COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 622
  • 29 195
  •   5
Отговори
# 6 060
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз искам да питам, някой има ли идея как почти 1400 човека в месарската фабрика се заразиха с маски? С маски са работели, но за разстоянието са забравили от ръководството. Но все пак защо този вирус е прескачал през маските?

Защото заразяването става в условия, когато няма как да се носи маска. Ако панацеята бяха те, щяха да са въвели маски и по домовете.

# 6 061
Не, тези 1400 далеч не са само българи, румънци и поляци, а и те не живеят в общежития. В къщи са. По 20 човека в двуетажна къща, но не общежитие. 30 процента от работниците са източноевропейци, останалите са германци. На работа са се заразили. И по месото имало вирус. Подчертавам по месото, не в него. Четох статия със заръки как да се обработва месо, ако въобще се купува. Препоръчват да не се купува и от случката насам гледам, че виси всичкото по витрините с 50% намаление.

Това е най-големият немски производител на месо и колкото и на някои да им се вярва, че само бедни българи го произвеждат, не е така. Пълно е с работещи по фабрики германци, които се радват, че имат работа, особено сега. То не е като в Източна Европа, цялото население да е от висшисти. Повечето от малки знаят, че ще бачкат и никой не им е казал, че това е лошо.

Спам стана, но заради твърденията, че бедните нашенци са се заразили помежду си в общежитията, докато мъкнат немската икономика на гърба си. И германците наравно с тях са заразени и то след носене на маски по време на работа.

# 6 062
Много сте изписали, едва смогнах да ви изчета.и
Аз искам да питам, някой има ли идея как почти 1400 човека в месарската фабрика се заразиха с маски? С маски са работели, но за разстоянието са забравили от ръководството. Но все пак защо този вирус е прескачал през маските?
Това ще го скрия, че не ми харесва да го пиша.
Скрит текст:
Когато се съберат повече болни става трудно да се опазиш. Не са единични случаите, в които хора се заразяват, въпреки че носят маски и спазват дистанция. Включително на такива, които не излизат от къщи и си прибират доставките след като си тръгне куриера. Имам си теория защо, но няма да я споделям, ще се сетят някои. Не е конспиративна.
Мангъров за някои неща е прав. Имаме вирус, част го карат безсимптомно, повечето го карат от настинка до пневмония. Част го гарат тежко и стигат до болница. Там лечението е поддържащо, на някои помага, други и без него ще се оправят, трети и с него, и без него ще умрат. При недостатъчно места си има ръководства кой да е с приоритет за лечение.

# 6 063
Вирусът няма да бъде унищожен, за достатъчно ефективна ваксина пък дори и не мога да си мечтая. Но блажени са вярващите.
Лили вчера каза, че аз съм тази с апокалиптичните тези. Може и да е права.Grinning

Тогава се приготви да живееш със стадарта на живот от началото на 20 век (+ интернет), защото превръщането на този вирус в ендемичен и постоянното му циркулиране в популацията е несъвместимо с базирана на сектора на услугите икономика.

# 6 064
# 6 065
Скрит текст:
Днес Кунчев /той май беше/ каза, че дезинфекцията на улици била безсмислена, "защото вирусът не се търкаля по улиците".
Smiley И той ли?
Този вирус е слаба работа. Зор е да го хванеш.
От тази тема знам, че:
не можеш да го хванеш в магазина,
не можеш от деца,
не можеш, ако си над 1,5 метра,
също ако говориш със заразен под 15 минути,
не може от пари и хартия,
не може и от храна,
не се търкаля по улиците (а къде ли е?).

Най-важно е, че го били намерили след 18 дена в някакъв кораб, ама не заразявал. И в канализацията и водата, с която поливат го имало, ама какво от това...
И на фона на всичко това над 9 милиона души някак си са го пипнали. НалЕ?

# 6 066
Аз все пак смятам италианският експерт е прав, т.е вирусът отслабва. Но предполагам не е общовалидно а само за места където имаха тежка пандемия.

# 6 067
Какво казва д-р Скот Готлиб, бивш ръководител на FDA, за носенето на маски:
https://twitter.com/ScottGottliebMD/status/1275104884099035140

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:52 от derivative

# 6 068
Вирусът няма да бъде унищожен, за достатъчно ефективна ваксина пък дори и не мога да си мечтая. Но блажени са вярващите.
Лили вчера каза, че аз съм тази с апокалиптичните тези. Може и да е права.Grinning

Тогава се приготви да живееш със стадарта на живот от началото на 20 век (+ интернет), защото превръщането на този вирус в ендемичен и постоянното му циркулиране в популацията е несъвместимо с базирана на сектора на услугите икономика.

