С мама не се разбираме

• 8 379
  • 313
  •   1
Отговори
# 60
ти като не знаеш по-добре не казвай нищо.

Аууу, невероятно остроумен съвет! Вземи си го прочети пак и го следвай. Сладуранка.

# 61
Djaky като гледам какво купуват на бебето, оставам с впечатлението, че майката взима от тази издръжка на авторката.Нека авторката ме поправя ако греша

# 62
Eva+ ти като не знаеш по-добре не казвай нищо. Да аз с кого навършвам 18 но работя от 16-годишна. Само през лятото но, все пак. Знам какво е да работиш, така че моля те без да знаеш не казвай нищо.

И колко деца отгледа, за да си наясно, че родителите купуват на бебето СИ повече неща, от колкото то има нужда? Не ми отговаряй, моля.
Майката вземала от парите за издръжка!?

# 63
На 17 обикновено си слагат на вратата бележка "Не влизай" и изобщо не напират да досаждат на майка си. Майка и би трябвало да се радва, че има отличничка, която не и създава проблеми и гледа и брат си при нужда + че иска да споделя.

Бас държа, че ако ги правеше луди по-голямо внимание щеше да и обръща и тя да се чуди и да пуска теми - защо дъщеря ми не иска да говори с мене.
Както и да е - изглежда, че отношенията са яко прецакани.
Авторке, баба нямаш ли, с която да можеш да общуваш и да те разбира?

# 64
Djaky като гледам какво купуват на бебето, оставам с впечатлението, че майката взима от тази издръжка на авторката.Нека авторката ме поправя ако греша
И ти и авторката сте за поправите лоното. Никаде авторката не се е оплакал а че за нея няма. Само каза че за бебето копуват в повече. Което не и прави чест.

# 65
Колко избирателно се отнасяте към питащите тук.Със сигурност ви е пределно ясно за какво става дума.
Ганели, знам историята ти ,но ти почака с бебе доста, за да изгледаш сина си, точно такива неща имаше предвид сигурно - да си свободна за новото семейство, да е пълнолетен и  напълно пораснал.
Ако има полярни мнения  е  заради нападките, за равновесие  с другото.
А ревност си има дори напълно да разбира единия нещата от живота.
Първите ми думи към нея бяха ,че ще разбере с времето.
В момента това чувства.Може би има нужда от точно този разговор да осъзнае нещо.Но е  на такова място в живота си ,нито  дете ,нито жена, самостоятелна  и самодостатъчна.
И признавам, имала съм моменти да искам да се разведа, не е първото от нещата, но второто със сигурност е  че няма да успея да задържа децата си както в семейството ни заедно и  с мен. А и не е било наложително явно, не съм била готова и за такова нещо.Но съм го мислила много, дори като останах вдовица си мислех ,на 51  не е още краят, другар за старостта си е добре ,но  и  това не бе достатъчен довод.Като ни познавам напълно и  своите възможности, толкова са ми изкривени представите за някои неща ,че три живота няма да ги поправят.
Майката тук е  намерила път , осмелила се  е да гради нов живот с надежда да е щастлива и тя.Нормални са терзанията и на момичето ,ще се оправят.
Важното е да не повлияят на мечтите  и, да не секнат устрема  и за бъдещето, клише ,но има истина.

# 66
Наистина за бебето купуват повече какво се правиш че игнорираш фактите?

# 67
А сега да погледнем какво каза авторката.

Здравейте, ще започна с това, че от година имам по-малък брат, с който имаме огромна разлика в годините. Той е от втория брак на майка ми. Преди да се появи бях на “по-преден” план, докато сега каквото и да направя родителите ми не ми обръщат внимание. И сега ще кажете - просто ревност... ами не! Аз ги ненавиждам, мразя ги!
Мъжът й постоянно демонстрира неуважение към мен и желанията ми, а тя го защитава. А майка ми от друга страна не пропуска всеки ден да се “хвали” с момченцето си в социалните мрежи. Няма лошо, нека публикува негови снимки, но хората, които не я познават биха решили от профилите й, че има само едно дете..
Аз съм на 17. Имам отлични оценки и винаги съм се оправяла сама, но не чувствам родители до себе си...
Колкото до моя баща, той също има жена до себе си, която много добре се отнася с мен. Ходя им на гости често, но когато споделя на баща си за тези проблеми казва, че не може да направи нищо по въпроса.
Не след дълго ще имам свободата да живея сама и вероятно в чужбина. От сега все повтарям на майка ми, че тогава аз няма да я търся и да се интересуват, както тя в момента.. детето е на годинка, а е толкова разглезено вече. Аз израстнах без баща и с доста строго отношение от нейна страна.. а към него тя е безкрайно толерантна..
Пиша тук, за да изслушам вашето мнение по въпроса и съвети. Благодаря Ви❤

Направо пример за отношения в семейството.
Но е по удобно да се хванем за изпуснатите думи за количката...

# 68
На 17 обикновено си слагат на вратата бележка "Не влизай" и изобщо не напират да досаждат на майка си. Майка и би трябвало да се радва, че има отличничка, която не и създава проблеми и гледа и брат си при нужда + че иска да споделя.

