Дъщеря ми не иска да учи, как да постъпя?

• 25 102
  • 384
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аха, да се фръцнеш ти е реакцията, значи. Хубаво.

# 166
  • София
Не, представа си нямам от обикновени дроби и действия с тях.
Андариел е известна, че отдели доста време на обучението на децата си. Прекрасно.
Но това е абсолютно индивидуален случай!

# 167
  • София
Тц, не е индивидуален случай. Говоря за това, че всеки възрастен, който вече е минал математиката като ученик, дори да не е разбирал нещо навремето, сега спокойно може да го разбере. Просто не си ги научила навремето, минала си между капките и това е. Не си решила - не си ги научила.  Това е техника, прилагането на няколко алгоритъма. А няма как да ти е бъгнато там, защото си научила много алгоритми по математика. С две думи, опрадвание нямаш. Simple Smile Но можеш да кажеш "не искам да ги уча, не ми дреме".

# 168
На мен няма какво да ми се занимава, дъщеря ми тези неща отдавна ги мина. Не ѝ се занимавам и с другите предмети.

Ето, и точно затова развиваш абстрактни философии. Ха да видим ако дъщеря ти беше в 5 клас с проблеми дали нямаше да се занимаваш. Или щеше да я оставиш и да ругаеш МОН, системата и учителката.

# 169
  • София
Заклевам се, опитах. Дъщеря ми ми показа там онова със съкращенията. Не мога. Точка.

# 170
  • София
Значи ще ги научиш с внуците. Бас ловя, да сме живи и здрави да доживеем (че с този вирус вече не се знае нищо).

# 171
Зор не съм имала, нямам и сега. Колкото може, толкова. Писах го толкова много пъти, омръзна ми. ДЗИто в 10ти клас не ни притеснява, нищо не зависи от него, по БЕЛ да изкара отличен, ок. В 12ти клас матура по математика няма да държи, само БЕЛ и специални предмети. До тогава учителката да намери начин как да я изпитва за 3 и толкова. По другите предмети щом е с 5 и 6, не се хвърлям в тревоги. Казвам го съвсем честно и спирам да обяснявам. Може да изпоприпадате вече Simple Smile

# 172
За какво пък да припадаме? За един принципен спор на анонимно ниво?

# 173
  • София
Какво да припадаме, нашите вече ги избутахме, барабар с математиката.

# 174
Как ли пък няма да изпоприпадам, че някой не знае елементарни неща като таблицата за умножение и дроби. Хваленето с подобни неща е жалко.

# 175
Как ли пък няма да изпоприпадам, че някой не знае елементарни неща като таблицата за умножение и дроби. Хваленето с подобни неща е жалко.

Да ти кажа, аз и да събирам и изваждам не знам. Добре, че имам пръсти. Е, зимата е по-трудно с тези на краката, ама... Чувствам се благословена, че се докоснах до такива съвършени във всяко едно отношение хора като вас. Толкова се чудех къде сте, а вие сте били у БГ МАММА. Много обичам сухари, ям ги от закуската още. Отивам да си хапна няколко. А вие дерзайте, Нирвана е близо!

# 176
  • София
От 10 г си водя бюджет. Оправям се със събиране, изваждане, умножение, деление, десетични дроби и проценти. За повече нямам място в хард диска. Зает е с други неща - аз съм учител по езици, не по математика.

# 177
От 10 г си водя бюджет. Оправям се със събиране, изваждане, умножение, деление, десетични дроби и проценти. За повече нямам място в хард диска. Зает е с други неща - аз съм учител по езици, не по математика.

Езиците са богатство. За тях винаги съм казвала и ще казвам - Колкото повече, толкова повече Simple Smile Дори и само за да можеш да прочетеш някоя книга, която я няма на български.

# 178
  • Най-красивата страна
Ако детето има създадени навици да се организира ,да учи и да се упражнява-няма да има пропуски и проблеми .
Математиката -ако изпуснеш материал,трябва да наваксаш,защото всичко е свързано.И после трябват упражнения за затвърдяване на наученото.
Четенето на книги също има голямо значение,защото обогатява речника на детето.
За да може да напише преразказ или съчинение или да разказва, детето трябва да има богат речник.
Много родители се сърдят ,когато видят списъка с книги и сборника по математика за лятната ваканция.
Но за мен те са необходими и са от полза за детето.

По времето на комунизма съм била ученичка.
Нямаше толкова неграмотни.
Нямаше някой,който да не знае таблицата.
Но тогава имаше деца,които и първи клас са повтаряли.
Не си се научил да четеш,да пишеш-повтаряш.

# 179
Според мене всичко опира до родителя.Сега ,когато детето е във ваканция спокойно може да чете книжка и да я разказва на родителя.Ако пък няма познания по математика все има някой познат ,приятел или роднина да помогне на детето.Родителят трябва да действа,а не да чака учителят да свърши всичко.Все пак ваканцията може да се уплътни с образователни игри,а не да се чака 15 септември.

Общи условия

Активация на акаунт