COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 591
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 16 080
  • София
Отивам, точно в такова състояние са вече все повече хора. По моята непредставителна извадка в близкото и по-далечното ми обкръжение, едно 90 процента са точно с тези реплики - докога да се пазим, не може повече така, ако е писано да се заразим, не можеш да се пазиш от невидимото, може да продължи с години, писна ми от маски, задушавам се, искам да живея както преди, надуват числата, всичко е за пари, покрай мен няма заразени...
Естествено, смятат, че аз прекалявам като ходя с маска, какво толкова съм се пазела, била съм паникьосана. Като по учебник, чудя се защо хората не си четат учебниците!

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 15:57 от Andariel

# 16 081
Андариел, все едно точно тези около мен си цитирала.

# 16 082
  • Варна
ПП. Освен стряскащата бройка деца с астма, не по-малко стряскаща е и бройката на децата с диабет, много са на инсулин. Точно с тях ще е драмата с ДО, така си мисля.

Диабет тип 1 не е сред рисковите фактори, а такъв е основно сред децата. Много чета по темата, майка ми е с диабет тип 1 от 40 години насам. Последно и д-р Симидчиев го каза оня ден, даже спомена, че е предпоставка за по-леко прекарване.

https://www.endcoronavirus.org/countries#winning

България не е сред тях, въпреки че по едно време беше в групата на отличниците.
Абе честно казано тези отличници май не са толкова отличници, колкото се тупат в гърдите..

И аз така мисля, нашите ПР-и са много зле. И преди, и в настоящата ситуация комуникацията ни е грешна.

Съдът задължи Ананиев да предостави договорите за китайските маски и респиратори на стойност 4,6 милиона евро:
https://eurocom.bg/new/ananiev-shche-tryabva-da-predostavi-dogov … ynost-46-mln-evro

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 16:32 от chockolina

# 16 083
http://epicenter.bg/article/Bebe-na-dva-mesetsa-e-zarazeno-s-kor … olyan-/222595/2/0
Двумесечен бебчо от Смолян е с пневмония от коронавируса Cry
Е, нали само със сополче минаваше при дребните?

# 16 084
  • София
http://epicenter.bg/article/Bebe-na-dva-mesetsa-e-zarazeno-s-kor … olyan-/222595/2/0
Леко го карат, ако имат въобще симптоми, децата над 1година. Колкото са по-малки, толкова са по-рискови, но така или иначе малките ги пазим още повече първите месеци. Или поне с такова впечатление съм от прочетеното последните месеци.
 Дано се оправи бебето Sad .

# 16 085
Отивам, точно в такова състояние са вече все повече хора. По моята непредставителна извадка в близкото и по-далечното ми обкръжение, едно 90 процента са точно с тези реплики - докога да се пазим, не може повече така, ако е писано да се заразим, не можеш да се пазиш от невидимото, може да продължи с години, писна ми от маски, задушавам се, искам да живея както преди, надуват числата, всичко е за пари, покрай мен няма заразени...
Естествено, смятат, че аз прекалявам като ходя с маска, какво толкова съм се пазела, била съм паникьосана. Като по учебник, чудя се защо хората не си четат учебниците!
Има два варианта, вирусът е естествен, в този случай силата му ще намалява и не би трябвало да е толкова смъртононосен, с течение на времето той ще се приспособи към нас като гостоприемник и постепенно ще утихне, аз поначало не вярвам природата да създава стабилни агресивни вируси защото тя е съвършена и не работи против себе си и затова ако зад вируса не стоят човешки експерименти не бих живяла в паника заради един вирус, има толкова много начини да умре човк и всички сме смъртни все пак ако се съсредоточим върху това за какво въобще да живем; другият вариант е вирусът е умишлено създаден, в този случай дори и изначално циркулиращият да отслабне пак можем да станем обект на заразяване и нищо не зависи от нас, и с маски и без маски все тая. Аз си нося маската но във втория случай не мисля че имам особен контрол над положението.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 20:50 от Sparkles

# 16 086
По моята непредставителна извадка в близкото и по-далечното ми обкръжение, едно 90 процента са точно с тези реплики - докога да се пазим, не може повече така, ако е писано да се заразим, не можеш да се пазиш от невидимото, може да продължи с години, писна ми от маски, задушавам се, искам да живея както преди, надуват числата, всичко е за пари, покрай мен няма заразени...

