COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 591
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 445
Не съм чула някой да е прекарал чума без симптоми...
Ама пък изкаралите чума придобиват имунитет, за разлика от ковид 19.
Това е шега, нали?
[/quote]
Написах го, защото наистина звучи така. Но е истина. Поне според това, което съм чела като публикации (и аз се изненадах).

# 23 446
През 18 век от едра шарка са умирали по 400 000 човека на година, като населението тогава е било около един милиард. Едрата шарка е убила около 300 милиона през 20 век и 500 милиона през последните 100 години от съществуването си. Болестта е започнала в Китай в началото на 16 век.

# 23 447
  • Street of Dreams
Много хора са починали в началото на 20 век от испански грип, защото тогава лечението се е състояло в билкови отвари, студени компресия и пускане на кръв.
Сега си представете, всички излекувани от ковид да ги бяха лекували с такива илачи, колко от тях щяха да оцелеят.

И така да е, днес заразените са 10 пъти по-малко от предполагаемите жертви от испански грип.

# 23 448
Нидерландците съвсем изтрещЕха.Не стига,че нямат кой знае какви рестрикции,ами страдат от ''короновирусна скука''.Затова младежи,ама като гледам не само младежи,вилнели в Хага.
https://www.vesti.bg/sviat/mladezhi-vilneiat-v-haga-zaradi-koron … ata-skuka-6113616

# 23 449
В тази връзка  за да се запазим психически полезни съвети от психолога Ани Владимирова

Не комуникирайте с хора, които ви напрягат системно и са катастрофични;
Не се подлагайте на медийната лавина, а само се информирайте основно, за да сте в течение на актуалните промени;
Създавайте си ангажираност. Мислете за задачите около децата, дома, близките;
Движете се. Ако до този момент не сте го правили – сега е много важно. Това ще запазва баланса на биохимията и ще дава сили;
Изградете или поддържайте навици. В кризата навиците спасяват;
Четете книги и мислете. Гледайте филми и мислете -обогатявайте се. Сега е моментът за духовно израстване;
Вгледайте се в очите на важните за вас хора. На живо или в снимките – потърсете това, което не сте имали време да видите..

Цялото интервю  от 22 април 
https://www.jenatadnes.com/perli-v-koronata/ani-vladimirova-stra … yamata-pandemiya/

# 23 450
През 18 век от едра шарка са умирали по 400 000 човека на година, като населението тогава е било около един милиард. Едрата шарка е убила около 300 милиона през 20 век и 500 милиона през последните 100 години от съществуването си. Болестта е започнала в Китай в началото на 16 век.
   А така. Всички гадни болести ги пускат от Китай . Stuck Out Tongue Winking Eye

# 23 451
  А така. Всички гадни болести ги пускат от Китай . Stuck Out Tongue Winking Eye
geizer, ти по-добре ли си вече? Какво ти е състоянието?
В тази връзка си мислех, не е ли по-добре карантината за болни да отпада, не само след отрицателен ПСР тест, ами и след като спрат да се позитивират IgM антителата и останат само IgG? Ако аз лично се разболея, което силно се надявам разбира се да не се случва, бих прекъснала карантината си само след като IgM се махнат.

# 23 452
  • София
90 новозаразени и 3-ма починалите.
Утре се надявам да са наполовина и немците от понеделник да ни махат от всякакви списъци и да хващат самолетите за купон на Слънчака.
Новата министърка ужасно ме радва, мисля че и по соца нямаше толкова старателно изпълняващи петилетката другарки.

Китай строи град за бъдещи епидемии
https://dariknews.bg/novini/sviat/kitaj-stroi-grad-na-bydeshteto … -pandemii-2237047
Един бг ит специалист също възнамерява да направи селище за служителите си.

# 23 453
Sunshine_Reggea, каква е според теб причината при очевидно неспазване на никакви мерки вече няколко месеца, да имаме осезаем спад в заразените през последните 10-тина дни?

Не питаш мен, ама според мен малкото тестване и промененото регистриране. Норвежците например тия дни открили 4 нови случая на починали от ковид-19 след като ръчно прегледали всички смъртни случаи, където ковид-19 е бил споменат, за да се види в колко от тях ковид-19 е причината. И се оказало, че още напролет е имало 4 случая повече, които по някаква причина не са били регистрирани както трябва. Ако се направи ръчно преброяване на всички починали от ковид-19 и усложненията му в България, дали бройката ще остане същата като официално обявената сега?

# 23 454
To Слънчака  половината е затворен а немците са казали, че няма да се хващат на "невярна информация" ... за до година може и да дойдат ако оцелеят. 

# 23 455
  • София
Pehoko, аз вложих ирония в поста си. Ама явно не ми се е получило. Разбира се, че няма да дойдат немците.

# 23 456
Скрит текст:
Pehoko, аз вложих ирония в поста си. Ама явно не ми се е получило. Разбира се, че няма да дойдат немците.

Наистина ли? Допреди няколко дни имаше германци в Созопол, сега и в Несебър ми се причува немска реч. Но не знам колко са по принцип все пак...

# 23 457
Скрит текст:

Наистина ли? Допреди няколко дни имаше германци в Созопол, сега и в Несебър ми се причува немска реч. Но не знам колко са по принцип все пак...
Oт началото на темата си тук ... все пак. Wink
Няма да дойдат немците с останалите 60+ полета до края на Август. Нито поляците, чехите...
Пълен апокалипсис...както предвещаваха в тази тема и винаги за "след 2 седмици".

А в съседната тема, в същия този форум, реват, че в 8:30 няма места на българските плажове.

Въобще...животът е въпрос на гледна точка.... и на "2 седмици"... Wink

Новите 90 от колко теста са?

# 23 458
Скрит текст:
Скрит текст:

Oт началото на темата си тук ... все пак. Wink
Няма да дойдат немците с останалите 60+ полета до края на Август. Нито поляците, чехите...
Пълен апокалипсис...както предвещаваха в тази тема и винаги за "след 2 седмици".

А в съседната тема, в същия този форум, реват, че в 8:30 няма места на българските плажове.

Въобще...животът е въпрос на гледна точка.... и на "2 седмици"... Wink

Новите 90 от колко теста са?

От 2745 теста.
Чартърите за Бургас отменени ли са? Доколкото знам Бургас не е рискова зона.

П. С. Наистина няма места на плажа, трябва да си резервираш. Обаче лекарите в спешните центрове са много добри.

# 23 459
  • София
Места на плажовете няма от години. И по-точно откакто бетона покрай морето е колкото в презаселен софийски квартал. Горе долу съвпада с опашките на Кулат
а. И щом е пълно с немци по морето, кажете на новата министърка да спре да се губи в превода с немските колеги. Туристическият сезон бил спасен, според вас, чудесно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт