COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 240
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 630
NumLock,
Ако информацията, която постваш, е вярна, то тогава никаква стратегия не помага. Всички да ги затворят вкъщи, пак, ако има заразен и той даде грешна информация, нишката се къса и случаите пак си нарастват.

# 3 631
Значи да очакваме македонската картинка у нас.
Deni-meni,стратегията е продължаваща забрана на събирания с хора над 10 души, спиране на всички масови мероприятия, барове и нощни клубове и яки глоби.

# 3 632
По-бавно и с повече персонал би се случвало това. Наще са по вземането на помощи и протестирането срещу данъци, за мерки струващи пари май няма да са навити.

Аз получих циркулярно писмо от български курорт, на който бяхме редовни клиенти. Обещават организация  на часови пояси според номера на стаята, доколкото разбрах. Малко на столски принцип като със смени, но е осъществимо и явно имат желание. Друг въпрос е доколко самият почиващ ще се чувства комфортно и ще избере този начин на почивка.

# 3 633
  • София
NumLock,
Ако информацията, която постваш, е вярна, то тогава никаква стратегия не помага. Всички да ги затворят вкъщи, пак, ако има заразен и той даде грешна информация, нишката се къса и случаите пак си нарастват.
Дали е вярна - не знам, изнесена е от техния "Кунчев" - директорката на Държавната здравна и санитарна инспекция Ирина Сотирова-Бухова.
При активно бойкотиране и саботиране на усилията на властите за борба с епидемията нищо не може да помогне. А защо е тази съпротива - това вече всеки сам трябва да си направи изводите и дали причина за това не е активната пропаганда и промиване мозъците на хората как всичко е лъжа и измама. Същото това го чухме днес в репортажа от поредна заразена ромска махала, остава да чакаме резултатите от подобна агитация, можем да се ориентираме от примерите от Македония.

# 3 634
  • София
Значи да очакваме македонската картинка у нас.
Deni-meni,стратегията е продължаваща забрана на събирания с хора над 10 души, спиране на всички масови мероприятия, барове и нощни клубове и яки глоби.
Кой ще глобят римляните ли? Дето са на тумби денонощно и не смеят нищо да им кажат.

# 3 635
  • София
По-бавно и с повече персонал би се случвало това. Наще са по вземането на помощи и протестирането срещу данъци, за мерки струващи пари май няма да са навити.

Аз получих циркулярно писмо от български курорт, на който бяхме редовни клиенти. Обещават организация  на часови пояси според номера на стаята, доколкото разбрах. Малко на столски принцип като със смени, но е осъществимо и явно имат желание. Друг въпрос е доколко самият почиващ ще се чувства комфортно и ще избере този начин на почивка.
Vapour, кой курорт (не виждам смисъл да е тайна)?

# 3 636
  • Другата България
Продължава се упорито с това хората "със симптоми" да се ограничават откъм контакти и да си седят у дома.
Какви симптоми, на какво? Как ще знаеш симптомите или "симптомите ти" на какво са? Кихаш веднъж - вкъщи.
Прокашляш се два пъти - вкъщи. Сенна хрема - вкъщи. Ентеровирус с розстройство и повръщане, както и температура - вкъщи.
Всичко това са симптоми. На всякакви други вируси, болести, вкл. И на ковид.
Няма как целокупното население да си е нонстоп у дома. Няма как всички да са хоум офис , или да спреш хората да са навън със сенна хрема или разстройство.
Вчера на работа колежка с температура. Отива при ОПЛ - уроинфекция след съответните кръвни изследвания. Е, температурата също е "симптом" на коронавируса, и то сериозен. Друг кашля, отново ОПЛ - на алергична основа начален спастичен бронхит, противоалергични и момчето е топ. Разберете, че не може да се сочат с пръст хората със "симптоми", и да ги пращате на тест за корона при всеки сопол, защото в повечето случаи това са симптоми на съвсем други заболявания, от друг характер и естество. Търси се лекар, той е човекът, който ще прецени симптомите на какво са, самолечение и самоназначение на терапия и изследвания не е препоръчително. Разбира се, всеки си преценява, но наистина е дразнещо това постоянно повтаряне как хората "със симптоми" трябва да се ограничават и да не се срещат с други хора. Да, ама ако лекар е дал препоръката, тогава.

# 3 637
  • Bulgaria
Видео от откриването на някакъв нощен клуб. Разбира се не са пропуснали да направят имитация на Мутафчийски и Кантарджиев.

https://www.facebook.com/364876316912005/posts/3261835880549353/

# 3 638
Дюни.

# 3 639
  • Bulgaria
Дюни.
Каква хигиена се спазва в Марина Палас в предходни години да не ви казвам... Smile

# 3 640
@Мериан ковид има доста отличителни симптоми, но не ми е ясно кога се появяват и дали вече не е късно когато стане. Затова тестът е задължителен особено ако човек има съмнение.

# 3 641
  • София
@Мериан ковид има доста отличителни симптоми, но не ми е ясно кога се появяват и дали вече не е късно когато стане. Затова тестът е задължителен особено ако човек има съмнение.

Тестът е задължителен, ако личният лекар прецени. Иначе няма как да е задължителен, особено щом не е безплатен.

# 3 642
Дюни.
Каква хигиена се спазва в Марина Палас в предходни години да не ви казвам... Smile
Това май означава край на храненето в ресторант по избор там . Аз още миналата година се разочаровах от Дюни и по-специално олинклузив изхранването, сега с тези часови пояси съвсем пък ще се натовари човек.

# 3 643

Лично за мен почивката където и да е на този принцип тази година си е рисково начинание. Надявам се да бъркам разбира се и слънцето и въздухът да са по-силни от стълпотворенията, които все някъде ще са неизбежни при ол-инклузива.

# 3 644
Кой ще глобят римляните ли? Дето са на тумби денонощно и не смеят нищо да им кажат.
Римляните не са нито най-устатите, нито най-отявлените противници на мерките. Поне във всички случаи, в които аз съм била свидетел на грубо пренебрегване на мерките, става въпрос за хора около 40-те, бели, сносно облечени, които не желаят да се съобразяват с правилата и си търсят някого, на когото да вдигнат скандал. Щот са по-по-най-. Циганките си слагаха маските  и търпеливо си чакаха на опашката пред магазина, ако няма достатъчно за чааветата, оставят тези без отвън под надзор. Бизнес дами и родители от средната класа правеха кофти демонстрации.

Общи условия

Активация на акаунт