Както казва един от учените, създали експериментална ваксина срещу SARS-1 навремето: "Скоро всеки американец ще познава някой, който е сериозно болен от ковид19." Тогава на някои от тези хора ще им уври главата, но на някои няма.
https://www.msnbc.com/mtp-daily/watch/hotez-in-a-few-weeks-every … id-19-87831109923

Ковид е тест за това доколко зряло е едно общество и доколко може да мисли за дългосрочните си интереси (за сметка на краткосрочните). Българското общество тотално се проваля в това отношение.

Цитат
вирусът е стествен, в този случай силата му ще намалява и не би трябвало да е толкова смъртононосен с течение на времето той ще се приспособи към нас като гостоприемник и постепенно ще утихне
Не знам колко пъти трябва да постна това (от човек, който десетилетия е изучавал еволюцията на вирусите), за да спре да се повтаря тази неистина:
https://twitter.com/CT_Bergstrom/status/1270226183485976584

Няма такова нещо като "вирусът непременно ще се приспособи към нас, ще стане по-малко смъртоносен и ще утихне. Може да стане, но в общия случай това не се случва. Затова и едрата шарка е имала смъртност от ~30% в продължение на хиляди години.

# 16 087
  • София
няма нужда от вирус, за да се тества обществото - то се вижда и в ежедневието колко е (не)зряло и колко (не) може да мисли за дългосрочните интереси. По дефиниция нашето не може, няма и да може.

# 16 088
Като прочета за хоспитализирано дете с диагноза пневмония и се сещам как преди години в известна столична болница искаха да хоспитализират щерката с такава диагноза (за 5 дни). На въпроса ми тя има ли пневмония ми отговориха, че ако 5 дни ми били много, можело и за 3 дни с диагноза бронхиолит. След следващия ми въпрос ми опростиха таксата за прегледа. По ирония на съдбата няколко години по-късно я хоспитализираха в същата тази болница с истинска доста сериозна пневмония.

Товая бебе не трябва ли да е хоспитализирано с диагноза коронавирус?

# 16 089
  • Пловдив
Ще ме изтрият сигурно, но не мога да се сдържа Joy

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 16:42 от Козирогче

# 16 090
На туй му викам подробна информация. Де да пишеха така и за област ВТ. Кво крият то съвсем се всява паника, ами кажи си го как е от баловете толкоз, изолирани, от човека от НАП толкоз, изолирани и ясно. Какво ще тръгнем да ги нападаме ли, да ги бием ли? И вече не дават никакви дезонфекции никъде. Пълна анархия.
Иначе тъжно за бебчо, дано се оправи. Те са яки мъниците- бързо ги събаря но и бързо се оправят.

# 16 091
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам за българските ученици, но нашите не искат онлайн обучение. Нито едно дете не се изказа положително за как се е чувствало.

Може да сте им го провели скапано.

Сигурно това ще да е било, за да имат едни от най-високите резултати на матурите в страната. В същото време ученичката на мама в София я е карала (скрито) да й поправя грешките, за да ги изпрати на учителката си за оценка. Ама си е супер така. А и да не забравяме, че явно им харесва да ходят при нас на училище, за да искат да са там.

Обучение не е само ето ти задачите, снимай отговорите и си проведох часа. Масово братовчедите ми учеха така. И мама и тати пишеха домашни. Децата имат социално - емоционални потребности, които онлайн обучението не може да им даде.

И докато си мислим, че сме най, най.. другите си оправят дворчетата по отношение на обстановката, а за нас тупане в гърди.

# 16 092
  • София

Скрит текст:

Това обяснява защо Мангъров твърди, че приетите в болница са от страх Joy

# 16 093

Скрит текст:
Уф, май е крайно време тъпия фейсбук да престане да съществува. Това е не контролирано разпространение на всякакви идиотщина, но и при най-голямо желание не може да се намери и грам полезна информация.

# 16 094
Козирогче, и аз ги видях подобни,
Скрит текст:
дават линк към това. Само че това е статия, публикувана в една медия, публикуваща доста спорни неща (OffGuardian e първоизточника) , а не научна публикация. Написана от журналисти, а не от учени. Какво прави и на сайта на Българската асоциация по патология, не знам.
Новият рефрен на споделящите е, че им събират ДНК-то да го пращат в Щатите. Акъл не знам, но въображение не им липсва.

Общи условия

Активация на акаунт