Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 52

• 48 895
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
@*Joy, защо не направиш и една онлай консултация с лекар? Има вече и такива варианти на консултиране. Ще получиш професионално мнением, доста бързо, без да ходип някъде. При нужда, мога да пратя линк.
Mimosna, да, това е идея, благодаря ти🤗 Нещо притеснително ли виждаш в резултата ?
Бих се радвала ако можеш да ме насочиш към кой лекар да се обърна 🙏

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 21:15 от *Joy

# 676
@*Joy, защо не направиш и една онлай консултация с лекар? Има вече и такива варианти на консултиране. Ще получиш професионално мнением, доста бързо, без да ходип някъде. При нужда, мога да пратя линк.
Mimosna, да, това е идея, благодаря ти🤗 Нещо притеснително ли виждаш в резултата ?
Бих се радвала ако можеш да ме насочиш към кой лекар да се обърна 🙏

Да си призная, не искам и не мога да коментирам резултати Simple Smile. Не ми е в компетенциите. Като цяло, разчитам за такива неща на професионалисти. За да не стават грешки и да не се притеснявам излишно Simple Smile. А иначе д-р Налбански е моят лекар:
http://www.angelnalbanski.com/

А това е линк за онлайн консултация:
https://www.healee.com/bg/456380

# 677
Може ли коментар и за моя резултат? Разбира се, ще се консултирам с лекар, просто имам нужда и от малко подкрепа тук.

Скрит текст:

# 678
Здравейте!Днес ходих на профилактичен преглед ,гледаха ме на колпоскоп и се усьмни нещо и ми взеха биопсия.Много ми е притеснено.Боопсията вредна ли е за шийката на матката?

# 679
  • София
Здравейте!Днес ходих на профилактичен преглед ,гледаха ме на колпоскоп и се усьмни нещо и ми взеха биопсия.Много ми е притеснено.Боопсията вредна ли е за шийката на матката?
Не е вредна, резултата от нея ще даде точна представа, какво трябва да се предприеме като лечение, ако е необходимо, успех!

# 680
Аз не знам доколко е точна бипсията. При мен показа дисплазия 2 степен, а хистологията след конизацията 3 степен. И там няма 100% гаранция.

# 681
Искам да Ви попитам слагали ли са Ви някаква гьба ,която се резорбира след биопсия?

# 682
На мен не, даже за първи път чувам.

# 683
  • София
Аз не знам доколко е точна бипсията. При мен показа дисплазия 2 степен, а хистологията след конизацията 3 степен. И там няма 100% гаранция.

Показва има ли нужда от конизация или по-инвазивна процедура...а при някои случаи може да не покаже нищо лошо и да ти донесе измамно спокойствие. Няма нищо странно при вашия резултат, биопсията е точица тъкан от конкретен участък, а материала, който се изследва след конизация е много по-обширен.
В живота нищо няма 100% гаранция, за съжаление.

# 684
Само в потвърждение на заглавието на темата да споделя и аз личния си опит - реших есента да си направя профилактичния преглед въпреки извънредната обстановка и се оказа, че резултатите от цитонамазката не бяха добри. Благодарение на факта, че попаднах на гинеколог, който специализира в тази област веднага реагира и направихме LEZT. За съжаление, хистологията показа начален рак и че тази процедура не е достатъчна и взех решение да отстраним матката. Слава богу, вече имам две деца и решението не беше чак толкова трудно. Сега се радвам, че вече всичко мина и всичко е наред. Но си дадох сметка, че от страх заради коронавируса или просто немарливост щях да пропусна момента, когато ракът е просто в начална фаза и можеше да е фатално. Много благодаря на д-р Александър Доганов от Майчин дом, че беше супер внимателен и ми обясни всичко спокойно и всичко мина безпроблемно. Няма нищо по-важно от здравето и профилактиката! Успех на всички и да се радваме, че живеем във време, в което можем да разчитаме на медицината и на добрите доктори.

# 685
Ако е удобно да попитам, преди тази цитонамазка с недобри резултати, кога преди това сте си правили? Защото навсякъде се пише, че са нужни години, за да се развие до раково образование и ми е чудно дали наистина е така.

# 686
Ако е удобно да попитам, преди тази цитонамазка с недобри резултати, кога преди това сте си правили? Защото навсякъде се пише, че са нужни години, за да се развие до раково образование и ми е чудно дали наистина е така.

Всяка година си правя профилактичните прегледи. Сега възможно е да е било пролетта примерно и да се пада година и половина или година и 8-9 месеца примерно, защото не си спомням точния месец. Все пак докторът ми каза, че сме го хванали в начална фаза. Не ми се мисли, ако го бях оставила за пролетта, както се чудех, защото малко се притеснявах заради коронавируса.

# 687
Разбирам. Радвам се, че сте го хванали рано и сте взели нужните мерки!

# 688
Здравейте,
Ползвали ли сте папилокеър и какъв беше ефекта от него? Комбинирахте ли го с някакъв имуностимулант? На мен ми го изписаха заради hpv за 6 месеца. Периодът ми се струва дълъг и се чудя дали може да повлияе на вируса или е само за лезии, причинени от него?

# 689
Момичета, някоя от вас, ако има нужда от спешен преглед при д-р Карагьозов да ми пише. Имам час за петък следобед, който няма да ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт