ОКТОМВРИйки 2020 - тема 3

• 28 091
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Не знаех, че се плаща престоя в неонатологията...
Dagny, много мило ми стана с този линк към такъв е животът, раждането. Преди съм ги гледала, но сега пак ще ги превъртя

# 616
  • София
Аз съм на 4-ти епизод. Поревах си.
Иначе една позната от квартала роди преди 2 седмици в Токуда. Много е доволна. Бързо естествено раждане на термин и 3 дни престой. Чувала съм и от другаде, че наложи ли се по-дълъг престой в неонатологията се плаща.
Иначе нищо не разбирам от отметките в линка, който ми даде. Назад съм с материала. Хареса ми частта с придружител (ама то май в корона година няма да може и не са го ъпдейтнали), хареса ми и избягването на разрязване освен при крайна необходимост. Всичко останало ми е ала-бала, я от неважност, я от неразбиране.

# 617
Dagny,

Да,успях да се свържа с АГ и според него съм отключила паник атаки.По принцип съм спокойна,нямам някакви притеснения или проблеми вкъщи,но подозирам,че паниката се е отключила от безсънието.
АГ ми каза да се опитам да ги преодолея с повече разходки,спорт,развлечения ,но ако не стане и атаките продължат ми каза да си взема едно хомеопатично лекарство за безсъние,тревоги и успокоение..НО да го приемам само в краен случай..
За сега ще пробвам без него,дано дануспея да ги преборя...Simple Smile
В цената на самото раждане влиза и избора на екип мисля (то и без това е бая пари), но дори и да не влиза ще доплатя. Още е рано да говорим с нея секцио или естествено ще е, май засега вървят нещата към естествено.

Бре? Къде влиза в цената на раждането избора на екип?! @_@

Pandy-iv, аз - напоследък:( Преди бременността страдах от неспане на психическа основа - ужасно е.
Бременността ми оправи съня, но напоследък заспивам много трудно. Отнема ми 2-3 часа поне.
Твоето е по-сложно. Паника ли имаш? Има съвместими с бременността успокоителни, но ти трябва някой много широкоскроен док, за да ти изпишат.

# 618
По въпроса със болниците покрай моя опит
сега когато съм бременна научих ,че името говори преди Болницата или човека.Направо отношението се променя и всичко като цяло Поне тук е така .Както казва Dagny   важно мие да не ме овикват всеедно всеки ден раждам или съм изгледала 100 деца ,че да знам кое как да правя.Да реагират адекватно ако се наложи нещо.Няма спор,че когато си плащаш всичко е по различно.Настройла съм се отсега ,че отношението щее под всякаква критика защото знам къде отивам .Днес в лекцията на списание 9 месеца една акушерка от Софийска болница ми направи мн добро впечатление  ако всички акушерки бяха такива нямаше да има толкова стресирани и наплашени жени от раждането.

# 619
Charlotte_,

за колко време пристигат поръчките от оnline4baby?И аз вчера поръчах от там Cybex,но ми излиза ,че поръчката е Pre-order и ще бъде изпратена на 8 юли.Чудя се дали ще спазят тази дата,защото някъде четох за поръчки ,които се изпращат с голямо забавяне....
 Не че бързам и немога да чакам но за първи път поръчвам от този сайт и съм малко резервирана,дали всичко ще бъде точно....

Да не сме поръчали една и съща количка хахах, взех оранжевата аз. Иначе вчера е поръчана, утре трябва да е на адреса на фирмата, която ще я достави до БГ. Днес няколко потвърдителни имейла получих. И по план следващата седмица сряда/четвъртък трябва да е тук, да видим...
Приятели също са поръчвали от сайта и нямаха проблем, в други теми на бгмама има положителни отзиви за сайта като цяло.

# 620
Здравейте, бяхме днес на ехокардиография при д-р Маринов в Надежда - страхотен човек. Наистина го препоръчвам ако имате някакви притеснения за сърчицето.

Ние отидохме по повод скорощна диагноза на мъжа ми за наследствена болест, и без да питаме нищо доктора ни даде толкова ценни съвети, които другите кардиолози си бяха спестили...

# 621
Раждах секцио в МД и пак там при същия доктор ще бъда и сега. Базата не е лукс, но е чисто ‐ бях на 12 етаж в стая с още 1 момиче. Отношението на сестрите към майките не е перфектно, но към бебетата е. Неонатолозите са най-добрите специалисти и за мен това е най-важното. Веднъж чух две сестри да си коментират за Шейново, че пак им докарали родилка от там, та в МД да я поемат.

