COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 079
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 305
Вече си мисля, че в София е много по-голямо. Яд ме е! Много ме е яд, че аз седя затворена вече повече от 3м и буквално съм на ръба на изтощението си , за да пазя семейството си( с две малки деца на 2г и 4г) , а други си веят байрака! И накрая моето семейство не дай Боже положително....

# 4 306
  • Bulgaria
Tъй като в офиса вече само аз съм с маска днес поне 5 клиента ме питаха Толкова ли те е страх,че я носиш? Един ми обясни и как вирус нямало,а всичко било измислица с цел сриване на икономиката, а друг-как маската вреди,а не пази. Интересното е, че те са обикновени хора като мен,които нямат нищо общо с медицина и вируси. А идват и доста лекари, които обаче до един са с маска и ръкавици и като ги попитам страх ли ги е и тях като мен от вируса казват Да, пази се много.
Ето това е проблемът на грешното послание на онзи, на когото трябва да му се потърси отговорност за това. Вече е въпрос на гордост и смелост да не носиш маска, защото маските са за страхливците. Rage

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 23:46 от MK_

# 4 307
Колкото повече гледам толкова повече не искам да гледам. В крайна сметка - всеки за себе си!
Който много му се пищи купонясва и ходи на дискотека, да ходи на дискотека- аз няма. който толкова ще се травмира от ситуацията - да ходи на море - аз няма да ходя.  Моята интуиция ми е по -важна от тази на политиици, лицемери, лъжовни новини, истински новини каквото аз виждам е по важно за мен дори на близки и приятели виждам че не им пука... но на мен ми пука , а аз не обичам тълпи като цяло и без корона вируса... така че смятам това за положителна черта у себе си - ако това е паника за друг- не ми пука не живея за мнението на другите !  Точно затова и отдавна съм спряла и да гледам новини, панорами и интервюта с  уж важни клечки, уж хора които трябва да им вярвам и да се допитвам до тях - не, не се допитвам до никого веече.
 Виждам че когато някой си реши нещо- няма да му промениш решението, затова... всеки за себе си.

Само, че в случая не става само “с всеки за себе”. Всички сме свързани, в семейството, в работа, в магазина, в лекарския кабинет, парка, банката, аптеката, навсякъдее. Аз като спзвам мерки, един човек от офиса да не го прави ( или да го прави и все пак се зарази), ще постави в риск още много хора. Или член на семейство, който ряботи в магазин, или младеж,  който посещава барове, дискотеки, мачове.
Затова е ролята на държавата, не да ми обясняват за 3-те Д, а да ги въвеждат и контролират в обстановка на пандемия.

# 4 308
  • BG
Притеснява ме нарастващия брой заразени. И то при не толкова голям тествани. Влезе ли България в ''черния списък'', отиде туристическия сезон или поне частите, които са останали от него. Аз не знам изобщо отворени ли са хотелите по Черноморието? Чакат ли се туристи от чужбина? Или хората избраха традиционно почивка в Гърция?

Чета сега, че в Норвегия тази седмица са отворили фитнес центровете, но и чета коментари, че мерките са проформа и изобщо несериозна работа. Да не стане сега фитнес центровете да допринесат за увеличение на заразата там ... Те ще са първите затворили наесен.
Около 1000 румънски леки коли са влезли през Дунав мост у нас за денонощие, но към нашите курорти ли са се насочили или към гръцките, не е ясно.

# 4 309
  • в страната на чудесата
РЗИ е Авгиеви обори, затова и болниците и кръчмите са това дередже - само опаковки
Това не пречеше да съставят солидни актове на различни обекти. Blush
Не помага с актове. Затваряне на дейността до отстраняване на нарушенията Simple Smile
Та актовете за какво бяха?

# 4 310
Наистина е много несправедливо. Но все пак имай предвид, че 80% не предават вируса. Така че засега по-добре се успокой, защото има голяма вероятност колежката да е една от тях, дай боже да е така и всичко да е отрицателно.

# 4 311
Ами едва ли...по- скоро да се е заразила в болницата при баща си. Родителите и все пак боледуват, така че шанса да не предава е минимален. Само се моля да са и живи и здрави и да преборят вируса.

