ДНЕВНИКЪТ Тема 103 Да отслабнем всички заедно!

• 40 046
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Тиси, бързо възстановяване! Дано е само моментно и се оправиш бързо.
Аз ги обичам тия хранителни еднодневни "прочиствания", щото ме рестартират доста добре Simple Smile Ако не станат сериозни нещата де ..
Днес отчитам леко минусче (-400), макар че докато не видя долната цифра стабилно, не го чувствам много отчетно Simple Smile Та 71-72 още съм в таз зона... надявам се скоро да се преборя с туй заплатване.

# 631
Кайсия, преди 10 години не можех да ставам от леглото
ходех на лекар, масажист и кинезетерапевт и нищо не помагаше
кинезетерапевта ми каза, че както и да се лекувам, няма да се оправя без упражнения, насочи ме към адски добра треньорка по пилатес и ми каза да ходя и на йога
сега съм добре, но не си и помислям да спирам гимнастиките

# 632
Kaйсия, бързо възстановяване ти желая! Ще се оправиш с терапия, но иска време. И след това много спорт. Спортът спасява положението. И аз бях зле преди години, бях се докарала да не мога да скачам с двата крака едновременно. Имах и лекарска забрана за спорт. Ако не се бях взела в ръце, сигурно по-зле щяха да се развият нещата. Не бой се!

Тиси, на летен вирус ми прилича твоето, заради повръщането.

Овес мога да ям само непосредствено след приготвянето. Разлигави ли се- край, не го докосвам. Веднъж на гости с преспиване ми го бяха приготвили от предната вечер. Scream Усмихнах се, благодарих, и го изядох, но вътрешно как ми беше.....Cold Sweat Но на любимата си братовчедка фасони не правя. Знам, че беше приготвено с любов, това ми стига. Two Hearts Никой не ми е виновен за особеностите. Но консистенцията на храната ми е важна.

# 633
Тиси, добре си се подредила с това натравяне. Пий повечко вода и дано мине.
Аз със спорта съм скарана, както ме видяхте и по снимките - желибон. Обичам сутрин да си правя лек джогинг, но в тези жеги и за това нямам хъс.
Отчета е лош, няма минуси. Отчитам го вина на МЦ и неуспешния фаст.

# 634
Здравейте, чета ви отдавна, действате ми доста стимулиращо. Старая се да спортувам карам колело, тичам, ходя на йога (най-вече защото ме боли кръста) Установих, че ако не се ограничавам в яденето, нищо не се получава, стоя на едно място. Аз съм 39 години, 164 см., от доста време съм около 64 кг. От около 10 дена се старая да ям предимно яйца, зеленчуци, месо, плодове. Не знам дали е правилно, но съм забелязала, че след по-изтощителна тренировка, после ако вечерям само яйца и зеленчуци, сутринта съм надолу. От снощи посещавам тренировка по табата, едва се справих, много изтощителна, но много ми харесва. И така от тази сутрин кантара вече е 62.5 кг. Приемам съвети, предложения, искам да сваля поне 5 кг., искам да видя 5цата.

# 635
Забраните за спорт са ми "любими" Confused Още не съм преживяла, че им се вързах и се отказах от таекуондото...
Сега не ги слушам много, много. Гледам си състоянието и тренирам според възможностите към момента. Предупредила съм и фитнес инструктора - съобразява упражненията спрямо информацията, която му подавам.
Моя колежка си смени шийните прешлени с изкуствени (не си спомням какъв метал беше). Имаше проблеми и с гръбнака, сковаваше се в изкривена поза със седмици. От страх се движише като робот, почти без да мърда. Накрая убедих мъжът ѝ да наеме кинезитерапевт, който да я накара да прави упражнения в домашни условия. Тъй като той беше предплатил, тя нямаше къде да ходи. Сега, 2 години по-късно, съжалява за подмяната на шийните прешлени и не е имала криза от година! Така че движението (съобразено с възможностите на организма) е спасението.
Днес сутринта съм 80,5 кг. За съжаление все още не тренирам във фитнеса. Правя само гимнастиката на Норбеков вкъщи.
Бързо възстановяване на всички с проблеми!

# 636
beki8, какъв проблем имаш, че не ходиш на фитнес? Ще дадеш ли линк за гимнастиката?
Хиляди пъти съжалих за вчерашното чийтване. Стомаха ми все още е подут. Ако не трябваше да пия желязо и витамин Ц щях да стоя гладна поне 24 часа. Да ми е за урок.

# 637
Какъв тип упражнения правите за укрепване на кръста? От раждането насам много ме боли. Не ми се беше случвало преди. Сякаш и стойката ми се е променила, някак по-изгърбена стоя.

