COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 839
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 710
  • Bulgaria
Така се действа! И в Чирпан също. Имам, обаче опасения, че може да го "скастрят" отгоре, понеже затваря всичко за "само" 3 случая Rolling Eyes
Като започнат да тестват, вероятно няма да са само 3.

# 4 711
Скрит текст:
Все още ли някой ще ни говори за клъстери? Не остана незасегнато населено място, гърми отвсякъде. Сега област Бургас ще си развалят реномето на „чиста от коронавирус” зона и сигурна туристическа дестинация със Сунгурларе. На тях не им ли бяха осигурили бързи тестове да правят в населените места в областта?

Сигурно ще ме изтрият, но в бургаската болница има затворено отделение, за което никой не споменава никъде... Пазим реномето и чакаме чартърите, които обаче не идват.

От кога е информацията Ви?

Разбрах днес, свързано е с последната регистрирана пациентка. Не знам от кога и до кога ще е карантината. Интересно е, че никъде не намирам информация, а в това отделение все пак се предполага, че има и много други хора.

Благодаря, стана ми интересно, защото онзи ден се чувах с братовчедка ми, а не спомена нищо подобно. В лекарските среди е.

Сестра ми, ми разказва как е в тяхното предприятие. Работят около 1800 човека. Стимулират ги, да документират нарушители на правилата им, имат таргет. Маските са задължителни, дистанцията също. Продължават да им мерят Т, ако има такъв с по-висока от 37,2, го пращат на лекар и тест.

# 4 712
  • София
Надявам се да се стреснат утре и да направят нещо. То пък, утре ще са по-малко тестовете и случаите и ще изглежда по-добре. Но в понеделник да видим.

# 4 713
За футблистите се моля да са добре. Млади момчета, спортисти. Цял живот пред тях.

Е ти направо ги отписа Grinning недей така. Имаше болни футболисти в чужбина, всички се оправиха.

# 4 714
  • София
Интересно ми е, след месец най-късно, когато нещата тук ще са извън котрол, разбирай цифрите, разбирай ще има много подобни на Сунгурларския кмет местни заповеди (за затворени градини, ясли, общини, кафенета, барове и пр.), властта, най-вече огризките от щаба - какво е кажат? Какво ще се случи?
Бай Ганьо пак ще вика - нема вирус бе, Они ни лъжат, Бил Гай иска да ни ваксинира, и все пак?
Или може би целта е септември да отбележим Спад, за да няма онлайн обучение и хората да не са възпрепятствани да ходят на работа??

Тайси, сладур, хах, футболистите ще са добре, публиката, публиката....я мисли...

# 4 715
Да ви кажа и аз започнах да се плаша.
Тия горе зорлем ще изпоразболеят народа. И ще го оставят да измре.
Слепи ли са, глухи ли са, не виждат ли какво става по света. Другите държави започнаха да ни отсвирват, но върхушката сладко спинка с чиста съвест.

# 4 716
Коментирате мачовете, а в Сунгурларе също има евангелисти. Паследно на сбирката в Перущица колко човека са били, защото по новините чета 50, а пасторът ден преди нея казва, че очаква на семинара над 200 служители почти от цяла България Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 23:21 от crow

# 4 717
  • Където морето целува небето...
Така се действа! И в Чирпан също. Имам, обаче опасения, че може да го "скастрят" отгоре, понеже затваря всичко за "само" 3 случая Rolling Eyes
Като започнат да тестват, вероятно няма да са само 3.
Днес в едно от селата в областта е имало голям събор, разбрах сега от приятелка. Песни, танци, народ, млади, стари...

# 4 718
  • Mediterraneo
Испания от утре влиза в "новата нормалност". Отпада извънредното положение. Според математически модели, с въвеждането му, строгата изолация и после постепенното разхлабване на мерките, са предотвратени 450 хиляди случая! Само за Испания.

