COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 399
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 965
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 27 души (707 общо)
20 - 29 - 43-ма души (911)
30 - 39 - 34-ма души (1180)
40 - 49 - 38 души (1265)
50 - 59 - 31 души (1354)
60 - 69 - 24-ма души (1044)
70 - 79 - 11 души (521)
80 - 89 - 3-ма души (171)
90+ - няма (22)

Новозаразен медицински персонал:
мед. сестри - 1
други - 1

20 активни - 8 неактивни области

# 13 966
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
С маски и на разстояние ли са?

# 13 967
  • Немция
Хм, за политическата ситуация ли да пишем тук?
Излишна ли е информацията, която се помества тук за ковид?
Thinking
Оставам с това усещане.

# 13 968
В Силистра 2ма нови, интересно дали са от болничния персонал. Да не се окаже, че град с 20тина заразени, в началото все привнасяни, накрая ще остане без болница. София-област се е поуспокоила, само 6 случая.

https://btvnovinite.bg/svetut/eksplozija-v-prechistvatelna-stancija-v-kitaj.html Това ми  интересно, експлозия в пречиствателна станция в Ляонин. Дали са си обичайните за Китай злополуки, или е свързано с добавяне на допълнителни химии заради ковида. Там имаха случаи, свързании с пазара в Пекин. А заради ковид болници и карантинни центрове трябва да осигурят пречистване на отпадните си води по по-висок стандарт, според това
http://www.chinawaterrisk.org/resources/analysis-reviews/medical … t-in-covid-times/

# 13 969
  • В тъмната гора.
И наградата Дарвин отива за:
37 годишен мъж от Охайо починал от коронавирус след като критикувал "истерията" с пандемията във Фейсбук.

"Нека да е ясно, няма да си купя @#$! маска. Дотук не се поддадох на истерията." - 28-ми април.
Постове от барове и ресторанти - през целия юни.
Съобщение, че има симптоми на ковид - 1 юли.
Умира на 3-ти юли.

https://www.insider.com/ohio-man-veteran-died-coronavirus-mask-f … ook-posts-2020-7?

Задоволство ли изпита и всички, които са ти лайкнали поста?!

Понеже днес се замислих, че понякога харесвам постове, в които информацията не е сама по себе си положителна, как изглежда това, дори за мен самата. Със сигурност не е задоволство, по-скоро е отношение към събитието - в смисъл - как би било различно, ако не беше постъпил по неправилния за ситуацията начин. Не знам дали стана много ясно какво имам предвид...

Добре, а ако това се беше случило, въпреки че спазва всички мерки? Като каква новина щяхме да го отнесем, щяхме ли да го “харесаме” и споделим? Нали призивите са да пазим хората, здравето, да спасим човешки животи, защо “лайкваме” подобна информация...защото си го е заслужил? Тогава, за мен, са съмнителни подбудите за определен тип поведение.

Еееее, на този пост не се стърпях вече. От колко време се коментира от лекарите, които са интервюирани, че зависи какво количество от вируса попада в човек първоначално,от това зависи как ще протече заболяването. С маска човек поема по-малко количество и има шанс да се възстанови, тъй като имунната му система има време да отреагира. Имаше случаи на две касиерки, здрави и прави, които бяха наплюти от болен от ковид на лондонската гара. И двете починаха и болестта им се разви много бързо. После полицията започна да издирва гадняра.

# 13 970
11 годишно дете е починало от коронавирсус. Детето е било с церебрална парализа и астма - според шведите сигурно и то не е било за болница,  с тези съпътстващи заболявания. Въпреки че с тях сигурно в щяло още дълго да си живее.
Това къде се е случило?
PURE и все пак, роднините на хората в старческите домове как реагираха? Такъв протокол би трябвало да е против всякакви медицински правила и би трябвало да може да се атакува и в съд.

# 13 971
Имаше и шофьор на такси от Лондон наплют от заразен - и той почина.

# 13 972
Скрит текст:
С маски и на разстояние ли са?

Ако питането е към мен: трудно мога да направя точна оценка, но ориентировъчно половината са с маски, другата половина без. Що се отнася до мен и приятелката, с която бях: там, където не можеше да се спазва дистанция (особено при влизане и излизане в самия протест) бяхме с маски, когато имаше луфт, ги махахме(не че се случваше много често последното).

Mishel, на провокации не смятам да отговарям. Но си много далеч от истината.

# 13 973
И наградата Дарвин отива за:
37 годишен мъж от Охайо починал от коронавирус след като критикувал "истерията" с пандемията във Фейсбук.

"Нека да е ясно, няма да си купя @#$! маска. Дотук не се поддадох на истерията." - 28-ми април.
Постове от барове и ресторанти - през целия юни.
Съобщение, че има симптоми на ковид - 1 юли.
Умира на 3-ти юли.

https://www.insider.com/ohio-man-veteran-died-coronavirus-mask-f … ook-posts-2020-7?

