91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 663
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Русалче, ти си с променена визия ...? Г-жа Христемова не е ли традиционно на ЛК? Тя е и “наш” любим учител !

# 526
  • София
Предава и на ДСД паралелки. Голямата ми дъщеря беше с нея в 8,9 и 10 клас и изпаднаха в истерия децата, когато я смениха  баш на тяхната паралелка с една волна птица, която беше над нещата.. Вече не е в гимназията въпросната. Другите профили ги изкара г-жа Христемова до 12 клас плътно. Но дори и на този клас, на който преподаваше К. Борисова,  продължаваше на мейла да пуска материали и разработки за ДЗИ. А понеже класната им към онзи моемнт беше нов за училището учител и невинаги запознат в дълбочина с нещата, Н. Христемова им помагаше и с инфо по администравтивни/организационни въпроси.

Скрит текст:
Преименуваха ме е в една друга тема и реших  да си сменя ника/аватара за малко разнообразие. Wink. Едва ли за дълго.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 11:15 от golden mermaid

# 527
  • столицата
Разкрихме те, Русалке.Blush
В обобщение, учителите по мат са добри, за жалост часовете по мат са малко. Освен в профилираните паралелки в 11 и 12 клас.

# 528
  • София
Е, че то не е трудно за разкриване , Галимар - дали Nixe, дали русалка или mermaid, все тая, козметични промени само  Simple Smile

Сега, ако нещата потръгнат добре, по новата система профилите с мат, попаднали при добър учител, ще имат според мен доста по-добра база от досегашните. Видях примерни учебници, сериозни са си Wink

# 529
  • България
Golden mermaid, не забравяй че основната тежест на бала за Архитектура е рисуване. Да не коментирам, че любимият ми УАСГ вече приема с оценка от матурата по БЕЛ....

Аз продължавам да се надявам синът ми да бъде профил МАТ и да остане Бонева като преподавател.
Явно за матура по БЕЛ ще трябва да се ходи на курс. Ще го имам предвид.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 11:45 от SofiaV

# 530
  • София
А, Софи,  извинявай, забравих да кажа, че не просто влезе  от раз, а с отлична оценка. Иначе съм сигурна, че лесно се влиза, то къде ли не стана така у нас... Мислех си, че поне медицината държи летвата високо горе. Но..Не знам колко е вярно това , което видях, ама вчера в нета имаше поместена снимка със заграден минимален бал за медицина момчета... 24 и нещо от 36, при това за МУ София Sad. Юристи, влезли  само с матура, и доктори с тройки на изпиите  по биология и химия..

# 531
  • София
25,04 видях аз в сайта на МУ София, което пак е същото. А за момичета минималният бал е 31,94, което също е сериозен спад. 2018 /за 2019 не съм гледала/ момиче с две оценки по 5,50 не влизаше в МУ София. Тази година влизат с петици на първо класиране. Мен лесният вход не ме плаши толкова, по-важно е изходът да не е толкова лесен.

# 532
  • София
25,04 видях аз в сайта на МУ София, което пак е същото. А за момичета минималният бал е 31,94, което също е сериозен спад. 2018 /за 2019 не съм гледала/ момиче с две оценки по 5,50 не влизаше в МУ София. Тази година влизат с петици на първо класиране. Мен лесният вход не ме плаши толкова, по-важно е изходът да не е толкова лесен.
Да, Санака, разменила съм цифрите, не 24,05, а 25,04, но както ти каза по-горе - принципно няма разлика.. Това с лесния вход и трудния изход не е лоша идея като замисъл, но ако се прилага на практика.. Понеже де факто тази широка фуния на входа, доста стеснена нагоре, е характерна,  успешно работеща от години  стратегия за пресявка в процеса на следване за множество чужди университети, но лично аз  у нас съм чувала през последните години за доста отпадащи поради несправяне само във ФМИ..Дано греша. Докато навън резачката е  страшна, осбено пък в Германия, която предвид темата, в която пишем, представлява интерес за доста хора.. Още помня и ме втриса от една статистика , която дъщеря ми ми беше пратила (като на виден Тома Неверни) за илюстрация от  изпит по "Алгоритми и структури от данни", 80% + скъсани на втори опит. При трети неуспешен изхвърчат, без никакви опции за заигравки и компромиси, на някои места даже и след втори. При това не само от специалността в дадения университет, а от тази  специалност във всички  унита  на територията на  Германия..

