COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 286
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 890
  • София
Всичко е с политическа цел, нали всички са в политиката по някакъв начин. Политическите подбуди са константа. Мен ме интересува да се опази животът и здравето на всички ни, а какви са му политическите подбуди е ясно. Каквото щат да правят помежду си, но искам ние да сме живи и здрави.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 09:49 от Andariel

# 4 891
Текстът за петиция ми харесва. Аз бих добавила да се иска от медиите да припомнят с нарочни клипове на населението необходимите правила за избягване на зараза. И това по- често. Нищо вече по медии не слушам за миене на ръце, дистанция.
Да, првди имаше едно клипче, насочено към децата, предоставено от община Виена. Беше много добро. Но и по време на ИП рядко го засичах, а сега съвсем.

# 4 892
На 1-ви юни сме имали 2519 случая.
На 21-ви юни вече имаме 3872 случая.

Това е увеличение от 53% за последните 20 дни.
Но :Само около 300 в болница. Дори не са интензивни. Какви мерки да връщат за 300 души?

# 4 893
Маски на закрито, без събития. Би било достатъчно

# 4 894
  • София
И аз така мисля.

# 4 895
  • Бургас
Aаз съм против маските на закрито, не се издържа по 8-9 часа, постоянно се пипат, свалят, масово носят като лигавник, не виждам смисъл, който желае може да си ги слага, особено за кратки посещения в аптеки, банки и магазини

# 4 896
Мерките са, за да не станат 3000 в болница/интензивното.
Когато станат толкова, вече е късно.
Въпреки, че за съжаление, и сега вече може да  е късно - мачове, барове, дискотеки, липса на всякакв предпазливост...
Дано не съм права.

# 4 897
  • София

И пълен контрол, и яки глоби - Пепа искала бал -ами няма, ще се напиеш друг път, Хасан се жени - без купон, детето на Цеца има рожден ден, ами няма да правиш веселба с още е 20 майки с деца. Само яките глоби ще набият в главата на хората това, че не трябва да се събират

# 4 898
Как нещата са под контрол,заразените се увеличават,
 притеснително е и не виждам нищо успокоително!

# 4 899

Брифингите са два пъти в месеца. Няма маски. Няма дискотеки и барове до 1 септември. Всички големи събирания, като празници на градове, фестивали ги отмениха за тази  година.

В Германия има маски, няма брифинги. Фитнеси, барове, клубове и ресторанти работят. Концерти и други големи събития се отлагат за след 31 октомври. Мачове се играят без публика. Разрешиха семейни събирания с до 50 човека.

В Нидерландия открай време без карта не можеш да платиш често дори паркинг или чаша кафе. Това не е мярка свързана с короната.

Да, в Германия много се държи на дистанцията, но те са по принцип дистанцирани хора и не им е трудно.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 10:20 от Анонимен

# 4 900
Aаз съм против маските на закрито, не се издържа по 8-9 часа, постоянно се пипат, свалят, масово носят като лигавник, не виждам смисъл, който желае може да си ги слага, особено за кратки посещения в аптеки, банки и магазини
Някои само ще влезнат и ще излезнат. Но стотици хиляди работят постоянно там. Аз лично виждам смисъл да се носят маски на закрито. И от двете страни няма да са сигурни в здравето на отсрещният.

# 4 901
Добро утро!

Изумявам се, че продължава да се дъвче тази глупост за отслабването. Вирусът не отслабва, той еволюира и се напасва към нас като гостоприемник. Тази еволюция трае доста време. Един от коронавирусите, които си търкаляме като хрема е с нас от 600-800 години.

# 4 902
Преди малко Кантарджиев говори по радио Хоризонт. Доста песимистично говори, разчитал на съзнанието на българите. И пак спомена за дозата на заразяване, ако бил с маска човек, поглъщал малка доза вирус и по-леко протичало.

# 4 903
  • София

Но :Само около 300 в болница. Дори не са интензивни. Какви мерки да връщат за 300 души?
Когато се управлява криза - следи се тенденцията.

Надявам се бройките в интензивните отделения да не нараснат, но се боя, че няма да стане точно така.

# 4 904
  • Bulgaria

Само, след 1 седмица ще са САМО 400, после САМО 500 и така докато леглата свършат. И в интензивните са САМО 13-15-17, но и смъртните случаи са САМО по 6 на на ден. Е, утре може да са по 16 на ден, бързо се справят с тях, важното е, че капацитетът в интензивното не е запълнен, не е важно колко е успешно лечението.

Общи условия

Активация на акаунт