COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 097
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 16 155
  • София
Бб още се хвали - преди малко разправя, че сега Брюксел и други страни въвеждали нашите мерки от март-април. Иска  единна политика за маски, кафенета и всичко. Ама нещо май ще удари на камък.

Иска единна политика, защото бяга от отговорност. Хем не иска да “гази трупове”, хем не иска да налага забрани. Рестрикциите да паднат от Брюксел.

# 16 156
ББ отново гледам приказва някакви глупотевини в Брюксел. Иска единни мерки за ЕС дали да отварят затварят дискотеките, чака някой да му спусне заповеди. А не си вижда държавата на какво дередже е с епидемията и че вече е в челните места в Европа по заболеваемост. Диско - в Италия може .... а у нас се води "ковид-парти".

# 16 157
  • София
ББ отново гледам приказва някакви глупотевини в Брюксел. Иска единни мерки за ЕС дали да отварят затварят дискотеките, чака някой да му спусне заповеди. А не си вижда държавата на какво дередже е с епидемията и че вече е в челните места в Европа по заболеваемост. Диско - в Италия може .... а у нас се води "ковид-парти".
Аз го разбирам в известен смисъл, не го харесвам, но разбирам, че ако той забрани и въведе някакви мерки, ако ограничи протестите, хората ще изперкат съвсем и ще тръгнат на война.
Само че там, накъдето ние отиваме, по-голямата част от Европа се връща. И няма как да иска единни мерки с една Германия, една Англия, една Италия. Не и в момента. Може да иска единн мерки със Сърбия, Македония, Римъния и пр., разбирате ме.

# 16 158
  • София
И се надява да дадат пари и той да го обяви победоносно преди вота.

# 16 159
На 5-ти юни сме имали 150 хоспитализирани, в момента имаме 600.
Дам, сигурно е от увеличеното тестване, няма от какво друго да е.
Да отричаш, че в момента всички показатели на епидемията растат нагоре и да питаш защо не сме пламнали докато ние бавно, но сигурно горим е доста екстремистка позиция.

И между другото онзи експерт по статистика (Мангъров нито разбира от статистика, нито от математика, така че неговите коментари по въпроса са без значение) беше обяснил много добре защо 5% от хиляда не е същото като 5% от 10 хиляди. Колкото повече тестове правиш, толкова повече % на положителните трябва да пада, ако не пада това е лошо, защото говори за по-голямо разпространение.

# 16 160
ПП. Освен стряскащата бройка деца с астма, не по-малко стряскаща е и бройката на децата с диабет, много са на инсулин. Точно с тях ще е драмата с ДО, така си мисля.

Диабет тип 1 не е сред рисковите фактори, а такъв е основно сред децата. Много чета по темата, майка ми е с диабет тип 1 от 40 години насам. Последно и д-р Симидчиев го каза оня ден, даже спомена, че е предпоставка за по-леко прекарване.

Диабет тип 1 е инсулиново зависим. Това е опасният диабет при всички възрасти. Много хора са с отрязан крайник заради тип 1, как да не е опасен?

# 16 161
  • София

Аз съм за единни европейски мерки... защото ако не дойдат от там, няма кой да покаже воля да ги наложи, а дори да го направи, другите ще бързат да се възползват от народното недоволство и да го бутнат от власт. Такава ни е ситуацията за съжаление, трябва да чакаме да ни спасят отвън.

# 16 162
  • в страната на чудесата
Чудя се дали ще наложат от понеделник ограничения за събиране на хора, заведения, спортни прояви...

# 16 163
  • София
Всяка държава е на различен етап и ниво, защо да са единни мерките? В момента те си говорят за пари, не за маски или дискотеки.

Няма да наложат, ако не искат съвсем да се разбунтува народът. Мярнах някъде, че се призовават хората на протест именно в понеделник. Утре ли ще се гледа вотът?

# 16 164
  • София
https://bnr.bg/post/101310054/prof-ivo-kremenski

Проф. Иво Кременски: Появяват се нови мутации на коронавируса

# 16 165
Нашата държава е на етап разрастваща се епидемия, дори Вождът ни го признава. Аз питам какво направи той за да се справи с тази ситуация тъй като с болно население няма да има нито икономика нито нищо?

# 16 166
  • София
Всяка държава е на различен етап и ниво, защо да са единни мерките? В момента те си говорят за пари, не за маски или дискотеки.

Няма да наложат, ако не искат съвсем да се разбунтува народът. Мярнах някъде, че се призовават хората на протест именно в понеделник. Утре ли ще се гледа вотът?

Може да има единна система за състоянието, по която се определя коя държава какви мерки трябва да въведе... Какво да и кажа, търся някакво решение отвън, защото тук с тези протести е ясно, че ново затягане няма да се допусне, поне докато не стане мазало.

# 16 167
  • Варна
ПП. Освен стряскащата бройка деца с астма, не по-малко стряскаща е и бройката на децата с диабет, много са на инсулин. Точно с тях ще е драмата с ДО, така си мисля.

Диабет тип 1 не е сред рисковите фактори, а такъв е основно сред децата. Много чета по темата, майка ми е с диабет тип 1 от 40 години насам. Последно и д-р Симидчиев го каза оня ден, даже спомена, че е предпоставка за по-леко прекарване.

Диабет тип 1 е инсулиново зависим. Това е опасният диабет при всички възрасти. Много хора са с отрязан крайник заради тип 1, как да не е опасен?

Много добре знам какъв е. Някъде да съм писала, че не е опасен диабет тип 1 сам по себе си? Откакто се помня, той е част от живота ми. Знаеш ли колко пъти сме спасявали майка ми от хипогликемична кома и сме я карали по нощите в болница?! Ще помоля да се чете малко по-внимателно! Писах, че не е сред рисковите фактори за ковид и по-тежкото прекарване на заболяването.

Броят на хоспитализираните може да се увеличава, по причини, които неведнъж коментирахме тук - болниците печелят, ако хоспитализират хора, които не са чак толкова зле. В същото време броят на хората в интензивно отделение, който е по-обективен показател, защото трудно може да се манипулира, е по-нисък от този през април.

# 16 168
  • София
Нещо диалога с МЕРИ Ан е изтрит, без да го допрочета, явно ме е напсувала накрая Grinning Grinning. Много неприятно се трие на ангро, изтрийте само там, дето й казах, че почва да истеричнични малко.

# 16 169
То у нас за "мазалото" в момента се постила много добре.

Общи условия

Активация на акаунт