ДНЕВНИКЪТ Тема 103 Да отслабнем всички заедно!

• 38 875
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Аз мога да не го опитам, но като постои, защото моите са злояди или приключват с по едно парче, няма да го хвърлям, я. Joy Снощи малкият се спазари да им направя един сладкиш, който със сигурност ще ме изкушава, но му обещах. Освен да си направя някакъв режимен за мен.
Днес обядвах почти половин килограм череши и една консерва скумрия в зехтин. За вечеря планирам диня, макар плодовете да не се препоръчват. Но, докато съм в цикъл, така ще е.

# 76
Дара, аз имам възрастни самотно живеещи съседки и съседски кучета, които с най-голямо удоволствие почерпвам, за да не се изхвърля храна и да не стана още по-тежка... Даже ми се радват и ми благодарят за грижите, въпреки че съм им обяснила каква е ситуацията.

# 77
Как сладкиши ще раздавам?! Joy Готвено заблажва кучето, но сладкиши...
Така си отворих консервата на обяд, че зехтинът плисна върху светлите ми дънки и блузата. Търках с мокра кърпичка, блузата ще я биде, но дънките...
Снощи вечерях кето фокача (с кокосово брашно) и салата от домат, авокадо, краставица и сирене.
Спирам да спамя, че днес съм много писателна.

# 78
Снощи вечерях кето фокача (с кокосово брашно) и салата от домат, авокадо, краставица и сирене.
От Дени ли взема рецептата? Кофти за дънките.

# 79
  • На острова
Когато има повод/празник, аз си правя отделно. Ето, наскоро ММ имаше празник и понеже тортата беше по поръчка, за мен предната вечер си направих тортичка с блат от бадеми и крем от маскарпоне, филаделфия и течен шоколад без захар.

# 80
За дънките пръсни с обезмаслител, малко да постоят и в пералнята - сваля и стари петна, а не ми се е случвало да увреди тъканта или цвета.

# 81
Аз като съм поставена пред сладкиш - торта или друго, го гледам от всички страни, чудя му се, радвам му се и си казвам - щом не съм го правила аз, е много сладък (на сладкиш слагам 2-3 лъж.захар), и не го ям, или опитвам само.
Или в ресторант, гледам менюто за десерти, представям си ги, и не си поръчвам Grinning. Бях чела, че и Лили Иванова прави така.
Но когато съм твърдо решена да ям торта, го правя без никакво угризение и огромно удоволствие.

# 82
Каква сладка тема се заформи. Grinning Покрай МЦ не мога да се похваля с още минуси, но вече пети ден подминавам купчина от 8 шоколада Линд, 1 опаковка бонбони и два конфитюра, които ММ се пъне да изяде. Аз пък напук ги подминавам, права е Влади, че вкусът се превъзпитава.

# 83
Скрит текст:
От Дени ли взема рецептата? Кофти за дънките.

Не помня къде открих рецептата, преди 3-4 страници я написах в темата. Като изсъхнаха дънките, петното не е толкова страшно. Като му пръсна вкъщи и обезмаслител, ще стане работата.
Свалих си рецепта и за "хрупанки" от белтък и семена, ама все не стигам до нея. С тази скромна консерва и черешите на обяд, нещо взех да огладнявам и да си мисля за ядене. В службата почерпиха торта и фъстъци, но ги преотстъпих на колегата. Не ги отразих. Grinning

# 84
  • София
Я да видим кой от кой край на България е Stuck Out Tongue Winking Eye В нашето село на това му казваха "жътварско кисело". Боже, за последно съм го яла като дете. Сега направо умирам от удоволствие...
Краставици, чесън, копър, оцет, съвсем малко олио (не мога да го приема със зехтин), сол и ледено студена вода.

# 85
Такова нещо започнах да ям след като започнах да спазвам режими, иначе го няма в нашата кухня.

# 86
О,не че изобщо не пробвам от това което съм направила,но ,тъй като обикновено готвя късно вечер,си казвам,че мога да изчакам до другия ден 11-12 часа,когато ми е времето за хранене.Днес пробвах една хапка от десерта,за да знам все пак какво предлагам на гостите.
Замислих се,почти 1 месец откакто съм на ОМАД,а не се е налагало да се боря със себе си.И смятам,че е така, защото освен основно здравословни неща,ако ми се прияде нещо с олио,с краве масло ,Абе нещо не чак толкова здравословно,си хапвам .Но мен десерти не ме блазнят,дай ми тестено,а и моя син все иска да му меся-хляб , кифлички.Но за тези 25 дена,два три пъти съм кривнала от пътя,за мен е голямо постижение.
И ако наистина отслабна до 70 кг,ще ме е яд,че не съм се взела в ръце досега, защото в крайна сметка не е толкова трудно.Всеки ми вика,ама ти 4 деца си раждала,е и?Сестра ми 3 е родила ,а е 48-50 кг,това с ражданията хич не е оправдание и го знам много добре.

# 87
  • Нидерландия
Елена: това да не е нещо като таратор лайт 🙂

# 88
  • София
Елена: това да не е нещо като таратор лайт 🙂

Ааа лайт, разбирала е баба ми от лайт Joy  правили са го на полето по време на жътва. Изключително приятно за жегите.

# 89
  • София
Аз го знам като жетварски таратор, но без оцет. Не съм яла никога, но бих, защото обожавам таратор, но кисело мляко + сол, а аз го обичам солен, ме подува ужасно и ме връща много назад.

Изкарах 2 дни и половина на череши, резултат -2.2 кг. Видимо се поприбрах, няма подуто, стана ми леко и ми беше много вкусно. Сега ядох миш-маш с изцяло домашни продукти.

Мен лятото с всичките прекрасни плодове, не ми се ядат сладки неща толкова, само сладолед, но от него не качвам. Лятото е моят сезон за отслабване! Дано и този път да е така и успея в срок да ги разкарам килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт