COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 865
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 750
  • Варна
Тесла, това е твоя интерпретация, на база цифрите. Съгласна съм, че има логика в написаното от теб, но няма доказателство, че е сменена методиката на отчитане и че "интубирани" е равнозначно на "настанени в интензивно отделение". Възможно е през април да са вкарвали в интензивно отделение и по-леки случаи, поради неизвестностите в лечението и по-голяма предпазливост на лекарите, а сега наистина до интензивно да стигат наистина критични случаи, което обяснява и корелацията с по-високата смъртност.

# 24 751
И час да си запишеш за лекар/зъболекар пак чакаш в БГ. Я лекарят закъснее, я лекарят отиде някъде спешно, я приеме някой без час (свой или несвой човек). Абе пак си чакаш ...

Не може да се обобщава. Периодически ходя при ендокринолог. Точна до 5 минути максимум. С час. При няколко други специалисти-също. Сестрата вика по име. Но при ЛЛ може да си чакам на воля. Питала съм я защо не дава час, дори ориентировъчно. Ами можело да изпрати човек на рентген, на кардиограма и той да се върне с тях и естествено няма да чака. Това отнема време. Може да дойде някой, на който му е много зле и т. н. Има резон. Не зная има ли решение. Това в областен град.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 08:24 от W

# 24 752
Няма никаква логика да вписват само тези на апаратите.
Логиката е, че 85% от тях няма да преживеят това лечение ... т.е. информират ни колко още ще си отидат.
Това разминаване го засякохме с други държави които наистина посочват броя на хора в реанимация и разликата в % са големи.

# 24 753
  • Bulgaria
Вие сериозно ли очаквате някой да излезе и да го каже официално? Живеем в България, тук човек трябва да се научи да чете между редовете и да мисли критично и логично, както вие твърдите, а не само да вярва сляпо на поднасяната информация и да очаква официално потвърждение на съмнения, които не са изгодни по някаква причина да бъдат обществено съобщени и потвърдени.
Вижте данните на Швеция, разгледайте нашите данни през пролетта и ще видите разликата.

# 24 754
Малко подробности за интересният експеримент в Германия за който си спомням че писахме че ще се провежда през лятото още преди месеци в темата.

Скрит текст:
Хиляди се събират днес на концерти в германския град Лайпциг. Поводът е научен експеримент, който да покаже как се разпространява коронавирусът при масови събирания.

Три отделни концерта се провеждат на стойност 1 милион евро, финансирани от германското правителство.

4000 доброволци са с проследяващи устройства, а учените от университета ще следят техните движения и дистанцията между хората.

Участващите дезинфекцират ръцете си с флуоресцентна течност, което ще позволи на учените да установят как повърхностите стават източници на зараза.

Всички участници носят маски, имат негативен тест за коронавирус и са под 50-годишна възраст без хронични заболявания.

Крайната цел на експеримента е да се установи дали може да бъде премахната забраната за концерти и масови събирания.
https://bnr.bg/post/101329779/nauchen-covid-eksperiment-na-koncert-v-laipcig

Подобен експеримент направиха и в Япония само че там за разпространението на вируса в ресторанти.
https://www.youtube.com/watch?v=DyTxqWbqvXg&feature=emb_logo
https://www.dotbg.bg/article/8603391

Забележете че и 2-та експеримента се фокусират върху предаването на вируса чрез пипане на повърхности, а специално японският показа изключително ефективно разпространение на вирусен материал по повърхности, но аз съм малко скептичен че това е основният метод на вируса за препредаване. Защото вирусният товар оставян по повърхности може да не е достатъчен за ефективно препредаване на вируса. А вирусният товар е от съществено значение за успешно заразяване. Спомням си за един друг експеримент който пак го бяха правили в Германия за заразяванията в закрити пространства без добра обмяна на въздуха при което се получава насищане с вирусен товар, който до голяма степен сложи дезинфекцията по назад, като възможно най ефективното оръжие срещу вируса, и на първо място сложи отвореният прозорец. Когато това насищане премине определен праг който го бяха открили, на еди каква си кубатура, при един заразен заразяванията започват след еди коя си минута, колкото е по малко помещението при липса на обмяна на въздуха толкова по бързо стават заразяванията и дори дистанцията тогава не играе значима роля (бяха направили съпоставка с пасивното пушене и че насищането на въздуха с вирусен товар става на този принцип, в началото дима е константен в първите секунди, и го вдишваш само ако ти го издишат в лицето, след това се разпределя равномерно в цялото помещение и го пълни и започваш да го дишаш дори и да не си близо до пушача, толкова по бързо колкото е по малко помещението). Същото става и с вируса, който го издишват заразени. След този експеримент за препредаването на вируса в затворени пространства без добра обмяна на въздуха Дростен каза че отвореният прозорец е по важен за спиране на вируса дори от дезинфекцията. Изследването излезе и с препоръки от типа на в закрито помещение с еди какви си размери въздуха трябва да се обменя на еди колко си време (така се предотвратява насищането на въздуха с вирусен товар, ако в него има заразен и други няма да се заразят).