Това е инфо подадено ни от авторката - дали обаче е така, е друг въпрос. Как майка ѝ се чувства, как тя вижда и усеща нещата, е другата гледна точка, която за жалост няма как да чуем.

До Vikisemerdzhieva - за бебето купуват ПОВЕЧЕ, защото то е НОВ ЧОВЕК. На авторката са ѝ купували 17 години и си има вече неща - няма нужда при пълен гардероб (примерно), да ѝ купуват бельо всеки ден, защото бебето всеки ден ака в НОВ памперс.
Много ми беше забавен твоят коментар, че едва ли не всички живеят със 150 лева, които се полагали на авторката - ами авторката да пипва 150 кинта и да ходи да се спасява в живота. Издръжката не са пари за кафенца и блузки с розови еднорози, а ИЗЦЯЛО - ток, топла вода, храна, прах за пране, покрив на главата и, и, и.

Личи си, че сте деца и си нямате и понятие що е то Живота.

# 69
Колко избирателно се отнасяте към питащите тук.Със сигурност ви е пределно ясно за какво става дума.
Ганели, знам историята ти ,но ти почака с бебе доста, за да изгледаш сина си, точно такива неща имаше предвид сигурно - да си свободна за новото семейство, да е пълнолетен и  напълно пораснал.
Ако има полярни мнения  е  заради нападките, за равновесие  с другото.
А ревност си има дори напълно да разбира единия нещата от живота.
Първите ми думи към нея бяха ,че ще разбере с времето.
В момента това чувства.Може би има нужда от точно този разговор да осъзнае нещо.Но е  на такова място в живота си ,нито  дете ,нито жена, самостоятелна  и самодостатъчна.
И признавам, имала съм моменти да искам да се разведа, не е първото от нещата, но второто със сигурност е  че няма да успея да задържа децата си както в семейството ни заедно и  с мен. А и не е било наложително явно, не съм била готова и за такова нещо.Но съм го мислила много, дори като останах вдовица си мислех ,на 51  не е още краят, другар за старостта си е добре ,но  и  това не бе достатъчен довод.Като ни познавам напълно и  своите възможности, толкова са ми изкривени представите за някои неща ,че три живота няма да ги поправят.
Майката тук е  намерила път , осмелила се  е да гради нов живот с надежда да е щастлива и тя.Нормални са терзанията и на момичето ,ще се оправят.
Важното е да не повлияят на мечтите  и, да не секнат устрема  и за бъдещето, клише ,но има истина.
Така е абсолютно си права.

# 70
Наистина за бебето купуват повече какво се правиш че игнорираш фактите?
О, ти разполагаш с факти? Със защитници като тебе на авторката не ѝ трябват нападки.

# 71
Не, нещата му не са закупени с мои пари😂 А с техни общи пари.
Изненадана съм от злобата, с която реагират порастнали хора..
Навярно някои не са ме разбрали или съм се изразила грешно. Имах предвид, че като се случи да се прибера с кофти настроение не съм получавала един приятелски разговор от нея. Разбира се, обръща ми внимание от време на време, но ново дете не е основателно оправдание.
Относно нещата, с които той разполага от толкова малък - аз не съм израстнала с “много неща”.. Майка ми, до може би четири годинки докато направя, беше безработна.. Живеем с баба и дядо. Повече баба ме гледаше тогава, а майка ми тогава още й се живееше.. но щом е станала майка на 20 мисля, че е била наясно какво ще трябва да прави. В момента мога да кажа, че живеем доста по-добре от преди.
Стипендията ми не е малка и като ги съберете за една учебна година (9м) са ми достатъчни да си купувам дрехи или каквото искам. Майка ми ПОНЯКОГА дава пари, като тя купува обувки, а аз само дрехи. Но дори обувки за 600лв да ми купи - за мен са си обувки. Да, имам нов модел телефон, това онова.. Но не мисля, че материалното е толкова значително. По значително е пренебрежителното й отношение,според мен.
Дразня се,че аз не съм израстнала толкова глезена и с толкова пари, колкото го гледат него в момента.
Не съм много наясно с количките му, но има една с два коша - един зимен и летен. Отделно още една количка, защото е с Мики Маус🙄
Има си и две седалки за кола, за колите на двамата родители.
Някъде мисля, че видях, че пише за издръжката - 150 лв. Ами моята до преди 2г беше 80 лв.
Преди година майка ми откри моя сметка, от която не вземам пари. Баща ми увеличи месечната вноската на 100лв и тези пари се има предвид, че са за бъдещето ми.
Благодаря на всички хора, които отделиха време да оставят коментар по темата.❤

# 72
Да, с баба си говоря. Нея много я обичам. Чувствам нея като “по-майка” от мама. Та тя ме гледаше, когато бях първи/втори клас и майка ми реши да работи в чужбина за кратко..

# 73
  • София
Ревнуваш от бебе, не ми се мисли, като си хванеш гадже......

# 74
Естествено че не си глезена, вижда се от написаното че си интелигентна. Наистина е важно не материалното, ами вниманието което би трябвало да получаваш от нея.

Общи условия

Активация на акаунт