# 4 312
Tъй като в офиса вече само аз съм с маска днес поне 5 клиента ме питаха Толкова ли те е страх,че я носиш? Един ми обясни и как вирус нямало,а всичко било измислица с цел сриване на икономиката, а друг-как маската вреди,а не пази. Интересното е, че те са обикновени хора като мен,които нямат нищо общо с медицина и вируси. А идват и доста лекари, които обаче до един са с маска и ръкавици и като ги попитам страх ли ги е и тях като мен от вируса казват Да, пази се много.
Ето това е проблемът на грешното послание на онзи, на който трябва да му се потърси отговорност за това. Вече е въпрос на гордост и смелост да не носиш маска, защото маските са за страхливците. Rage
Аз на подобни отговарям, че носихме маски, включително и питащия при трима установени болни, и няма логика да спрем да се пазим при 100. До сега няма и един да не е млъкнал.

# 4 313
Ами едва ли...по- скоро да се е заразила в болницата при баща си. Родителите и все пак боледуват, така че шанса да не предава е минимален. Само се моля да са и живи и здрави и да преборят вируса.
Тя е постъпила отговорно, посочила ви е, а контактът не е интезивен.За вас, изглежда, всичкко ще е наред.
То остава и такива да са в кюпа, при толкова безотговорен народ.
Пиши какъв е резултатът.

# 4 314
Ето това е проблемът на грешното послание на онзи, на когото трябва да му се потърси отговорност за това. Вече е въпрос на гордост и смелост да не носиш маска, защото маските са за страхливците. Rage

Днес Кантарджиев каза в Панорама, че културните и интелигентни хора се познават по това, че където не може да се пази дистанция носят маски. Аз цяла седмица си мисля точно това. То си личи просто.

# 4 315
Вождът каза няма корона чао. Трябвало сега да се заразим а не септември.
Ами той,семейството му,сестра му и съпартийците да дадат личен пример.

# 4 316
Обаче как е стигнало от бащата до другия колега. Това показва, че евентуално колежката е заразна. Дано да не е така де, искрено желая всички тестове да са отрицателни.
Другият колега е отделен случай. Просто се откриха в един и същи ден.
Това което казваш е още по-притеснително. Какъв е шанса да имаш двама колеги от различни източници? Освен ако не работите някаква високорискова работа.
Шанса е голям. Фирмата е голяма. Хората имат различни контакти все пак...

Нали сте хоум офис, или имате предвид тези събирания от фирмата, за които пишете.

# 4 317
Може бащата да е заразил останалите, на този етап всичко е възможно. Знам че сега сигурно няма да спиш от притеснения, но според мен опитай се да изчакаш спокойно теста. Дори ти самата да си заразена, пак има голям шанс да не предадеш към семейството ти. Варианти  много, все още нищо не се е случило и все още нищо не е окончателно. Засега мисли позитивно. Още веднъж успех.

# 4 318
Обаче как е стигнало от бащата до другия колега. Това показва, че евентуално колежката е заразна. Дано да не е така де, искрено желая всички тестове да са отрицателни.
Другият колега е отделен случай. Просто се откриха в един и същи ден.
Това което казваш е още по-притеснително. Какъв е шанса да имаш двама колеги от различни източници? Освен ако не работите някаква високорискова работа.
Шанса е голям. Фирмата е голяма. Хората имат различни контакти все пак...

Нали сте хоум офис, или имате предвид тези събирания от фирмата, за които пишете.
Да поясня, длъжността на колегата няма хоум офис. Колежката , с която съм контактна е хоум с идвания до офиса когато се налага.

# 4 319
  • Bulgaria
Аз също мисля, че не сте се заразили. Казвате, че тя не сваля маската, което предполага, че при срещата ви и двете сте били с маски, което намалява вероятността от заразяване многократно. Ако не сте имали много продължителен, близък контакт, още повече. Защо мислите, че тя е заразила родителите си? Тя първа ли е развила симптоми? Аз мисля, че е много вероятно бащата да се е заразил в болницата и той да ги е заразил.

Общи условия

Активация на акаунт