Задоволство ли изпита и всички, които са ти лайкнали поста?!

Понеже днес се замислих, че понякога харесвам постове, в които информацията не е сама по себе си положителна, как изглежда това, дори за мен самата. Със сигурност не е задоволство, по-скоро е отношение към събитието - в смисъл - как би било различно, ако не беше постъпил по неправилния за ситуацията начин. Не знам дали стана много ясно какво имам предвид...

Добре, а ако това се беше случило, въпреки че спазва всички мерки? Като каква новина щяхме да го отнесем, щяхме ли да го “харесаме” и споделим? Нали призивите са да пазим хората, здравето, да спасим човешки животи, защо “лайкваме” подобна информация...защото си го е заслужил? Тогава, за мен, са съмнителни подбудите за определен тип поведение.

Еееее, на този пост не се стърпях вече. От колко време се коментира от лекарите, които са интервюирани, че зависи какво количество от вируса попада в човек първоначално,от това зависи как ще протече заболяването. С маска човек поема по-малко количество и има шанс да се възстанови, тъй като имунната му система има време да отреагира. Имаше случаи на две касиерки, здрави и прави, които бяха наплюти от болен от ковид на лондонската гара. И двете починаха и болестта им се разви много бързо. После полицията започна да издирва гадняра.
Принципно наистина не съм наясно , но по тази логика не трябваше ли всички половинки на заразени да умират . Надали двойките не си разменят "плюнки" много повече отколкото "гадняра" е наплюл касиерките .

# 13 974
Искам да попитам по запознатите какво значи това подчертаното?

Пациентите, които не желаят да получат интензивни медицински грижи, не следва да бъдат лекувани в интензивно отделение. Подобно желание може да бъде изразено към настоящия момент, упоменато в предварително изготвена декларация за отказ от интензивно лечение, предварително заявено в устна форма или да се възприеме като предполагаема воля на пациента. Юридическа стойност притежава волята, изразена от самия пациент или неговия законен попечител.

# 13 975
PURE и все пак, роднините на хората в старческите домове как реагираха? Такъв протокол би трябвало да е против всякакви медицински правила и би трябвало да може да се атакува и в съд.

Във ФБ има група "Ние, които загубихме близките си", има покъртителни истории със снимки от погребенията. Някои близки се опитали да ги закарат в болници, но персоналът им е казвал "Ние не можем да направим това сега, такива са препоръките". Положителното е, че повечето са получили обаждане от домовете с думите "Краят на вашата майка или баща наближава, ако желаете може да дойдете да се сбогувате". Давали им ЛПС и успели да прекарат последните часове заедно. Било е мъчително преживяване, защото близките им са се борили за глътка въздух и освен да отварят прозорците за да влезе въздух, друго е нямало какво да направят. И в болниците са викали близки да се сбогуват, дори и ако са били включени на респиратори (това за по-младите починали). В някои домове близки не са допускани за сбогуване, но повечето домове се обаждали и предлагали тази възможност на близките.

# 13 976
  • В тъмната гора.

Принципно наистина не съм наясно , но по тази логика не трябваше ли всички половинки на заразени да умират . Надали двойките не си разменят "плюнки" много повече отколкото "гадняра" е наплюл касиерките .
[/quote]

Фактите са си факти, не съм лекар, за да дам изчерпателен и компетентен отговор, но се съмнявам , че и лекарите ще могат да се изкажат компетентно.
Първият случай в Кърджали беше мъж на 56, а жена му даде отрицателен резултат и не разви заболяването. Въобще, вирусът е много странен и най-вече непознат.

# 13 977
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Абе не става въпрос за по улиците, а на място, където е логично, че се  вика и се плюе, дори и да не го целиш.

# 13 978
  • При семейството си
11 годишно дете е починало от коронавирсус. Детето е било с церебрална парализа и астма - според шведите сигурно и то не е било за болница,  с тези съпътстващи заболявания. Въпреки че с тях сигурно в щяло още дълго да си живее.
Това къде се е случило?

Предполагам това е случаят:
https://www.google.com/amp/s/www.nbcmiami.com/news/local/11-year … ty/2260151/%3famp

# 13 979
Лекарите и те се разболяват а при нарастващо ниво на заболеваемост те ще поемат най-тежката част от тази криза. В щатите вече чертаят как ще изглежда апокалипсиса след няколко седмици ако не се овладеят нещата. За вчера имат 66 000 заразени, минат ли 100 000 нещата излизат извън контрол - препълнени болници, заразени медици ... и несъмнено трупове по улиците. Така, че да се стягаме и ние с тези тикви начело не може да очакваме съдбата да е благосклонна. За нас очаквам най-тежката част да започне август месец и да продължи поне до края на септември.

Общи условия

Активация на акаунт