# 638
Абе, спортът е деликатна тема, особено ако има противопоказания и склонност към травми и/или хронични болежки.
В идеалният случай трябва да се тренира индивидуално с треньор и то не просто с треньор, а с образован добър такъв. Колко трудно се намират такива, особено ако ти не си достатъчно образован по темата, е друг въпрос. Колко от нас могат да си го позволят финансово също.
Моя близка тръгна на йога с идеята да подобри гръбначно изкривяване. Вместо да си оправи гърба, отключи сериозни проблеми с китката (забравих диагнозата, но не е важно). После пробва фитнес с различни инструктори - докато не намери такъв, образован кинезитерапевт, не се оправиха нещата, нито с китка, нито с гръб, нито с кръст.
Пилатес не искам да коментирам - там инструктор става куцо, кьораво, сакато. Спортувала съм и съм чела достатъчно, за да знам теоритично какво трябва и не трябва да се прави, в каква последователност и защо. Такива изцепки съм виждала по залите, че съм се изкушавала да си тръгна по средата на тренировка. Говорим за откровено опасни грешки на "треньорките"!
Това ми е и най-голямата болка с Клоуи. Не мога да оспоря резултатите от програмите й, но неправилното изпълнение на упражненията, което демонстрира, ме убива. Хаосът в последователността им също ми е странен.
Научена съм да слушам доста внимателно тялото си и много концентрирано да си осмислям всяко движение, но дори с това повишено внимание след табатата в зала ми се разщрака едното коляно, а уж го пазех. Така че с 2 ръце съм ЗА спорта, но (!) внимавайте и се образовайте сами, за да може да се пазите сами, както вкъщи, така и от пишман треньори.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 09:21 от evenfall

# 639
Какъв тип упражнения правите за укрепване на кръста? От раждането насам много ме боли. Не ми се беше случвало преди. Сякаш и стойката ми се е променила, някак по-изгърбена стоя.

Йога и силови са идеални, но сега като имаш болки е добре да започнеш с кинезитерапевт, или физио, и те вече ще те насочат.
СЛънчевия поздрав (Сурия Намаскар) 5хА + 5хБ е добро начало, и няма да навреди.

Информативно, за какво става дума:
https://www.youtube.com/watch?v=Lg_Ja-liVuQ

С йога започнах сама, с книга, през 1995.  Имах проблеми, помогна ми веднага. Пък кой знае какви съм ги вършила реално. Сурия Намаскар беше показан с картинки, следях схемата.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 09:29 от Dez

# 640
Йога всеки ден - слънчев поздрав, котешки гръб и т.н. В YouTube се намира някое и друго клипче на Yoga Zone. Може да се водиш по тях. От над 10 години съм с дискова херния и само това ме спасява от кризите, плюс кинезитерапия и Су Джок в най-тежките моменти. За съжаление закъсах с врата наскоро - спондилоза и ошипяване на целия врат. Бързо възстановяване на момичетата с травми и здравословни проблеми!
Няма раздвижване при мен, МЦ ми спъва напредъка.

# 641
Това е гимнастиката на Норбеков

Имам проблеми с
Скрит текст:
извънциклично кървене, кръвоизливи, а в момента кървя от 2 месеца. Пия хормони, ходя на лекар, но това е положението

# 642
Никога не съм пробвала Йога, но ми изглежда интересно. Ще пробвам още днес. Стискайте палци да оцелея, че не съм много пластична. Най много да изкарам акъла на децата 😂
Иначе сега нямам време да си обърна особено внимание, нито за физиотерапия, нито за кинезитерапевт. С две деца съм вкъщи, едното е още бебе. От няколко дни си правя сметки как да обиколя магазините и да си избера някоя дрешка, но в последният момент пак ми се провалиха плановете. Изобщо не си спомням от кога не съм мърдала от вкъщи без децата. Добре, че поне проявяват интерес към упражненията ми и ми позволяват да ги правя. Голямата си спортува сериозно с мен, даже и малкото се мъчи да ни имитира 😂
Беки, аз също страдах от сериозни кръвоизливи. Буквално не можех да стана от леглото. Хормоните, които приемах са една от главните причини да напълнея толкова. От няколко месеца ги спрях на своя глава и сега изобщо нямам цикъл. Надявам се със спадането на килограмите и хормоните ми да се наместят.

# 643
Лимонче, и аз като теб направих:
Скрит текст:
спрях си хормоните и 6 месеца нямах цикъл. Рахат работа, викам си за какво ми е, няма да раждам повече... Обаче след това 6 месеца се влачих със сериозни кръвоизливи и изобщо нямах чист ден Confused Ни жива, ни умряла - не можех да живея нормално, а и те хваща на всякакви места. Супер неудобно както си говориш с някого и под теб се появява локва кръв... Наложи се да ходя с кожени панталони и затворени обувки посред жежкото лято, а веднъж дори се прибирах по спешност вкъщи с чувал за смет, вместо пола... Абе гадна работа си беше. АГ ми се накара едно хубаво и оттогава не смея на своя глава да спирам хормони.

# 644
Отслабването върви по план и даже ме е страх да се похваля, довечера обаче сме канени на имен ден и  обикновено хората не разбират моята стрикност на хранене  (не че не съм лакома) та да видим.
И на мен ми се иска да опитам йога ама все не мога да се наканя.

Общи условия

Активация на акаунт