Но от тази гледна точка си мисля че препредаването през повърхности е по трудно отколкото въздушното, защото вируса попада там само ако ти го сложиш, изкашляш се в ръката пипнеш нещо, след това друг го пипне, по голямата част от вирусният товар остава във въздуха, за това и протестите не дават ефект на разпространението за това и имаме добри тенденции сега заради лятото, отворени прозорци, отделно много отпуски, няма пълни офиси, няма у-ще, няма големи струпвания на хора в затворени пространства. Това ни дава голямо предимство срещу вируса.

# 24 755
Цитат
Който иска да се вторачва в един среден по параметри вирус - добре дошъл. Само да не се окаже, че гледа треската, вместо гредата...

Simple Smile Къде е гредата, аз за момента не я виждам. В краткият си житейски път до момента, не съм виждал подобно чудо да преобърне света по този начин. Вярно че не съм бил съвременник на черната чума, убила 1/3-та от Европа ли беше през средновековието или дори на Испанският грип не съм бил съвременник, но на това чудо съм. Със сигурност света е виждал и по страшни неща от Ковид, но не и през 21 век. Посочи през 21 век кое е гредата. Аз се надявам че това е гредата и е най страшното което ще му се случи на света през този век, даже съм го писал в темата. Simple Smile Защото ако това е най страшното ще се разминем доста леко, дано няма метеорити или подобни застрашаващи ни събития от този род през този век а Ковид да е събитието оказало най голямо влияние върху човечеството.

# 24 756
Абе ти може да чакаш ако искаш и още 10 потвърждения, защото по някаква причина май тебе това много те напряга. На този брифинг обясниха какво точно съобщават в графата "в интензивни отделения" в статистиката в България. Само тези, които са на апарат.
Бих добавила само, че от въпросния брифинг стана ясно кои хора вече (!) обявяват в статистиката като заразени в "интензивни отделения". Понеже наистина първоначално не беше така (когато ген. Мутафчийски ги обявяваше на брифингите) - тогава все още нямаше знак на равенство между интензивни и интубирани.

# 24 757
В Италия за първи път от много време насам имат 4-цифрена бройка нови заразени.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8932207
За щастие заразените са главно млади хора.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 01:15 от Анонимен

# 24 758
  • София
Интересно ми как играят шах, но не ми е толкова важно в ежедневието, защото за тяхната партия шах съм кибик. Важното за мен е да овладеят епидемията и да се намалят заразените и съответно болните. За мен като обикновен човек това е важно.

# 24 759
Интересно ми как играят шах, но не ми е толкова важно в ежедневието, защото за тяхната партия шах съм кибик. Важното за мен е да овладеят епидемията и да се намалят заразените и съответно болните. За мен като обикновен човек това е важно.
Те на това разчитат...Дреме им за нашето ежедневие,за болните,за заразените..Те тяхната работа са си я свършили....сега кибиците да си борим вируса,да не заничаме зад паравана...

# 24 760
Видяхте ли пърформанса в слънчевбрягския бар? Flushed Изключително долнопробна гавра и държа да кажа, че всички работещи в туризма (с повече от 2 мозъчни клетки) не са ОК с изпълнението. Потрес.

# 24 761
  • Там,където се събуждам щастлива.
Те на това разчитат...Дреме им за нашето ежедневие,за болните,за заразените..Те тяхната работа са си я свършили....сега кибиците да си борим вируса,да не заничаме зад паравана...

По принцип има интерес за нещата в света. Обаче, начина на разсъждение, че зад всичко се крие конспирация с цел да ни унищожат ми идват в повече. И, разбира се, нашата нация е първа в колоната за унищожение.

# 24 762
Добре де, не разбирам как може да се сравнява испанския грип с ковид. Та испанския грип се е появил след първата световна война. Голяма част от хората предполагам са били в ужасно здравословно състояние. Глад най-вероятно е имало на много места заради войната. Не смятам, че могат да се сравняват.

# 24 763
Видяхте ли пърформанса в слънчевбрягския бар? Flushed Изключително долнопробна гавра и държа да кажа, че всички работещи в туризма (с повече от 2 мозъчни клетки) не са ОК с изпълнението. Потрес.

Какво потресаващо видя? Нищо смущаващо не видях. Всеки има право да се забавлява както иска. Може да мине даже изкуство на фона на пърформансите в чалготеките стана повече от две десетилетия.

# 24 764
Не смятам, че могат да се сравняват.
Така е.
Смятай какво чудовище е бил испанския грип, който без милионно ежедневно движение на гражданска авиация се е разпространил из целия свят.

Общи условия

Активация на акаунт