Отговори
# 570
Идеята е да се сподели опит тук ,не да се нападаме нали така.
Второ дете ми е, с първото си дете процедирах по същият  начин.  Правим ги тези паузи по 4 5 часа, сам си се буди за храна,аз не го будя. Гледам само да са 7 хранения както ми каза педиатъра и си редувам гърдите. Кърмата му стига за сега,ако стане нещо и не му стига или спре сме на Лактана. Имате си лекари консултирайте се с тях, живи и здрави да сме.

# 571
Аз коментирам главно лекарите с тези съвети.  Какво правим ако детето огладнява на 1:50-2? Залъгваме го с вода или се мъчим да го разсеем, или го оставяме да плаче. Да, някои сами си изграждат режима на ядене на 3 часа и нощна пауза. А, примерно ако не се наяжда с една гърдата, какво да правим да дохранваме с АМ, при положение, че има друга?
Въпросите ми не са с цел заяждане в никакъв случай. Много ми е интересна темата за кърмене и взимам може би твърде присърце нещата.

# 572
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз не съм нападала никой. На мен също ми е второ дете, първото си спеше по 3ч от началото, сега това не ще. Ако иска някой педиатър да ми я вземе, да направи режим и да ми я върне, ще съм благодарна. Едва ли на някого му е яко, че детето яде често, или не спи, ама като е гладно кво да направим?
И на мен ми казаха още в болницата "6 часова пауза вечер и на 3ч на гърда" ама както казах, ако има желаещи да дойдат да успокояват гладно бебе преди тия заветни 3ч, или за вечерна пауза.
На мен по-скоро идеята ми беше, че дете с дете изобщо не си прилича и няма как да се обобщи какво и как трябва да е, както педиатрите обичат. Ако някое прави голяма пауза само, браво, и блазе му на родителя. Ама това не е общовалидно за всички, както и всичко свързано с децата като цяло.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 15:18 от christiana_

# 573
Съгласна съм с всичко казано от Bugi.
Моята педиатърка ми беше казала да спирам да давам мляко през нощта още отнвротара седмица на бебето.За мен самата това е безумно да давам вода да го залъгвам и самамзапопнах да си му давам кърма.Вепе повече се кърми понеже имахме проблем още от болницата и сме на Aptamil AR.Реших,че щом не повръща от изписването ще давам АМ ,когато сме навън и съм с рокля (няма как да си вдигам роклята).Постоянно вингонкурмя,нензасупямнпасове изобщо вечен,той саммсибдява признаци че е гладен квтонзапопне са ми търси циците или млвска с устичка.Вде си различно по продължителност време,саммси пуска гърдата и е спокоен.Понвкога си сеннавждв още преди да съм предложила втора гърда.Друг път мубдаваммповепе от другата да посипе,за да ме облекчи.Но по принцип като си го кърмя нямам болезнени гърди и не се цедя вече.
Малкия го слагам да спи при мен(което казват а и знам,че е голяма грешка) ,но като огладнее към 3 през нощта си го завъртян към цицкатя,той си посуква,добре му е и си заспива.Хем аз съм спокойна и се наспивам,хем той и да ви кажа за месец и няколко дни не съм почувствате голям умора от нощно будене или през деня.
Когато майката е спокойна и слуша бебето и какво иска,а не какво е казал един кой си всичко е наред.Първя бременност ми е,нямам опит,всеки ми говори различни неща,но за мен е важно аз и бебето ми да сме добре и сме си намерили баланса.
На прегледа ми след раждането АГ кязвзпе щом давам още См кърмата ми ще спре,но за сега поне нямам такива усещания,защото си му стига и даже не се изпразва да няма и не се цедя след това,за да не предизвикам свръхлактяция и после да се чудя какво да правя.
Имах и една бучка на гърдата от началото не кърмех активно,даже мислех на доктор да ходя,но само с кърмене всичко се оправи.Природата си знае работата.
Успех на всички! Simple Smile

# 574
  • София
Ирина, не знам как го правиш, но нищо не се разбира от това, което си написала. 🤣🤣🤣

# 575
Аз не разбрах на цялата тирада колко е хубаво да се кърми, как така даваш ам навън, само защото си с рокля? Ми не носи неудобни рокли, втф

# 576
моето бебче е вече 5 ден и не е акало
След като се роди напълни 2 памперса с черно ако и това беше иначе си пишкаме в памперса но ако няма
Изпомпвам кърмата си и така давам през 2 часа се храни
Ако някой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам да сподели
Накой ползвал ли е протектор за зърна и дали е доволна защото моите гърди не се появява връхчето имам кърма но бебо не иска да хваща....😥😥

# 577
моето бебче е вече 5 ден и не е акало
След като се роди напълни 2 памперса с черно ако и това беше иначе си пишкаме в памперса но ако няма
Изпомпвам кърмата си и така давам през 2 часа се храни
Ако някой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам да сподели
Накой ползвал ли е протектор за зърна и дали е доволна защото моите гърди не се появява връхчето имам кърма но бебо не иска да хваща....😥😥

Обади се на педиатъра си ...

# 578
Разбира се че педиатърката ми каза да ги редувам ,дано има ефект :/
Как точно ти каза да ги редуваш? През хранене ли? И по колко капки?

# 579
Здравейте. Родих на 7 юни. Юнака се казва Станислав, родих нормално в гр. Троян.

# 580
Аз си го храня през 3 часа ,и 5 пъти на ден му давам капките , аз преценявам кога ..когато виждам че го боли му ги давам като го храня понякога смесвам биоамиката с еспумизана (6 капки биомика и 25 еспумизан ,допълнително давам чайче от копър малко вместо водичка.Педиатърки много и мнения много и различни , според мен няма нужда да се възмущтаваме една на друга коя какво..всяка си преценява кой да слуша и как да гледа детето си ..За пръв път имат детенце повечето от нас и нямаме опит , освен да слушаме педиатърките си които са все пак медицински лица какво друго може да направим? ..

# 581
Аз не разбрах на цялата тирада колко е хубаво да се кърми, как така даваш ам навън, само защото си с рокля? Ми не носи неудобни рокли, втф

Когато излезем и сме на кафе ми е много по-удобно да го нахраня с АМ ,защото се навежда по-бързо,не заспива по-време на ядене и най-вепе няма нужда да си вдигам дрехите и да го кърмя,пък дори било и да се покривам с пелена.
Тъй като го храня комбинирано,гледам тези хранения с АМ да са ,когато сме навън,а не когато съм си вкъщи.

Манди,пиша от телефон и нямам време да редактирам.Извинввам се,че не разбираш написаното от мен и друг път е подемна тази тема още от бременността ми,сега още повече не мога да обръщам внимание за грешките които телефона си изписва сам.

# 582
Привет!
Мами, дайте ми съвет:
Вече сме на месец и половина. Кърмя, но започнах да дохранвам. Защото:
Понякога след ядене реве, но понякога заспива;
Гърдите ми са меки, цока и се дърпа - лапа, пуска, извива се по време на хранене не знам...
Баткото ми беше така и прецаках кърменето, сега ще стане същото. Дайте съвет

# 583
Ами не дохранвай. Това не са признаци за липса на кърма

# 584
  • София
На мен ми прилича по-скоро на проблем с коремчето, от колкото на липса на кърма...

Общи условия

Активация на акаунт