Естетична хирургия на гърди/Мамоплатика - 11

• 61 479
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Оперираните от д-р Молов, получихте ли епикризи (имам само договор и паспорти)? Асистентката каза, че ще се забави, понеже сам си ги правел докторът, ама не стана ясно колко.
Аз направих 5 месеца от операцията и още нямам епикриза.
И аз съм 8м. след операция, също нямам . Днес писах на Мария , но тя ми отговори , че малко по-късно ще ми пише ,отвърнах, че ще чакам

# 286
Оперираните от д-р Молов, получихте ли епикризи (имам само договор и паспорти)? Асистентката каза, че ще се забави, понеже сам си ги правел докторът, ама не стана ясно колко.
И аз съм 8м. след операция, също нямам . Днес писах на Мария , но тя ми отговори , че малко по-късно ще ми пише ,отвърнах, че ще чакам
Момичета, защо според вас др Молов не дава епикризи? Каква полза има от това? Явно това не е единичен случай, а си е практика при него, както се вижда вече доста момичета писаха, че нямат епикриза от него!

# 287
Момичета, защо според вас др Молов не дава епикризи? Каква полза има от това? Явно това не е единичен случай, а си е практика при него, както се вижда вече доста момичета писаха, че нямат епикриза от него!

Според мен го е страх. Страх от съдебни дела при установяване на лекарска грешка. Без епикриза никой не може да докаже, че е опериран от него. Или ако бъде принуден да даде такава, вече може така да я напише, че...нещата да излязат така, че и преди това пациентът е бил с  проблем.
Страх от проверки на местата, където оперира...дали отговарят на всички изисквания за извършване на такава дейност...не знам. Само знам, че това е несериозно, непрофесионално и  твърде, твърде съмнително.

# 288
  • София
И сигурно още чакаш. И аз чакам, писах преди няколко дни на Мярия и нищо. И аз съм вече 8 месеца след операцията и нямам тази прословута епекриза. Според мен не трябва да се мълчи за това а трябва всички който нямат епикризи, аз мисля че са всички опериране от него да си искат документа. Да се пише всеки ден, докато не се изготви. Никъде го няма това, да те оперират и като те изпишат да не ти дадът епекриза за манипулацията. Как после, ако недай си боже се наложи ще обясняваш какво е правено и как. Празни приказки без черно на бяло. Много несериозно и не професионално е това от страна на Молов.

# 289
  • Варна

Според мен го е страх. Страх от съдебни дела при установяване на лекарска грешка. Без епикриза никой не може да докаже, че е опериран от него. Или ако бъде принуден да даде такава, вече може така да я напише, че...нещата да излязат така, че и преди това пациентът е бил с  проблем.
Страх от проверки на местата, където оперира...дали отговарят на всички изисквания за извършване на такава дейност...не знам. Само знам, че това е несериозно, непрофесионално и  твърде, твърде съмнително.
Точно така!
При липса на епикриза, много трудно се доказват твърдения в евентуална жалба от пациентка. Особено ако е уговорено с болницата, където оперира, те също да не водят пациентката като тяхна и така се оказва, че не може да се докаже нищо. Трябва да имате История на заболяването, подписани информирани съгласия, трябва да има преанастезиологичен протокол, оперативен протокол, всичко това е основна и задължителна медицинска документация.

# 290
Точно така!
При липса на епикриза, много трудно се доказват твърдения в евентуална жалба от пациентка. Особено ако е уговорено с болницата, където оперира, те също да не водят пациентката като тяхна и така се оказва, че не може да се докаже нищо. Трябва да имате История на заболяването, подписани информирани съгласия, трябва да има преанастезиологичен протокол, оперативен протокол, всичко това е основна и задължителна медицинска документация.
Но нали имаме документи от банката за вкарани пари по сметката му, аз мисля че бях описала , че става въпрос за закупуване на импланти и след това , мисля че ми дадоха касов бон от болницата за останалите пари

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 08:34 от bubanka

# 291
Закупуване на импланти не доказва оперативна дейност. Означава, че евентуално би ви върнал само парите за имплантите. Нищо повече.

# 292
Аз имам от Молов съгласие и договор за медицинска услуга, интересното обаче е че никъде няма негов подпис, някакъв печат, само аз съм се подписала. Започвам да се съмнявам вече в много неща, дали изобщо има право да практикува пластична хирургия, дали имплантите са истински и разни такива въпросителни излизат, за мое съжаление твърде късно...

# 293
Момичета, как избирате вашия лекар, особено, когато сте били на няколко консултации и са ви казали различни неща? Доверявате се на името на доктора, на мнението на близки и познати или се водите и от цената?
В дилема съм кой е моя доктор и не знам кой да избера или да правя още консултации, но пък тогава ще настане вероятно по-голям хаос.
Проблемът в случая не е в определените кубици (макар че, и там има разлика), а по-скоро в това, че има вероятност от дабъл бабъл, виждане на ръбове, които уж с времето ще се оправят - не ми звучи много обнадеждаващо. То всичко зависи от анатомията на моите си гърди, но все пак ми се иска да имам задоволителен резултат и да не се подлагам повече от веднъж на корекция. 🤔🤔🤔
Здравей!
Аз не съм се лутала, и не съм ходила на консултации при различни доктори. Още щом взех решение да се оперирам знаех кой ще бъде доктора,и честно казано не сбърках. Пожелавам ти успех на,който и да се спреш.

# 294
  • Germany
Аз имам от Молов съгласие и договор за медицинска услуга, интересното обаче е че никъде няма негов подпис, някакъв печат, само аз съм се подписала. Започвам да се съмнявам вече в много неща, дали изобщо има право да практикува пластична хирургия, дали имплантите са истински и разни такива въпросителни излизат, за мое съжаление твърде късно...