# 4 719
  • София
Скрит текст:
Някой гледа ли мача?
А, хубаво, че не са 20 хиляди, но резултатът е...3:3. Т.е. - шест пъти общо, до момента, агитките изригваха, никаква дистанция....
Дано не стане второ Бергамо, верно - на Аталнта - Валенсия баха 40 хиляди, под малко по-покрит стадион, но....и ние нямаме население като Италия
https://www.vbox7.com/play:c03134c2d5
Преди началото.
За после не знам, то е ясно.
Има опити за дистанция, но това е нищо.

Едит: Нашето семейство сме фенове, от най-запалените. Футболът ни е в кръвта. Синът ми на 09.02. беше на "Джузепе Меаца", на Милан-Интер, 80 000 човека публика. Тесла сигурно помни, коментирахме тогава. По онова време в Италия тъкмо растяха лавинообразно случаите. Не можах да го спра да отиде, толкова треперих после.

Simple Smile Спомням си, аз също съм фен на ЦСКА. Не можах да гледам мача защото имах друга работа, но преди малко гледах репортаж, и изказвания след мача. Много интересен и вълниващ мач е бил 3-3 с обрати, драми, греди, гол в последните минути, такова интересно вечно дерби не е имало от години. Което от епидемиологична гледна точка не е добре, както е казал Кантарджиев. Simple Smile Който е казал перифразирам го че не е добре феновете да са близо един до друг и не е добре мачовете да са много вълнуващи което води до интензивни социални контакти между феновете. Grinning Аз лично не бих отишал сега на мач заради епидемиологичната обстановка, и то най вече защото има опасност да го предам на други хора, при които риска е доста висок, при мене е много нисък защото аз съм в най нерисковата група, но заради мой близки на които мога да го предам. Но не виня хората които са отишли на мач защото те са си в правото след като не е забранено и всеки си преценява каква му е личната ситуация. Тука проблема е в държавата и нейната нова стратегия за вируса, поведението на хората е следствие от решенията, вижданията и стратегията на държавата.

Цитат
Според мен футболистите колкото и да се пазят, няма как да не се омешат при единоборства, където хвърчат пот и секрети. Публиката е по-големият проблем, защото това са много на брой хора, които ще разнесат във всякакви посоки. Ама докато не се опарим както си му е редът, на някои хора просто няма шанс да им дойде акълът у главата. А на други дори и тогава.

След мача спортният директор на ЦСКА Ст. Стоилов съобщи че има съмнения за 2-ма играчи, Белтраме и Юрич че имат Коронавирус. Вдигнали са температура от 38 градуса и са им направени тестове. Чакат се резултатите. Ако се окаже че е Ковид това значи че трябва целият отбор на ЦСКА да бъде поставен под карантина и следващите мачове да играят юноши  които са нямали никакви контакти с представителният отбор (тренирали са отделно и т.н.) Същото важи и за Левски, които може да са се заразили от играчи на ЦСКА по време на самият мач и те вероятно също ще бъдат поставени под карантина. Ако се окаже че Белтраме и Юрич са с Ковид предстоят големи циркове във футбола, защото 2-та отбора вероятно ще трябва да играят с юноши докато им тече карантината а те имат да играят за купата борят се за Европа и това ще ги постави в неравностойна ситуация с останалите отбори. Ама това е отделна тема, просто го споменавам като любопитна подробност. Иначе на самият мач освен че сред публиката може да е имало и даже със сигурност е имало инфектирани няма начин, вероятно са били около 10 в най оптимистичният сценарий и на колко хора са го предали не се знае но със сигурност след мача е имало повече инфектирани отколкото преди мача, а в най песимистичният сценарии от сорта на 1% процент активна инфекция в София може да са били и над стотина човека макар че не ми се вярва, по скоро са били няколко десетки или десетина в оптимистичният сценарии. За младите не е опасен Ковид, смъртността е хилядни от процента според изследванията, но за о-вото е проблем защото ще разнасят заразата и т.н. Но тука проблема е в държавата а не в хората отишли на мач които не извършват престъпление защото това не е забранено. И не бива да се обвиняват при положение че и дискотеките например също са отворени. Това е стратегията на държавата и народа е следва. Всичко което не е забранено е позволено.

