СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 933
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Карантинирани какви - деца, квестори? Разбиране към/за какво?

Деца, разбира се.
Останах с впечатление, че разбирането им е да не създават проблеми с напъване да се явят на тази сесия, което според мен бяха длъжни да осигурят.

# 496
  • софия
Карантинирани деца са проявили разбиране да не се явят на ДЗИ?
За тях нали казаха, че ще могат да правят матурата по някое време. Има втори дати, но не знам как това се отразява на записването/кандидатстването във ВУЗ. Още не съм в тази тема.

# 497
За ДЗИ може и да са проявили разбиране, но за нашето НВО не знам как ще проявяваме разбиране, ако, недай боже, карантинират някое дете.
Според мен, от МОН са наясно колко е натегната ситуацията и няма да откажат достъп до изпит на седмокласници в карантина. Ще гледат да им осигурят отделни помещения и това е. И така ще бъде най-добре. Защото в случая целта не оправдава средствата и не може да не допуснеш до изпита децата, заради залязващ вирус.

# 498
Дано, но ще разчитаме на добра воля на училището. Sad

# 499
Ами хиляда инструктажа за щяло и нещяло, ама за това нищо черно на бяло. Имаше с половин уста казано, че няма да има проблем. Ама ако правилно съм разбрала, явно заявиха, че за тях няма проблем. За деца евентуално в карантина или случайно кихнали на влизане някой да знае как ще се процедира.

# 500
Аз пък, след снощното контролно по биология, сънувам, че дъщеря ми я изпитва госпожата, чак и вкъщи дойде, ужас голям. Разказвам й тази сутрин, а тя вика - мамо, видяла си бъдещето. Simple Smile

# 501
  • София
За пореден път съм потресена от ТиП. Притекох се на помощ за два въпроса от тест, на тема съдържание на чертежи в проектна документация/ работна документация.
Формулираното диференциране между тези двете няма нищо общо нито с нормативната уредба, нито с практиката; всички изброени като опции за избор фигурират неизменно при предаването на проекти...

# 502
Момичета, като ви чета как освобождавате и считате за оформени някои оценки, да ви кажа направо ви се наслаждавам. Снощи имах разговор с една учителка и си ми каза директно в прав текст, че не я вълнуват оценките в Школо и че някои деца се оформят за 4.50 според Школо, но ще имат 4 за срока. Също така изненадващо се появиха 1-2 оценки там от контролни от февруари месец, та не знам до последно хич какво ще стане. И не ми е спокойно, и не мога да го освободя. Уж до 22.6 трябвало да са оформени, но дали ще стане така...

При нас, вече писах, оформянето е до 19.06 на обяд, а на 22.06 трябва да са готови самите свидетелства. Днес пак имаше съобщение от класната до останалите учители по този въпрос - напомнителна бележка. Smile
Че не е ясно до края - не е, но и че не ни пука вкъщи особено от това - и това е тъй. Ще мине и ще замине. Друго ще дойде.
Моят в понеделник е имал контролно по биология и БЕЛ, вчера - по химия, днес ще има по ТиП, в петък - по история - и така. И останалото си върви по всички предмети с пълна пара. Здраве да е.
По-важно ми е догодина да има качествен учебен процес, че иначе всичко се обезсмисля, като напъни. И този път, както също вече споделих, смятам да запитам пак писмено в МОН, като смятат да съкращават училището реално с до 20%, то ще може ли да разчитам на сумата, поне да си платим "уча се", че моят от там чудесно си оправи и разказвателните, и математиката с обясненията. Аз дообяснявам, ако има нужди, вечерно време, като се прибера.

# 503
  • София
Колко удобно. Учителките в ДГ без симптоми, обаче не слушкали и отишли на екскурзия в Сърница. И по тоя повод айде на тест, пък той взел, че излезнал положителен. Всички други в София анонимно болни, само тях ги развяват по новините, само снимки дето не им публикуваха.
Иначе вече нямам търпение да минава това  НВО.

# 504
  • Отвъд алеята зад шкафа
Те сами са решили да се тестват, след като се върнали от Сърница. И сега Фандъкова призовава всички родители да не си пускат децата на детска градина.

# 505

При нас, вече писах, оформянето е до 19.06 на обяд, а на 22.06 трябва да са готови самите свидетелства.
В свидетелствата се вписват резултатите от НВО. Няма как да са готови преди това.

# 506
За останалите оценки, затова писах, че се е обърнала към колегите си - до тогава всичко трябва да е приключило. По-конкретно - до обяда на 19.06 да е окончателно оформено. НВО-то вече не зависи от тях.
Писала е точно следното /цитирам/ "... оформянето на срочните и годишни оценки за 7-ми клас е с краен срок 19.06.2020 г. до 14.00 часа... Аз съм първа в отпечатване на свидетелствата - на 22.06!". Предполагам, че говори за вписването на срочни и годишни оценки и за това са им определили такъв срок. Щом им "напомня", те следва да са го чували преди това също.
Предполагам, също така, че за всички оформянето е със същия краен срок.
Гледам бланките на МОН.
file:///C:/Users/Emilia.Kirova/Downloads/pr_zap-pril-2_7klas-230218.pdf
Издава се служебна бележка за резултатите от изпитите чрез тест /Приложение 2.5/.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 10:01 от Judy

# 507
  • у дома...
През цялото извънредно положение не сме спрели да работим с клиенти. Такава ми е длъжността. Почти 100% съм сигурна, че съм с антитела. Сега говорих с прекия си шеф да не се явя на теста. Пък после, не дай Боже, като контактно лице, ако се налага  ще се тествам.

# 508
Но свидетелството зависи от НВО-то 🙂

# 509
  • София
Аз да попитам - ако някое дете бъде върнато от НВО заради измерена висока температура, от училището дава ли се някаква служебна бележка или друг документ, с който официално се отказва достъп до НВО на детето поради ....... причини? И друго - ако дистанционния термометър отчете по-висока температура, след това мерят ли ги при сестрата с нормален или директно ги връщат?

Общи условия

Активация на акаунт