COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 159
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 135
Лиричен и критичен към финансовите мерки от министър Ананиев.
Такава е природата му, но е прав - провокация към усилията на всички лекари, които се борят с коронавируса, но не само феновете на футбола, а падането на всички мерки, нашето поведение също.
Защо искаме да бъдем лекувани, а не искаме да се пазим, още по малко да пазим другите.

# 9 136
  • София
Не съм го измислила аз.

# 9 137
  • София
Скрит текст:
На морето сме, точно хотел с изхранване. Още няколко дни ще сме тук, и ако и след седмица две продължавам да се вясвам тук-добре, ако ли не....
Да разбирам ли, че от хотела са почитатели на теорията на Мангъров по-скоро.....Шегата настрана, пожелавам приятно изкарване на почивката.
Благодаря:))
Мисля, че не са почитатели на Мангъров:))), ние със сигурност не сме.
Ronald като се върнете от морето ще се самокарантинирате ли? Че тук бая се писа как за единия кеф, можеш да се сдобиеш с бонус подарък и после да заразиш роднини, приятели и тн. ... Това не те ли възпря от почивката по време на пандемия? Питам, защото ме изненадва, как най - притеснените от вируса предприемате тези рискове. И да уточня, че не се заяждам, просто ми е интересно. Приятна почивка.
Зверино, привет. Именно защото сме притеснени, спазваме мерки. Отделно тук също се спазват мерки. Ще действаме според ситуацията. Ако работодателят прецени може да ме остави хоум. Колеги също ще годят по морета, така че не е ясно на какъв принцип и дали ще сме хоум. Със сигурност няма да виждаме бабите и дядовците, но с тях така или иначе се виждаме през 5 м два пъти месечно и така от март....

Хотела предприел ли е някакви мерки?
Предприел е доста мерки. Разчита се обаче и на туристите да спазват.
[/quote]

Какви са мерките, може ли да кажеш, ако не е тайна.

# 9 138
# 9 139
  • Другата България
Точно за това писах вчера. За ресторанта, после за заведенията, които се посещават след него с компанията, за карантинираните....никога не говоря празни приказки.
Що се отнася до това кой какво измислил или не измислил, тази таблица с рисковите места се слага тук за пореден път. И какво променя или показва тя? Какво от това не знаем? Барове, концерти, стадиони, църкви, училища, фитнес зали, закусвални, столове - да, това надали някой не го знае. Тук обаче се акцентира само върху стадиони и заведения. За мен и училищата и детските градини също са рискови. Там също вероятността от зараза е голяма. Как да се променят нещата в тази насока? Риторичен въпрос, защото отговорът е ясен.

# 9 140
  • Bulgaria
Ето поради тази причина тези събития трябваше да бъдат отменени. В стремежа си абитуриентите да не пропуснат това важно събитие за тях, са склонни да крият симптоми и да поставят стотици хора в риск.

# 9 141
За мен и училищата и детските градини също са рискови. Там също вероятността от зараза е голяма. Как да се променят нещата в тази насока? Риторичен въпрос, защото отговорът е ясен.

Точно защото училищата са рискови и защото не можем да си позволим много рискови точки, трябва всяко друго от местата с висок риск да бъде затворено.
Защото е в пъти по-важно училищата да бъдат отворени, отколкото баровете или стадионите.

# 9 142
  • Там,където се събуждам щастлива.

Е, г-н Панов нали трябваше да набере популярност с това организирано тържество! Има ли изненадани? Още тогава под снимката, която бях пуснала казах, че няма как хората да правят нещо, когато управляващите ги стимулират да правят друго.

Училищата тук доказаха, че не са рискови места. Ако се мисли извън рамките, а не с “Няма как да стане.”.

# 9 143
Цитат
И какво променя или показва тя? Какво от това не знаем? Барове, концерти, стадиони, църкви, училища, фитнес зали, закусвални, столове - да, това надали някой не го знае. Тук обаче се акцентира само върху стадиони и заведения. За мен и училищата и детските градини също са рискови. Там също вероятността от зараза е голяма. Как да се променят нещата в тази насока? Риторичен въпрос, защото отговорът е ясен.
Simple Smile Чакай сега, ние тъкмо се разбрахме по въпроса за феновете и пак не съм съгласен с теб. Има огромна разлика между тия всички места. Единственото им общо е че крият риск от разпространение на заразата. Ние не можем да затворим абсолютно всичко което крие риск за разпространение на заразата, защото държавата трябва да функционира. Ти трябва да се замислиш не само тук а и защо навсякъде в о-вото се акцентира върху стадиони и заведения. Защото те са най малко важни за държавата и същевременно на тия места най не се спазват мерките. Ето ти предложи специално за стадионите (за дискотеките например е сложно и е ясно че там няма как да се спазва дистанция), как държавата да накара феновете да спазват дистанция без да им затвори кепенците. За да спре о-вото да се занимава с тях.