Икономиката ще се намести в някаква приемлива степен и никой няма да се наложи да живее като в началото на 20 век, но всеки който следи публикации на сериозни учени, по възможност не в превод, няма как да не разбере, че от този вирус в обозримо бъдеще отърване няма да има. И ваксина няма да помогне. Вече има мутации преди да се е появила първата ваксина. Дано както казват учените стане по-интелигентен и намали скоростта, с която убива.

# 6 069
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хора, спокойно, има начин да си докажете тезата че маските не помагат. Просто трябва да стискате палци през следващите седмици и месеци да продължи тренда на увеличаване на заразените и починалите. Ако стигнем до 200, 300 на ден и по 10, 20 починалите на ден, ще може да кажете видяхте ли сега, маските не помагат. Не че някой би трябвало да се радва от подобно нещо.

Има ли съвест у нас да не се празнуват рожденни дни, кръщенета, сватби и други събития?
Ако отговора ти е “не”, то си голям наивник, че маските ще спомогнат за драстично намаляване.

# 6 070
Икономиката ще се намести в някаква приемлива степен и никой няма да се наложи да живее като в началото на 20 век, но всеки който следи публикации на сериозни учени, по възможност не в превод, няма как да не разбере, че от този вирус в обозримо бъдеще отърване няма да има. И ваксина няма да помогне. Вече има мутации преди да се е появила първата ваксина. Дано както казват учените стане по-интелигентен и намали скоростта, с която убива.

Не, икономиката няма да се "намести". Ще станем по-бедни (и то много), защото богатството ни се дължи до голяма степен на по-доброто ни здраве и елиминирането на риска от инфекциозни болести.

Ваксините в разработка таргетират spike протеина. Досега няма нито една мутация, за която да се мисли, че ще е в състояние да "избегне" ваксина. В pre-print-a на CanSino за тяхната ваксина бяха пробвали дали осигурява защита в животински модели срещу ~20 варианта на вируса от цял свят, отговорът - да.

Newsflash - вирусите мутират. Морбили (друг РНК вирус) в последните 60 години е мутирал десетки пъти повече, отколкото SARS-CoV-2 досега, ваксините все още са ефективни.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:32 от Не се сърди, човече

# 6 071
Маските свалят с 50% шанса за зараза, естествено не са панацея, но са от полза. Писна ми честно казано да се дъвче тая тема.

# 6 072
  • софия
На мен наистина ми е интересна позицията на хората, които от 13.03, с малки прекъсвания, са задължени да носят поне 8 часа дневно маски, само на работното си място.
Работя на смени-2 дни работя по 12 часа, после 2 дни почивам. От 13.03 на работа съм по 12 часа с маска и само да отбележа за протокола, че я нося и на устата и на носа си. Не казвам, че е приятно -горещо ми е с нея и ме дразни по 12 часа да имам маска на лицето си, но както се вижда съм оцеляла и изтърпяла. Първо, че така трябва, когато съм на работа, и второ-смятам и , че е за мое добро. Та не е приятно, но не е непоносимо.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 00:48 от Дариела

# 6 073
Изследователи от UC San Diego са разработили нов път за опит за лечение на инфекции, използвайки „наногъби“ - технология, която може да бъде обещаваща за лечение на пациенти със SARS-CoV-2.

Това е начинът, по който работи: изследователите създадоха малки наногъби, които са биоразградими полимери и ги покриват с мембрани или покрития, които имитират човешките клетки. По този начин вирусът или дори токсинът ще бъдат заинтересовани да се свържат с тяхната повърхност. За разлика от вируса, инфектиращ клетки в тялото, който би могъл да се размножава и разпространява инфекцията, вирусът е подмамен да инфектира нанопоградите, които след това не могат да се размножават, намалявайки вирусното натоварване и следователно възможността за разпространение на инфекция.

Линк към цялата статия на английски.

Видео с демонстрация, как работи.

Извинявам се ако е публикувано по-напред в темата, чета всичко, но може да съм пропуснала.

# 6 074
Скрит текст:

Защото заразяването става в условия, когато няма как да се носи маска. Ако панацеята бяха те, щяха да са въвели маски и по домовете.

Ооо, почакай малко, имаше и някакво проучване, което показваше(уж), намалено разпространение на ковид в семействата, които носели маска вкъщи. Но предлагам да не стигаме чак дотам, че тогава отиваме на едно съвсем друго ниво на... Сещаш се.

Общи условия

Активация на акаунт