Диплома си има ,излиза някакъв номер в нета, но дали са му чисти работите , вече е друг въпрос. Прекалено малко информация има като цяло за него . Аз лично много се усъмних вече и се отказах от консултации с него ( лично мое мнение). Иначе си има и добри резултати , но на мен не ми харесват нещата около него и не съм човек ,които би се примирил с това и бих била спокойна

# 295
  • София
Здравейте. Почти 5 месеца след моята операция при д-р Стоянов искам да споделя мнение.
Още от първият ми преглед при него усетих, че е моят лекар. Препоръчаха ми го доста приятелки, които са си правили гърдите  преди доста години при него. Ходих при още двама и реших, че няма смисъл да си губя времето и назначих дата за операция.
Определихме 515cc., но се притесних, че ще са големи и им писах имейл за възможно по-малък размер. Спряхме се на 470cc. и 425cc. кръгли Ментор, ултра висок профил. Имах голяма разлика в двете гърди.
Дойде денят на операцията. Всичко беше наред. Събудих се без проблем, нямах болка, гледахаме като писано яйце, но имам мигрена и се оказа, че съм приемала медикаменти, които в състава си имат аспирин и той разрежда кръвта. Оставиха ме в болницата две нощи с дренажи. Не съм имала силна болка. Имах дискомфорт. Още след упойката се чувствах до ре. Можех да ставам сама, да си връзва косата, да се обслужва, но всичко ставаше в присъствието на сестра. Изписана ме с дренажите. Тръгнах си с пълен комплект документи-епикриза,паспорт на имплантите, за всяко плащане имам касова бележка. След това ходих почти всеки ден на преглед, за да проверяват дренажите. На 4 или 5 ден ми ги свалиха.
След 20 дни забелязах дъгички под моите гърди. Обадих се на доктора и той ме успокои, че всичко ще се оправи, че масажите ще помогнат, ако не се оправи ще се постави мастна тъкан и няма да има проблем. Лошото беше карантината и нямаше прегледи и масажи. След почти 2 месеца от операцията започнах масажи в клиниката и наистина от 6 масажа гърдите ми станаха перфектни. На преглед съм септември месец.
Аз останах изключително доволна от професионализма на всички в клиниката.
Тотал за всичко с масажите е около 8000лв.

# 296
Много моля оперираните от Молов да ми кажат на картите за гаранцията на имплантите - имплантите с различен номер ли са? Защото според моите карти съм с един и същ имплант в двете гърди...имам предвид за SN номера

# 297
Здравейте. Почти 5 месеца след моята операция при д-р Стоянов искам да споделя мнение.
Още от първият ми преглед при него усетих, че е моят лекар. Препоръчаха ми го доста приятелки, които са си правили гърдите  преди доста години при него. Ходих при още двама и реших, че няма смисъл да си губя времето и назначих дата за операция.
Определихме 515cc., но се притесних, че ще са големи и им писах имейл за възможно по-малък размер. Спряхме се на 470cc. и 425cc. кръгли Ментор, ултра висок профил. Имах голяма разлика в двете гърди.
Дойде денят на операцията. Всичко беше наред. Събудих се без проблем, нямах болка, гледахаме като писано яйце, но имам мигрена и се оказа, че съм приемала медикаменти, които в състава си имат аспирин и той разрежда кръвта. Оставиха ме в болницата две нощи с дренажи. Не съм имала силна болка. Имах дискомфорт. Още след упойката се чувствах до ре. Можех да ставам сама, да си връзва косата, да се обслужва, но всичко ставаше в присъствието на сестра. Изписана ме с дренажите. Тръгнах си с пълен комплект документи-епикриза,паспорт на имплантите, за всяко плащане имам касова бележка. След това ходих почти всеки ден на преглед, за да проверяват дренажите. На 4 или 5 ден ми ги свалиха.
След 20 дни забелязах дъгички под моите гърди. Обадих се на доктора и той ме успокои, че всичко ще се оправи, че масажите ще помогнат, ако не се оправи ще се постави мастна тъкан и няма да има проблем. Лошото беше карантината и нямаше прегледи и масажи. След почти 2 месеца от операцията започнах масажи в клиниката и наистина от 6 масажа гърдите ми станаха перфектни. На преглед съм септември месец.
Аз останах изключително доволна от професионализма на всички в клиниката.
Тотал за всичко с масажите е около 8000лв.

Привет! Благодаря за изчерпателната информация. И аз  бях на консулт при Стоянов и ми определли 510 сс Motiva Ergonomics. Допадна ми като доктор, но основното ми притеснение е да не станат огромни! При мен има 2 степен птоза и широка основа от 13 см и с големия имплант иска да компенсира птозата. Но при мен старта е поизпразнена след кърмене чашка 75Б и се притеснявам какво ще стане като се добави към това 510 сс. Ти с какъв старт беше? Може ли снимка на лични?

# 298
  • София
Сега и аз видях, че на залепените лепенки SN номерата са едни и същи. Не бях обърнала внимание. Нека и други да пишат. Договорът ми е подписан от Молов, но нямам касови бележки за преводите. Според мен трябва да направим всичко възможно да си получим епикризите. Нищо не се знае какво може да стане и дали няма да ни потрябват в бъдеще.

# 299
Не искам да плаша никой, но в нета снимките показват, че номерата трябва да са различни, още повече че в сайта на Ментор не мога да се регистрирам, поради това че имплантите са с еднакъв номер.
Мисля, че това е разковничето за епикризата.
Честито имаме един имплант.

Общи условия

Активация на акаунт