COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 580
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 650
Отбор от efbet Лига пламна с COVID-19
COVID-19 във Витоша Бистрица, научи Gong.bg. Петима от отбора са дали положителен тест за коронавирус, един от тях е ветеранът Емил Гъргоров-Бадема.
Между заразените е и физиотерапевтът на отбора.
Все още няма официална информация от клуба, но срещата тази вечер от 21:00 с Царско село е под въпрос, предаде БГНЕС.

https://nova.bg/news/view/2020/06/26/292088/%D0%BE%D1%82%D0%B1%D … -%D1%81-covid-19/

Нещата вече излизат от контрол. Лавината набира скорост и ще се стигне до момент, в който и с пълен локдаун трудно ще се спре. На този фон отворените дискотеки, мачове и т.н. будят пълно недоумение. Само с маски и тестване вече трудно ще се овладее положението според мен, масовите събирания трябва веднага да бъдат ограничени.  Колкото по-рано стане това, толкова по-добре.

# 7 651
  • Bulgaria
За мен постоянното повтаряне: „,Няма място за паника” означава точно обратното. Иначе нямаше да го повтарят постоянно и сами да се успокояват.
Съгласна съм, че паниката не е добър съветник, но липсата на паника не е и не трябва да бъде синоним на безотговорност и слободия.

# 7 652
Ей това лицемерие много ме дразни. Кантарджиев хем "Няма страшно", хем "Грозно е, хората да са като отвързани – абитуриентски балове, празненства, сватби. Правете ги на открито, с дистанция." Повеч от ясно беше как ще се празнува.
Ами като го виждате, просто го прекратете. https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Prof-Kantardzhiev-Zasega- … ashno_731571.html

# 7 653
Цитат
Коронавирусът в София излезе от огнищата, разпространява се дифузно
Абсолютен рекорд на новозаразени има днес не само в страната - 166, но и в столицата - 60
Новоприети в болница обаче, няма

Разпространението на коронавируса в София вече няма огнищен характер, а е дифузно. Единствените огнища, които могат да се оформят, са семействата, където вирусът лесно и бързо може да се предаде.
Това обясниха за "24 часа" от Столичната регионална здравна инспекция във връзка с рекордния брой новооткрити случаи на заразени в София - 60. Дифузното разпространение на вируса е по-опасно, защото по-трудно се контролира. Досега специалистите ни успокояваха, че разпространението е на клъстери и е лесно да се овладее.
Абсолютен рекорд на новозаразени има днес в цялата страна, като броят им стигна 166 - с 34 повече от последния рекорд от 132-ма заразени преди седмица.
След София най-много са новите случаи в София-област - 13 и по 15 в Пловдив и Кюстендил.
Добрата новина е, че от всички нови случаи явно няма приет нито един в болница, тъй като вчера броят им беше 390, а днес са с 6 по-малко - 384. Другата положителна новина е, че няма и нови тежки случаи, тъй като броят на настанените в интензивни отделения остава 16.

Добре, аз едно нещо не мога да разбера. Имаме абсолютен рекорд в броя на новозаразени в цялата страна и в София, а в същото време нито един новопостъпил в болница. Тези хора нали са заразени с този страшен, смъртоносен и изключително опасен вирус, заради който тук в темата някои призовават отново да се затвори цялата страна. Защо тези хора не са в болница, те изобщо болни ли са? Ако са болни, защо не са в болница, ако не са болни - защо ни ги съобщават?
Изобщо каква е тази мистерия - рекорд на новозаразени, вируса изключително опасен и смъртоносен, а нито един новопостъпил в болница. Къде са тези хора?

# 7 654
Отбор от efbet Лига пламна с COVID-19
COVID-19 във Витоша Бистрица, научи Gong.bg. Петима от отбора са дали положителен тест за коронавирус, един от тях е ветеранът Емил Гъргоров-Бадема.
Между заразените е и физиотерапевтът на отбора.
Все още няма официална информация от клуба, но срещата тази вечер от 21:00 с Царско село е под въпрос, предаде БГНЕС.

https://nova.bg/news/view/2020/06/26/292088/%D0%BE%D1%82%D0%B1%D … -%D1%81-covid-19/

Нещата вече излизат от контрол. Лавината набира скорост и ще се стигне до момент, в който и с пълен локдаун трудно ще се спре. На този фон отворените дискотеки, мачове и т.н. будят пълно недоумение. Само с маски и тестване вече трудно ще се овладее положението според мен, масовите събирания трябва веднага да бъдат ограничени.  Колкото по-рано стане това, толкова по-добре.
Е сега ще излезе Щерев - старши да им обясни на момчетата, че все едно са здрави. Да се разходят по двора, па пият аналгин. Е, ще ги позаболи малко кръстът и гърбът, ама какво толкова.

Да престанат от телевизора да ми излизат разни авторитети с такива послания, защото наистина най - много ми е жал за младите, които са и безразсъдни. Тази непозната болест не през всеки ще мине като аромат на парфюм.

# 7 655
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Това, че са ми минали тежки неща през главата не означава, че бих била толкова спокойна. И всъщност, аз за себе си по принцип не се страхувам, притеснявам се за мъжа ми, който е с астма и за майка ми, която от всички страни си е рискова. Ей така някак не ми идва отвътре да кажа - минали сме през какво ли не, поемам тоя риск с леко сърце.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 13:42 от LemonDesi

# 7 656
Новините буквално на няколко минути алармират за още и още нови случаи - ето няколко заглавия от последния час:

"Още четирима наши футболисти заразени с Covid-19"
"Съдия с Ковид-19 затвори съда в Пазарджик"
"Пожарникар, лекар и готвачка в забавачка сред новите заразени в Пловдив"
"Коронавирусът налази и земеделски служители в Пиринско"
"К-19 влезе в Община Варна"
"44-годишен мъж, завърнал се от Франция, е с положителен тест"

Защо, обаче нашите хубостници мълчат и не предприемат нищо, незнам.
Междувременно, посрещаме първите 186 туристи от Нидерландия, с куп подаръци (незнам, как са се осмелили да дойдат:):

Първият самолет, който се приземи за Сезон 2020 на Летище „Бургас” е от Нидерландия, пълен. С него пристигнаха 186 летовници от Нидерландия, разпределени в хотели в Несебър и Слънчев бряг.

Лично кметът на община Бургас Димитър Николов и министърът на туризма Николина Ангелкова дойдоха на пистата, за да ги посрещнат с почести. Красиви българки с носия тропаха хора пред изумените чужденци от Скандинавия, слизащи по стълбицата, пише "Флагман".  

На българска земя всеки от чуждите гости, уважили нашето Черно море, получи пълен пакет подаръци от кмета Димитър Николов.

Новият терминал на Летище „Бургас” блестеше като първокласно световно летище – с отворени ресторанти, магазини и кафенета, които за съжаление до 11 часа, на 26 юни 2020 година бяха съвсем празни.

8 чисто нови автобуса поеха северните курортисти, които, за наше щастие действително изглеждат като цивилизовани европейци, от които можем да очакваме приход в туризма ни. Тази нощ и утре ще са паметни за старта на сезона, тъй като култовите заведения на Слънчев бряг ще отворят с купони до зори.

Преди това обаче министър Ангелкова ще инспектира внезапно няколко хотела и ресторантите към тях, за да се увери дали се спазват хигиенните норми.

# 7 657
  • Пловдив
Наистина ли някой мисли, че всеки болен от нещо си задължително влиза в болница?! Ако не си хоспитализиран, си здрав? Ако е така, никакво хън-мън, като вдигнат мъжете 37, 5 по някаква причина, здрави са, няма място за драми...

# 7 658
Кура булгара, последният текст за 390 вчера, а днес 384, следователно нови в болница няма, най-вероятно не е верен. Имаме 107 излекувани за вчера, т.е. сигурно някои от тях са изписани от болница и на тяхно място са приети други. Възможно е и  всички новооткрити да са леки случаи, като след седмица най-ясно ще се види дали оздравяват или се влошават. За 3 седмици имаме 3 пъти повече хоспитализирани.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 13:41 от TafTaf

# 7 659
Съфорумка беше пуснала инфо за германската кланица- 2000 заразени и 21 починали досега. Предполагам не са немощни старци работещите такъв труд.