За мен изборът на екип е важен, защото моят доктор ме познава, знае особеностите на бременността ми и искам той да ме изражда. Вярно е, че са много пари, но става въпрос за живота на бебето и моя. По-добре по-евтина количка и дрехи, отколкото да спестявам от раждането.

Ако искате инфо за Майчин Дом, пишете на лични. Родих май 2017 и ако мога, ще помогна с отговори.

# 622
  • София
Що много пари? Колко струва избора на екип в МД?
Токуда и Надежда са много пари... :/

Браво за хубавия преглед, Sisi. Супер е Маринов.

Дами, аз не смеех да пиша, че скоро трябва нова тема ама трябва да си го изплача някъде - много почнах да дебелея Sad Не съм променяла храненето; даже ако нещо - съм го намалила..
За периода 10.Юни-15Юни качих 1.2кг.
После 15-22 Юни качих 0.5 кг и сега от 22ри до днес - пак 0.5 кг.

Това са много стряскащи цифри. Меренето ми е точно и еднакво всеки път - без дрехи, сутрин на гладно и жадно, преди WC.
Най-смахнатото е че се мерих снощи преди да легна да спя и бях с 1.2 кг отгоре и тази сутрин веднага пак се измерих със ставането и бяха паднали на 0.5 Значи през нощта съм издишала 700 грама вода, защото нямам нито едно ставане. Разликата между двете мерения е 8 часа.
Днеска пусках редовното пкк и урина, и чакам с нетърпение да видя колко ми е глюкозата. Ако е висока - ще правя обременяване.
Много ми е притеснено. Едно че не е хубаво да си дебел ама това направо са си притеснителни темпове на качване...

# 623
  • София
Дагни,
мери се само сутрин, вечерното няма връзка, и да, нормално е нощем да намаляват килата.
Ако досега не си качвала много, нормално е сега да наваксаш.
Освен това гледай тенденцията, килата често играят ден за ден.
Пиши като излезе захарта. Спази ли 12ч глад преди изследването?

# 624
Момичета да си споделя днес бях на ЖК и коментирахме резултатите от ПКК и глюкозата е доста добре малко над 4, даже е паднала спрямо предния път, което ме успокои, защото аз и споделих, че мисля да си правя обременяване. Та жената ги погледна хубаво резултатите и отиде да се консултира с д-ра в другия кабинет и твърдо ми казаха, че няма за какво да си правя ОГТТ. После ми правеше редовните измервания и премери и кръвното. При нея си излиза добре, даже леко ниско 110/70, олекна ми понеже с моя апарат все малко високо го изкарвам до 135-140. Ама нали е електронен и е за китката, явно от пулса там да показва по-високо. Та накрая направи и прослушване на тоновете на бебчо и така сладко се чуваше сърчицето му, че ми стана едно миличко и приятно ❤
Общо взето всичко си мина добре и камъче ми падна от душицата.

# 625
Аз тези дни пътувах и установих, че на път задържам вода. Тази сутрин бях с +1,5 кг от преди 2-3 дни.
Днес съм на ЖК и ще коментирам с АГ, че това ме притеснява, отделно и ръцете ми са доста подути сутрин. Явно трябва да забавя малко темпото, в къщи на хладно и повече вода.

# 626
Здравейте
Подарявам космонавт на Zara 3/6 м.
Пращам по Еконт на първия дал координати на лични.
Доставка за ваша сметка.
Скрит текст:

Подарено е.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 15:47 от kikair

# 627
Относно кг в 6тия месец явно при всички е така, аз качих 4 кг за 2 седмици от това, че само дишам и то буквално, в тази жега, освен салати друго не ям и качих 4-5 кг, а пътвите 5 месеца всеки ден си хапвах я хляб, я пица, абе от онези неща които не е хубаво и за целия период качих 5 кг, т.е. по 1 кг на месец и се виках боти кефа да си бременна ядеш, качваш малко и ти е готино, че корема ти расте. Да ама не, изведнъж бум още 5 кг отгоре

# 628
Плаша се и аз малко с килограмите. Някак си първите месеци свикнах да са надолу, и съответно да се тегля всяка сутрин, а последните седмици имах случаи всеки ден грамове нагоре - кога 0.2, кога 0.5 Expressionless Аз се и усещам, че ям много, поне въглехидратите ограничавам заради захарта, че иначе не ми се мисли Close

# 629
Привет,
Днес ми излязоха резултатите от пкк и за мое щастие хемоглобинът се е качил и вече е 110, значи има ефект от пиенето на малтофер.
Дами, аз обаче не качвам изобщо кг, храня се по 5-6 пъти на ден, богато меню, дори и хляб започнах да консумирам, но все си стоят същите кг от преди да забременея. Явно бебка си взима всичко от мен, незнам защо е така.

Общи условия

Активация на акаунт