COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 471
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 705
Съседката ми е туркиня и каза, че сестра й в Турция 4 месеца е затворена. Леко е откачила, звъняла й всеки ден .... та спрете с тоя рев и сополи колко сме били ограничени и ощетени, много сме си добре, пълна демокрация ... да се разбира, че всеки е свободен да заразява околните.

# 3 706
https://www.google.com/amp/s/novini.bg/amp/bylgariya/obshtestvo/604555
Ако искаме да сме наплашени, ще продължим да се страхуваме. Sad Sad Sad
потрес! Да докаже от какво е бил болен 41 годишния мъж. Говори си този ей така. Имало заразени, щото ги търсим. Ми да не ги освен? Няма ли кой да го озапти този?

# 3 707
  • София
От линка:
Фелдшерът в Каолиново си е вършил работата и трябва да бъде похвален. За разлика от много доктори, които се скриха и лекуваха по телефона, този човек е преглеждал своите пациенти така както трябва - с чайче и аспиринче, а не с по два-три антибиотика, както се прави в някои болници. Този вирус не се лекува с антибиотици. Но, ако направи вторични бактериални усложнения, тогава се прилагат и това се прави в края, а не в началото на болестта.
Въпросният фелдшер успя да зарази над двадесет човека, включително жена си, която почина, отказвайки лечение в болница. Да се дава за пример за мен е кощунство.
Нямам думи...

# 3 708
  • Другата България
Това го видях, и мислех да не го коментирам.
Защото каквото и да кажа за този човек, вече ще е казано. Мога да бъда груба, но няма смисъл.
Но докато хората четат това
Цитат
Фелдшерът в Каолиново си е вършил работата и трябва да бъде похвален. За разлика от много доктори, които се скриха и лекуваха по телефона, този човек е преглеждал своите пациенти така както трябва - с чайче и аспиринче, а не с по два-три антибиотика, както се прави в някои болници. Този вирус не се лекува с антибиотици. Но, ако направи вторични бактериални усложнения, тогава се прилагат и това се прави в края, а не в началото на болестта.
изобщо няма да престанат нито гневните и обидни постове в нета, нито тук. Да наречеш лекарите, че "са се скрили и лекували по телефона" при все, че навсякъде в света протоколите и практиката бяха такива, че ти самия не си докоснал нито един пациент с ковид  /не знам дали и е видял изобщо наживо/, че всичко от него е суха теория и мижава практика в борбата точно с този вирус, че имаше починали лекари, такива, които не са излизали от болниците с месеци /докато той си пишеше материалите от дивана в дома си и гастролираше по медии и ТВ/, че не е бил на първа линия изобщо....колко безочлив трябва да си? Да бъде похвален 80 годишен човек, чиято съпруга почина вчера благодарение евентуално на лечението с "чайче и аспирин"? И който в момента бере душа, защото е отказал болнично антибиотично лечение? И ти е бил евентуален "фен"? Как си лягаш спокойно след такива думи?
Каквото и да говори, винаги накрая обаче кристализира истинската причина за казаното
Цитат
Това, което правим сега, е онова, което трябваше да бъде направено през март, когато всичко започна. Така ще завърша с цитат от "Приключенията на добрия войник Швейк" на Ярослав Хашек:"Войната се развиваше добре, докато не се намеси Генералният щаб."
Ако той беше поканен в същия този щаб, сега песента щеше да е различна.

# 3 709
  • При семейството си
А Мангъров не е ли прав, че никой не знае къде по колко теста се правят и че не се знае нс какъв принцип се решава кой да бъде тестван и кой не. Не е ли прав, че ни се съобщават разни огнища в малки населени места, но едва ли някой има реална представа за обективното число заразени в София например. Не е ли прав, че след премахването на мерките се върнахме почти в изходна позиция.

# 3 710
  • Там,където се събуждам щастлива.
При нас започва кампания за движение.5 милиона по света умират на година в резултат на минимално движение, което се оказва фатално за имунната система и влошава други заболявания. Изказват се мнения, че в близките месеци ще починат хора не от вируса, а в резултат на дълго стоене вкъщи. Моя позната почина в резултат на това в София. През февруари се готвеше как през април ще си отиде на вилата. Вчера беше погребението. Пагубни се оказаха тези три месеца за нея.

# 3 711
Моята област последните 10- на дни беше добре, даже имаше дни без случаи, но след главния архитект на общината, 2 служителки днес се появява и журналист. Неприятна работа. Допълвам се : в петък се почувствала зле, но въпреки това в понеделник отишла на работа. Ще тестват цялото Радио Благоевград.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 21:13 от laurentin

# 3 712
Току що по програма "време" на руската телевизия дават репортаж за започнал тест на ваксина върху доброволци

# 3 713
Цитат
При нас започва кампания за движение.
Аз пък съм останала с впечатление,че при вас доста се движат.И пеш,и с велосипеди.Калени са.Никакво време не ги плаши да излизат навън,накачурени с много деца.Отделно за децата,тенис на корт,езда,футбол и пр.
Не разбрах как жената в София е починала от заседяване?Имала е заболяване?

# 3 714
А Мангъров не е ли прав, че никой не знае къде по колко теста се правят и че не се знае нс какъв принцип се решава кой да бъде тестван и кой не. Не е ли прав, че ни се съобщават разни огнища в малки населени места, но едва ли някой има реална представа за обективното число заразени в София например. Не е ли прав, че след премахването на мерките се върнахме почти в изходна позиция.

Прав е. Както и ако каже, че сега е месец юни, пак ще е прав. В смисъл, не лъже непрекъснато, ако това питаш.

# 3 715
  • София
Австрийските училища започнаха доброволно масово тестване на учениците - един път през носоглътката и един път с взимане на кръв.

Относно губенето на вкус и обоняние, имам познат, който вече 3 месеца след изкаран ковид още не е с напълно възстановен вкус и обоняние.
За съжаление се оказва често срещано последствие.
А не ги ли тества с гаргара, че тук много го рекламираха тоя метод, даже българи съветваха, в България, де се тествали с гаргага метод, че бил много популярен при вас?

# 3 716
А аз не мога да повярвам, че човек може да се води по статистики за катастрофи за това може ли да умре от ковид. Нищо по-тъпо не съм чувал последните дни с изключение на константните брътвежи на Мангъров Първанова и сие.

# 3 717
А аз не мога да повярвам, че човек може да се води по статистики за катастрофи за това може ли да умре от ковид. Нищо по-тъпо не съм чувал последните дни с изключение на константните брътвежи на Мангъров Първанова и сие.
И аз не мога да повярвам, че на хора, завършили 10 клас, не им е ясно как се сравняват вероятности, ама ето.

# 3 718
Мангъров генерира яко, мнения Simple Smile
41 годишния си е за аутопсия, въобще не ми се вписва в популярния стат.
Бившия финансов Здравен министър днес дали не обяви че ще довърши държавните болници. От как е заел поста не е спрял да прави гафове и да лъже.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 21:24 от Анонимен

# 3 719
Мангъров генерира яко, мнения Simple Smile
41 годишния си е за аутопсия, въобще не ми се вписва в популация стат.
Бившия финансов здравен министър днес дали не обяви че ще довърши държавните болници. От как е заел поста не е спрял да прави гафове и да лъже.

Защо да се прави аутопсия?

Общи условия

Активация на акаунт