# 7 660
  • Варна
Имахме прекрасна изходна позиция, която просто проиграхме с рязкото премахване на всички мерки, които не бяха толкова строги.

Не, нямахме. Ето какво съм написала на 6 април още, за съжаление, точно така и стана:
И нямаме никакъв план какво ще правим занапред. ОК, ще си сседят хората още месец и половина у дома, при което нито пик някакъв ще стигнем, нито ще имаме реална картина на броя на заразените, нито пък ще се натовари здравната система. След месец и половина, като отслабят мерките, всичко ще започне отначало и тогава ще ни кажат "Ето, разхлабихме мерките, които явно са вършели работа, и всичко се влоши!". Ама това е съвсем логично, при положение, че в момента само забавяме разпространението и трябва да имаме готов план за следващата фаза от борбата. Ама нямаме!

Мерките ни бяха неадекватни в началото, също, както и премахването на част от тях впоследствие, независимо от необходимостта им.

# 7 661
Съфорумка беше пуснала инфо за германската кланица- 2000 заразени и 21 починали досега. Предполагам не са немощни старци работещите такъв труд.

Не са немощни старци, но са хора ходили на работа в студена и влажна среда със симптоми по 4-5 дни. Развили са много тежка пневмония..
Инфото ми е  от колеги немци в района на кланицата. Скандалът е грандиозен

# 7 662
Чисто и просто - вирусът не е толкова ужасен, не е и толкова смъртоносен. Проблемът е, че който зазлее, зазлява сериозно и се преекспонира до небесата.

Полиомиелитът е бил безсимптомен за 80% от заразените (по-висок процент от ковид), а 16% са го карали като грип за 1 седмица.
Това означава ли, че е бил едно безобидно вирусче? Затова ли се вложиха толкова усилия да го ограничат до 2-3 държави с идеята да изчезне напълно?

# 7 663
Ох, ох, ох. Четири теми, ЧЕТИРИ! с обяснения, защо вируса е страшен. Четири теми с обяснения, че смъртността не е проблема.
Проблем е, че все някога от тези "леките" се пръкват наведнъж тежки, които ИМАТ нужда от болница.
Проблемът е, че тези със нужда от болница са 20%, а тези с нужда от интензивна грижа са от 2-5%. Т.е. колкото повече заразени, толкова повече в болница. До момента, в който няма "чиста" болница, влизаш за инфаркт и те заразяват и умираш, защото си вече скапан от инфаркта така или иначе. Или въобще не стигаш до болницата, защото те е страх, или няма места, или висиш с часове в коридора, защото няма лекар, който да те погледне.
Преди това имаме този бум на "леки" случаи, една голяма част от които развиват изменения в дробовете, без дори и температура да вдигнат.
Ню Йорк, Ломбардия, Великобритания, в момента Бразилия и Мексико. Колко още примера искате, че нещата се развиват под повърхността и избухват изведнъж. Но стигне ли се до това избухване, ако ще този вирус да е със смъртност от 0,0001%, със претоварване на болниците умират хора!
Сериозно се тревожа за някой хора. Или са изпаднали в такава дълбока делюзия, че отричат всичко, което им нарушават комфорта, или са на ниво 1-2 клас и не разбират просто написани изречения.

Едит: правописни грешки!

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 14:06 от Neko.fukakai

# 7 664
  • Немция
Никъде не намирам информация за починали от кланицата. Да не е общо число за починалите от ковид досега в района?
Имаше няколко души в интензивно преди 2-3 дена.
Но ковид се проточва при някои, при някои се налага да се обдишват седмици наред.

Да не се забравя, че повечето работещи не са с възраст над 60-70 години, тоест не в типичната рискова възрастова група.

Общи условия

Активация на акаунт