СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 913
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Вчера се коментираше за ДО и учителите. От лични наблюдения повечето учители предпочитат да си ходят на работа. Аз също. Липсва ми прекият контакт с децата. Има деца, нямащи микрофон. Трябва да го изпитам устно - не мога, нито мога да му кажа да си купи. На моята също и липсва училището, въпреки че е в най-лошия клас от трите.
Къртенето над нас продължава. Излизам да харча пари.

Учителките, с които лично съм говорила /и водещи частни уроци и училищните такива/, до една не намират, че децата усвояват добре новия материал дистанционно и са откровени, когато споделят, че без родителска помощ нещата просто не се случват.
За изпитването е най-вече неодобрението - не падаме от Марс и сме наясно, че проверката няма как да е гарантирано обективна - и се подсказва, и се преписва, че и директно възрастни решават цели контролни. Всички сме наясно с това. Класната опитва да направи нещо, като, например, да даде контролно в точно определен час и да приема работите до фиксиран час, също, но, сами разбирате, че и това не е гаранция.
За социалната изолация вече всички са наясно с големите минуси.

Просто майка, вземи си болничен, пусни си отпуск - каквото решиш, пет работни дни са от днес, и иди на тестове на 17.06.

# 541
Ако някой намери официална информация за задължителните маски на изпитите, моля да я постне тук.
Определено не съм ок с това и се надявам на здравия разум на квесторите поне.
Но едва ли.

# 542
След днешната заповед на Ананиев (ако гласи каквото каза и на брифинга) няма причина децата по време на изпита да са с маски ако спазват дистанция, а те ще я спазват, нали ще стоят на чиновете
Вода ще му сложа, ако ожаднее ще пие, иначе вероятно само ще мисли жаден ли е или не

# 543
Момичета, спешно ми трабва заповедта за формиране на годишна оценка!
Търся, но не я намирам!
Бисе, там ще откриеш да се мъдри като фактор усмотрението на учителите.

# 544
  • Някъде в Европа...
Просто майка, не може ли изведнъж да те заболи корем, крак и да си вземеш болничен? Като трябва плати на личната...знам ли...Не рискувай, момиче, за тест...

# 545
Момичета, спешно ми трабва заповедта за формиране на годишна оценка!
Търся, но не я намирам!
Бисе, там ще откриеш да се мъдри като фактор усмотрението на учителите.

Солничка, къде да я видя заповедта?

# 546
Ей-на малко пресен днешен министър:
https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/06/10/maskite-ostavat-zadyl … -transport.452791

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 12:09 от Judy

# 547
  • софия
Ако някой намери официална информация за задължителните маски на изпитите, моля да я постне тук.
Определено не съм ок с това и се надявам на здравия разум на квесторите поне.
Но едва ли.
Конкретна заповед за това няма, все още. Прилага се общата заповед на Ананиев.
Току-що чух по новините, че маските оставали задължителни само за ГТ. На останалите места - препоръчително.

# 548
В горецитираната статия точно така го пише - остават за ГТ /вероятно защото там няма къде да се отдалечиш от околните/ и отпадат за останалите места. За междуградския транспорт - не знам. Сигур и господинът още не знае. Но нищо - щом е заповед - ще се допълва, страшно няма!
Аз една пакетирана маска ще сложа на моя в раницата, че не се знае знае ли се на кой какво ще му хрумне из главата в училище. Като се сетя как в началото на ИП РЗИ-тата изпозатвориха какво ли не в определени населени места и без заповеди на министъра, та не ми се спори с най-надъханите католици какво трябва и какво - не  - да синоси  там една отрепка в раницата за всеки случай и толкоз.
Следете в този официален сайт на МЗ  - там трябва да излезе заповедта /или заповедите - то до 15-ти време бол, може да са амнайсет бройки - коя от коя по-ясни и стройни, допълващи, изменящи, заменящи и т.н. - вече сме го гледали тоя филм, може да хванем някое повторение/:
http://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravil … itsi-instruktsii/

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 12:20 от Judy

# 549
Бисе, Наредба 11 за оценяването.

# 550
  • София
Това е лудост направо! Дано си затварят очите квесторите, но не се надявам много! Те си гонят платата за деня Angry
Лудост или не,това е положението. Просто искам дар
 е свършило всичко.Вече и за резултатите не се вълнувам.(А заплащането за квесторската смяна та година е завишена доста.80 лв им плащали.. Wink )

# 551
  • София
Писах на класната, на зам. директорката... Ей сега ми е паднало да произведа скандал.
И без това съм кисела.

# 552
Солничка, благодаря ти!

# 553
Това е лудост направо! Дано си затварят очите квесторите, но не се надявам много! Те си гонят платата за деня Angry
Лудост или не,това е положението. Просто искам дар
 е свършило всичко.Вече и за резултатите не се вълнувам.(А заплащането за квесторската смяна та година е завишена доста.80 лв им плащали.. Wink )
Досега не се е плащало.

# 554
  • софия
Писах на класната, на зам. директорката... Ей сега ми е паднало да произведа скандал.
И без това съм кисела.
Е що баш накрая? Не си струва.

Общи условия

Активация на акаунт