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 12:29 от golden mermaid

# 533
  • София
В последните години МУ София държи много висок приемен бал и тази година много се изненадах от резултатите - разликата е значителна. Но пък и тази година е необичайна във всяко едно отношение, та вероятно догодина или на следващата година ще можем да видим дали това е изключение, предвид ситуацията, или тенденция. До съвсем скоро бях готова да се закълна, че Юридическият факултет на СУ никога няма да приема с матура. Joy

# 534
  • където и да е,само да не съм сама
Е, че то не е трудно за разкриване...
Не е трудно ли....!?
Снощи по нощите чета 7-кл.тема,тази и за унитата в Германия и гледам познат стил и изказ, но друг аватар и никнейм и се зачудих кой толкова адекватно се включва, пък и нов...
Днес на свежа глава те разконспирирах, но другото име, Русалке, си ми е по на сърце/запазена марка/.

Дъщеря ми в 7 кл. си пасна с г-жа Христова, но каза, че на повечето деца им е трудно с нея.
В 9 и 10 кл. беше с г-жа Динева, която много харесва, но и г-жа Бонева да й е на профила, пак ще е доволна.
Сега, ако нещата потръгнат добре, по новата система профилите с мат, попаднали при добър учител, ще имат според мен доста по-добра база от досегашните. Видях примерни учебници, сериозни са си Wink
Споделям мнението, особено ако детето е с афинитет към МАТ.

По БЕЛ в 9 и 10 кл.девойката беше при г-жа Гюлеметова/прекрасна като класен и преподавател/.
8 кл. БЕЛ- при г-н Метев/не взеха целия материал и като цяло слабо представяне, според мен/.

В училището има прекрасни преподаватели, както и не до там, но това е характерно за всички държавни училища независимо от нивото им.

# 535
Момичета, а кога ще разберем в коя паралелка е записано детето?

# 536
  • София
На 14.09

# 537
Хаха, не очаквах да е чак тогава! Ще ми се изчака чакалото!
То бе чакане на резултати, класира, а сега и дали ще е в един клас със старите си съученици....

# 538
  • София
Винаги е  било така... Поне през последните десет-петнайсет години. Тепърва през септември ги сформират.

Има готино включване на сайта на немския отдел от г-жа Бергман за края на тази доста странна учебна година. Жената си признава, че в началото ДО-то е буксувало, но постепенно учители и ученици са се напаснали към него (казаното от Софи за обучението по мат го доказва, жалко, че най-вероятно не е било така по всички предмети). Изразява надеждата за  предстояща присъствена учебна година, в която да се ползват обаче и позитивите на електронното обучение, дори когато стоят ежедневно учители и ученици физически един срещу друг в класната стая. Дано Simple Smile Наистина не би било лошо да си учат изцяло присъствено, а домашни, известия, тестове за тренинг,  други материали , известия за разни конкурси/проекти, спонтанно налагащи се събирания с цел обсъждане на нещо, да се пускат/провеждат в платформите. Ама много се размечтах...

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:25 от golden mermaid

# 539
В средата на юни се разтърсихме за помагало /купено при старта на уч. година, но въобще неползвано преди това/. Класната сподели, че за първи път /в условията на ДО/ успява да приключи с всички помагала. Винаги преди това е оставало изцяло или частично неизпълнено помагало.

Това показва, че при ДО има по-висока мобилизация, няма разсейване с разваляне/въдворяване на ред в класа, децата не си отвличат взаимно вниманието и на учителя не се налага да изчаква докато привлече отново вниманието на масата. Освен това г-жата каза, че при контакт чрез слушалка много ясно се чуват грешките. Признавам си, че при някогашни свои колебания се бях научила да произнасям звук между "m" и  "n" и често номерът минаваше. С ясното озвучаване се осветляват и граматически грешки, и дразнещо ухото произношение. В този смисъл ДО по немски показа позитиви спрямо присъственото обучение.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 19:01 от Шарлот

Общи условия

Активация на акаунт