Домакини 71/ Шантаво лято 2020

• 58 578
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Честита ви рожденичка, mariat! Здраве и сбъднати мечти пожелавам!

# 151
  • София
Да е здрава и щастлива госпожицата, Мария! Да мечтае и да успява!

Ох, то ще ни е сладко, ама вчера си беше гадно. Така ми опустя двора без тях. Сега останаха кокошките да си говорим. 😁

# 152
Мария, да е много здрава, разумна и целеустремена девойката! Весел празник!:cherry_blossom:Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom

Днес пак се очертава горещ ден тук.

# 153
Мария да ви е жива и здрава госпожицата!
Добре дошла на новата домакиня,тук е приятно и забавно.
Вале че кога ги взехте тия бройлери,кога се озоваха във фризера?
Смърфи тук също е жега и не се диша.
Е одеве се изсипа порой,мина и буря,прехвърли и градушка.Обаче съм доволна ,че ми поля градинката,доста суха си беше.
Ма ко видях снимки от морето,да си прекарате страхотно.

# 154
Добро утро!

Изтървала съм купона....
Смърфи пожелавам ти здраве и мнооого сбъднати мечти Kissing Heart
Писе много здраве и на вас и дълги години да сте заедно с другарчето!
Мария добре дошла в клуба с 15 годишните! Много да те радва госпожицата!
Ели ще стане! Стискам силно палци!
Тетка добре си ни дошла!
Вале често си мисля за вашата къщурка! Спомням си и времето, когато си мечтаеше за нея Kissing Heart
Славка как беше из Варна? Вярвам, че сте си починали.
Мако дано имате хубаво време и си починете!
При нас жегите изчезнаха и сега ДЪЖД, дъжд, дъжд Пак бяхме в някаква ураганова опашка, но поне вятъра днес утихна.
Мм почиваше събота и неделя, та в събота тръгнахме към Лийдс да купуваме растения за аквариума, че рибите изпасаха всичко - някакъв ужас беше по пътя - бях забравила какво е задръстване... Разстояние, което отнема 20мин го вжехме за 2ч и 15мин..... Имаше хора в пъбовете от 10ч сутринта - направо са се разсъхнали за 4 месеца някои хора... В град скоро няма да стъпя Laughing
У наше село не всички пъбове отвориха, но пък и те затвориха доста преди "градските" по простата причина, че при нас повечето хора са възрастни и се пазят. Вчера и фризьорката се обади, че започва работа и си прави график на старите дами с предимство, та майка ми следващата седмица ще е ондулирана, аз ще си чакам в първа глуха за "прозорец", че единствения ѝ останал за тази седмица даде на Кратун.... Тя е с малко салонче - работи сама, има 2 стола, а и може само 2-ма клиента да има едновременно. Докато накъдри и боядиса всички баби май ще почакам доста Laughing
Нашата област сме предупредени, че ако не спазваме мерките сме следващите за заключване след Лестър - още сме на половината на техните случаи, но и тук южноазиатците са голям процент, както и нивото на бедност...
Иначе в района на нашия пощенски код няма починали въпреки големия брой домове с медицинска грижа и основно възрастно население.
Надявам се днес да не вали, за да окося тревата, че с тези дъждове....
Пожелавам ви прекрасен ден и се пазете!

# 155
  • при късмета

От мен това за добро утро, от телефона толкоз. Лаптопа още не съм го отваряла

# 156
Мако завид, завид, завид!!!!!

# 157

Ехоооо
Всички сте изчезнали, кой на море, кой с кокошки, кой в градини..... Не, че не ви завиждам Kissing Heart ама поне по едно кафе да пийнем!

# 158
  • София
Да пийнем, Лейди!
Днес привечер ще дойде приятелката на Мими от София и ще остане няколко дни. Вълнението е голямо. Направих торта Три шоколада.
Как е Кратун?

# 159
  • при късмета
Вчера и пли нас имаше буря и сутринта дойдохме в Несебър. Добре, че си взехме плажната чанта

# 160
Mako Kissing Heart
Вале много добре сте го решили! Добре е за децата да са със себеподобни.
Кратун е добре - в началото ме дразнеше с x-box-а, но изгуби интерес от самосебе си - сега тича Laughing което е в пъти по-добре. Липсва му спорта - никога не е бил индивидуален спортист и сега му е трудно. Не се е оплакал от липсата на приятелите, ама и те си чатят постоянно. Утре е на училище Laughing миналия месец за 1 ден, за този пак толкова LaughingLaughingLaughing След 2 седмици почва ваканцията.
Сега драмата е, че фризьорката ще го подстриже в петък, а пък той е на училище утре LaughingLaughingLaughing Добрата новина е, че момичето, което харесва е в друг "балон" и няма да се видят.
Иначе голяма мъка с Макбет и Шекспир LaughingLaughingLaughing Те го учат на староанглийски, който няма почти нищо общо със съвременния LaughingLaughingLaughing Добре, че има две момичета "читанки" с които учи в група.
Тази година ще я приключат долу-горе - къде с нива от тестовете в тези 2 дни, къде по текущи нива.... За него е важна годината от септември, че в края са матурите......

# 161
Благодаря за кефето а Лейди и за морето на Ма ко.
Вале, да се забавляват децата.
И аз до сега се забавлявах с щерката по магазините. Това момиче пазарува много необмислено, но дано да е временно. Иначе къде ще му излезе края....
Лейди, разбирам го на Кратун. И моя син ще чете Под игото, а там също има много старобългарски думички. Ще чета с него.

# 162
Мария хич не знам как се пазарува с момиче, ама по себе си като съдя - не е лесно Laughing
Разликата с "Под игото" е, че тук Шекспир учат от 5 годишни - в началото четат адаптирани произведенията, после четат същите произведения преведени на съвременен английски, а сега в оригинал - на практика те знаят много добре сюжета, но анализите са различни. Те така учат и абсолютно всичко - започват от елементарното и с годините задълбочават - на практика не се сблъскват с нищо ново, а надграждат и задълбочават.
Мисля, че ако така се подходи и с българската класика ще бъде по-добре разбрана от децата.
Май е време и на Кратун да прочете "Под игото". Той е чел Димитър Димов/че на мен ми е любим/, но не и "Тютюн" и Чудомир.

# 163
  • София
Мими сега чете Под игото, много пълна версия някаква. А и много, много и харесва, аз съм учудена даже. Като малка чете кратката версия и не и хареса. Явно всичко с възрастта си.

# 164
Пристигам  с кафе по никое време. Вижда и се края на учебната година , обаче кога точно и аз не знам.
С ма ко ми се искаше и тук да се видим но не било писано.
Вярвате ли ми, че децата си не съм погледнала , на работа в къщи, все имам задачи, дребния уж чете, по 5 стр госпожата е поръчала на глас, а то милото чака да се приберем и почва. Баткото е катоо скачен с компютъра, аз колкото съм изморена той само там стои.
И на село почти не ходя, и градината ми е занемарена тази година.
Преди седмица изпратихме баба ....  и в градината за нея се сещам...
mariat имаше остарелите думи от  "Под игото" в превод, ще потърся дали не съм изтрила  и ще ти пратя .
рябва да ходя на едно събиране не ми е до тържества искам да си почина , но за малко ще отида. Сега трябва да приготвя за вечеря на децата нещо.

Общи условия

Активация на акаунт