# 9 144
С една дума всеки си прави каквото му хрумне - балове, мачове, изолирани по своя воля, ... Но на хората им писнà и се пуснаха по течението без да ги е грижа заразяват ли, ще бъдат ли заразени и т.н.. Рекоха си: като шъ се заразим 80% от народа и шъ се мре, поне да си поживеем подобаващо, по старото нормално. Наистина, всеки прави избор в един момент и не се интересува ще навреди ли на друг човек. То кога ли се е интересувал някой някога. Само един пример: вървиш по тротоара на Солунска и този, който върви срещу теб и с който ще се разминеш дали ще се свие лекичко, за да не те блъсне, а!?

# 9 145
  • София
Скрит текст:
На морето сме, точно хотел с изхранване. Още няколко дни ще сме тук, и ако и след седмица две продължавам да се вясвам тук-добре, ако ли не....
Да разбирам ли, че от хотела са почитатели на теорията на Мангъров по-скоро.....Шегата настрана, пожелавам приятно изкарване на почивката.
Благодаря:))
Мисля, че не са почитатели на Мангъров:))), ние със сигурност не сме.
Ronald като се върнете от морето ще се самокарантинирате ли? Че тук бая се писа как за единия кеф, можеш да се сдобиеш с бонус подарък и после да заразиш роднини, приятели и тн. ... Това не те ли възпря от почивката по време на пандемия? Питам, защото ме изненадва, как най - притеснените от вируса предприемате тези рискове. И да уточня, че не се заяждам, просто ми е интересно. Приятна почивка.
Зверино, привет. Именно защото сме притеснени, спазваме мерки. Отделно тук също се спазват мерки. Ще действаме според ситуацията. Ако работодателят прецени може да ме остави хоум. Колеги също ще годят по морета, така че не е ясно на какъв принцип и дали ще сме хоум. Със сигурност няма да виждаме бабите и дядовците, но с тях така или иначе се виждаме през 5 м два пъти месечно и така от март....

Хотела предприел ли е някакви мерки?
Предприел е доста мерки. Разчита се обаче и на туристите да спазват.

Какви са мерките, може ли да кажеш, ако не е тайна.
[/quote]
Не е тайна. Целият персонал-от рецепция, през бармани и сервитьори до хигиенисти е нон-стоп с маски и ръкавици. Основното и супите се сипват от персонал и са зад плексиглас. Салати и десерти се сипват Пт нас, но също са зад плексиглас, сипва се през малък процеп, има поставени ръкавици. Столовете и масите се дезинфекцират след всеки. Приборите са индивидуално опаковани за всеки. Дезинфектанти има буквално на всеки 10 м в хотела. Климатици не работят никъде в общите помещения, вратите са отворени. След напускане в стаята не се настанява никой 24 часа. Хотелите не следва да се запълва повече от 65%.
Маски в ресторанта, докато чакаме да ни сипят, ползваме само ние, ръкавици също.

# 9 146
Такава е природата му, но е прав - провокация към усилията на всички лекари, които се борят с коронавируса, но не само феновете на футбола, а падането на всички мерки, нашето поведение също.
Защо искаме да бъдем лекувани, а не искаме да се пазим, още по малко да пазим другите.
Благодаря ти за мисълта!
Друго разчитам аз в изявлението.  Директен упрек към управляващите положението и по точно тяхното лице -  НОЩ & Ананиев.

# 9 147
Витанов: очаква се четирицифрено заразени число на ден при неспазване на мерките:
https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/197434-prof-vitanov-n … 9-u-nas-se-sbadna

# 9 148
Скрит текст:
Благодаря ти за мисълта!
Друго разчитам аз в изявлението.  Директен упрек към управляващите положението и по точно тяхното лице -  НОЩ & Ананиев.
"Когато атовете се ритат, магаретата теглят."

# 9 149
Витанов: очаква се четирицифрено заразени число на ден при неспазване на мерките:
https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/197434-prof-vitanov-n … 9-u-nas-se-sbadna

Хаотичната "стратегия" води до хаотичен сценарий, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт