те бъгнат и възпитано след това да ти пожелаят приятен ден.

Пример мога да дам за проследяването на бременността ми - много по-добро и професионално отношение получавам от доктор по ЗК, въпреки упоритото ми желание до към 15 седмица да си плащам на частно всеки преглед или с платен пакет, за да ми обърнат внимание. Е, внимание и ангажираност явно не се купуват.

Смятам, да го докарам дотам живот и здраве, да раждам в държавна болница  - МД или Шейново, която да е с добра неонатология. Не че не мога да си позволя раждане в частна, а поради гореспоменатото и преживявания на няколко мои познати жени.

# 610
  • Пловдив
Покрай следящата се насочих към Окръжна болница - Пловдив, като се чудих дали да е с избор на екип или който е на смяна, че ако всичко е наред съм заложила на естественото раждане. Неонатологията уж е добра. Ясно ми е, че ще съм в държавна болница не на хотел, но ми е все тая, 3 дена ще ги преживея.
В една от частните болници в града много грозно впечатление ми направи натиска за плащането на раждане на приятелка в петък, щото в неделя на изписването счетоводството ли кое не работило, отделно плащането е "дарение", та всяко нещо е достатъчно опорочено за съжаление.
Две различни жени при прием за раждане са с плод с оплетена пъпна връв, едната си беше планово секцшо, другата заради това и тя прави секцио, не че не е възможно, но някак от сума ти жени, баш тези, които познавам с разлика от 10 дена една от друга ги приемат с оплетена пъпна връв.

# 611
Mani1303, разбира се пиши ми, ще помогна с каквото мога Simple Smile Иначе сайтът е online4baby, поръчах оттам защото си харесахме конкретно да е Cybex и спрямо тукашните цени офертата си е направо уау.
Тъкмо ми пристигна и поръчката от patpat, супер много ми харесват нещата и са 100% памук всичките. И един бански за бременни си взех, екстра ми е. 0-3м. съм ги взимала бебешките и даже ми се струват големички спрямо това, което гледам в магазините, така че умалени със сигурност не са. И аз мислех, че идват от Англия, но е China в крайна сметка. Дойдоха си за посоченото време при заявката, поръчах ги на 01.06 пристигнаха на 22.06, което си е нормално.

# 612
Шарлот, ценна информация, мерси. Дай линк, моля на сайта с количките ...поправям се, видях Simple Smile
Deli, как 15 Хил лв.??? Ужас..
Dagny, ето линк на плана за раждане https://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/birth-planner
В Шейново раждах номер две. Повече от месец и в Патологията лежах. Информацията ми е от 10 г., но:
1. Много добра неонатологията
2. Много добри специалисти, обаче видях и друго отношение от това, което беше към мен, към момичетата, които нямаха лекар и дваха на случаен принцип
3. Стаите не бяха нищо особено, но чисти
4. Информацията и помощта за кърменето тогава беше меко казано неадекватна
Дано нещата да са се променили

# 613
  • София
Deli, как 15 Хил лв.??? Ужас..

Не били близнаци, а тризнаци, не че има значение. Ето:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1118136.msg39438063#msg39438063

# 614
Charlotte_,

за колко време пристигат поръчките от оnline4baby?И аз вчера поръчах от там Cybex,но ми излиза ,че поръчката е Pre-order и ще бъде изпратена на 8 юли.Чудя се дали ще спазят тази дата,защото някъде четох за поръчки ,които се изпращат с голямо забавяне....
 Не че бързам и немога да чакам но за първи път поръчвам от този сайт и съм малко резервирана,дали всичко ще бъде точно....

Общи условия

Активация на акаунт