СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 687
  • 801
  •   1
Отговори
# 630
Но пък нищо не пречи детето само да подаде заявлението за участие в първи и/или трети етап на класиране от домашния компютър. Joy Да не говорим, че може да го направи и човек, който дори няма роднинска връзка с кандидат-гимназиста.

# 631
  • Някъде в Европа...
Но пък нищо не пречи детето само да подаде заявлението за участие в първи и/или трети етап на класиране от домашния компютър. Joy Да не говорим, че може да го направи и човек, който дори няма роднинска връзка с кандидат-гимназиста.
Точно, когато се редят желания...Да се смееш ли, да плачеш ли...

# 632
  • у дома...
Миналата година май имаше такива случаи - деца сами си бяха пуснали желанията. И имаше бесни родители. Представяте ли си на пук децата от темата всички да кандидатстват в Бузема по първо желание Grinning

# 633
А що не отпадне и тезата, тогава моя син ще е най-щастлив, двата му препъникамъка да ги няма Joy

Тъкмо и оценяването ще е една идея по-обективно. Laughing Така всеки си оценява както си ще тази теза.

Моят утре ще ходи за служебната бележка и ще си записват наставления от класната. Каквото запомнят и разберат те - това ще е. Род. среща няма да има.

Лично аз желания на друг човек никога не съм нареждала и не се и каня да нареждам. Както си ги подреди детето - това ще е. Дадохме това право на брат му, не виждам защо не и на него.

За да се подаде от друг човек, не трябва ли да се знаят имена, ЕГН, номер от бележката...?

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 19:43 от Judy

# 634
Моето каза, че нямало нужда от преговор, защото "нормалните училища" са с минимален бал около 350. Това след преглед на справочника.

# 635
  • София

Дидева, Мария, Спанака и Слънчева знаят със сигурност.
Joy zvanche, това автокоректора ли е?
Така е, sanaka, не стана Infanta 1.0 примерно, сега ...

# 636
  • София

Дидева, Мария, Спанака и Слънчева знаят със сигурност.
Joy zvanche, това автокоректора ли е?
Така е, sanaka, не стана Infanta 1.0 примерно, сега ...
... станах Попай моряка. Joy За пореден път.

# 637
  • у дома
да ви запитам Simple Smile
НВО се проверява във 22, това означава ли, че учителите от 22 може да си проверяват работите на своите ученици? Звучи ми като недопустимо, но... вече нищо не ме изненадва Simple Smile
Учители, които преподават на 7 клас, както и тези, които имат деца в 7 клас нямат право да са проверители. Подписват декларация за тази цел.
Първото не е вярно,освен ако не е нововъвезение от тази година...Не могат само ако имат свое лично дете в 7 клас.

# 638
Здравейте! Искам да попитам запознатите ако,съвсем хипотетично,детето е прието на второ класиране, но иска да опита и на трето, трябва ли да се откаже от мястото на второ класиране ида го губи, или ако не успее на трето, може да се върне и да се запише там, където е класирано на второ? Благодаря предварително.
За мое голямо учудване все още има учители, които твърдят, че в балообразуването се взима средноаритметичната оценка от 5,6,7 клас.

# 639
  • софия
Ходих да чета миналогодишната седмокласна. И техните матури са били по същото време като на нашите.
Санака ни е предвещала твърди наркОтици за Дните 😂

# 640
да ви запитам Simple Smile
НВО се проверява във 22, това означава ли, че учителите от 22 може да си проверяват работите на своите ученици? Звучи ми като недопустимо, но... вече нищо не ме изненадва Simple Smile
Учители, които преподават на 7 клас, както и тези, които имат деца в 7 клас нямат право да са проверители. Подписват декларация за тази цел.
Първото не е вярно,освен ако не е нововъвезение от тази година...Не могат само ако имат свое лично дете в 7 клас.
От 2016 поне е така. Наредба 11, чл.56 ( 8 ) Родители (настойници, попечители, представители на непридружените малолетни и непълнолетни лица, търсещи или получили международна закрила) на ученици в класа, за който се организира национално външно оценяване, както и лица, извършващи образователни услуги на тези ученици, не могат да бъдат квестори, учители-консултанти, учители по чужд език или по български език и литература за четене на текст и начални учители за четене на диктовка или да участват в състава на комисиите по ал. 3, т. 2 - 5 и по ал. 4, т. 2 и 3.

Декларацията, която подписват (т.2 е въпросът, който обсъждаме):

# 641
  • у дома
Ами значи явно не се спазва-лично знам за 3 учители,които миналата година преподаваха на 7 кл и бяха проверители.

# 642
То какво ли се спазва в бг и кой ли следи за правила...

Лоритта, ако участваш в трето, значи не си се записал на второ. Не се ли запишеш си губиш мястото и играеш наново, но само за свободните места. Рисково си е.
И, да, още има учители, които твърдят за балообразуване с 5-7 клас. Мъка.

# 643
Много благодаря, Мария за бързия отговор. И на мен така ми звучеше логично, но все пак реших да питам. Хайде още десет дена и да се свършва. Успех на децата и бъдете здрави!

# 644
  • София
Дикси, да върви по вода! НГДЕК е една не толкова далечна опция, ама изпитът за прием в 5ти клас е тази събота. Моята девойка ще се явява.

Аз получих снимка на служебната бележка във вайбър, младежът да я покаже на телефона си в деня на изпита.

Общи условия

Активация на акаунт