Скрит текст:
А иначе за бликият контакт между футболистите при единоборства при които наистина хвърчат във всички посоки телесни течности Grinning наистина също крие риск за разпространение между самите футболисти. В класацията на учените за рискови дейности си спомням че бяха споменати и различни видове спортове и например при тениса заради това че няма близки контакти между играчите беше определен като много ниско рискова дейност докато игрането на Баскектбол като много рискова дейност (В НБА много играчи излязоха позитивни), Футбола или сокъра по американски го нямаше в класацията, понеже там не е много популярен но той е малко под баслетбола близките контакти са малко по малко заради характера на различните спортове но е близко до него. А след мача май е имало активни контакти и между играчи и фенове, чух че нашите фенове са се разправяли с Малинов че си разменил фанелката след мача с Горанов (от Левски). Което за феновете играч да взима фанелка на вечният враг е нещо недопустимо. Което аз не харесвам във футбола единственото което не харесвам, тази омраза между агитките но това е друга тема. Та не е изключено да е имало предаване и в посока футболисти - фенове заразата или обратно. На мача Аталанта - Валенсия определян като биологичната бомба взривила Бергамо, играчи от Аталанта после се оказа че за заразени като се преполага че е от контактите с феновете след мача.

Не знам дали ще се карантинират цели отбори или ще се тестват всички и положителните аут... защото ако е първото, след 3 кръга няма да останат отбори в това първенство. Големи мъки за да се движат нещата относително нормално, и вероятно за да се стигне до извода, че просто няма как да стане. Особено пък ако докарат масова зарази и извън отборите.

Ама така ще е, като не се мисли в перспектива. Тръгнаха да спасяват хората и като видяха накъде отива икономиката, айде 180 градуса, хората ще се оправят, дайте да спасяваме икономиката. Повтарям, с нетърпение чакам следващата крачка, като разберат, че нормална икономика няма как да има в такива условия.

# 4 720
  • BG
Интересно ми е, след месец най-късно, когато нещата тук ще са извън котрол, разбирай цифрите, разбирай ще има много подобни на Сунгурларския кмет местни заповеди (за затворени градини, ясли, общини, кафенета, барове и пр.), властта, най-вече огризките от щаба - какво е кажат? Какво ще се случи?
Бай Ганьо пак ще вика - нема вирус бе, Они ни лъжат, Бил Гай иска да ни ваксинира, и все пак?
Или може би целта е септември да отбележим Спад, за да няма онлайн обучение и хората да не са възпрепятствани да ходят на работа??

Тайси, сладур, хах, футболистите ще са добре, публиката, публиката....я мисли...
Нищо няма да кажат от щаба, защото още като въвеждане ИП март, една от точките беше кметове по места да решават какви мерки ще се приемат за дадената община. Така че, това е напълно нормално, а може и да е съгласувано централно.

# 4 721
Да ви кажа и аз започнах да се плаша.
Тия горе зорлем ще изпоразболеят народа. И ще го оставят да измре.
Слепи ли са, глухи ли са, не виждат ли какво става по света. Другите държави започнаха да ни отсвирват, но върхушката сладко спинка с чиста съвест.
И аз се плаша.... Но като се огледам - приятели, колеги, роднини, на никой не му пука. Живеят така, сякаш вирусът не съществува и са безсмъртни.

# 4 722
За футблистите се моля да са добре. Млади момчета, спортисти. Цял живот пред тях.

Е ти направо ги отписа Grinning недей така. Имаше болни футболисти в чужбина, всички се оправиха.
Не съм ги отписала, ама защо да боледуват.А и момчето на Щерев е интубиран.
Да ми излезе сега онзи дето съветва младите и здравите да са на предна линия.
Особено каго се разбра, че имунитетът не е траен.
Ковид инженеринг . Аман от умници.

# 4 723
Това го приказваме от март месец тук. Прехвърлят отговорността за политическите си решения на хората. Много неетично.

# 4 724
Няма смисъл да се гадае. У нас се отвори ударно за да се провери доколко е голяма заплахата, скоро ще се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт