Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 33 928
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
Чуването да ви е проблема Grinning Преди години, докато учех в НБУ, живеех в един комплекс на Любляна, в който стените буквално си бяха кухи (май всичко беше от итонг). Моя колежка живееше в съседния вход и по време на един купон, някой беше пробил стената с юмрук. Да не коментирам и колко беше студено.

Сега докато търсехме да купим, два пъти ми предлагаха апартаменти в този комплекс и то на стабилни цени. Горките хора, които ще купят там.

# 451
Чуването да ви е проблема Grinning
За мен чуването и шума са проблеми, заради които съм продавала  жилище. Предпочитам да живея в тихо мазе отколкото в съседство със скандалджии, алкохолици и наркомани, тупуркащи, галопиращи и скачащи крещящи деца и т.н. На тия години съм като опъната струна.Тоест нервите ми...

# 452
Като говорим за качество, това го виждам масово по строежи. Не ми изглежда ок, ама знам ли:

Еми точно такъв беше и нашия. Писала съм назад в темата. Когато трябваше да слагаме кухненските шкафчета се наложи първия ден само да запълваме дупки с лепило понеже тухлите бяха зидани с отворите навътре като на снимката, в кухнята беше сравнително лесно, макар и да ошляпахме с дупки цялята стена и си отворихме куп неща за вършене в последствие, но климатика който беше извън прозореца и достъпът беше труден ни озори. Викахме алпинист едно момче и си му платихме, той разпроби там където бяха фиксирали монтажниците и запълни с лепило и цимент за да може да хванат стойките. А как се чува само в тия апартаменти ......Чувала съм когато съседката говори по телефона с дъщеря си на микрофон , да чувам гласът на щерка и. За другите неща да не пиша Mask

А не, тези с дупките напред са просто тухли приготвени за зидане на пале на терасата. Grinning Говорех за дупките между вече зиданите тухли по 3 пръста, запълнено с монтажна пяна или изобщо не. Май по-напред бяха говорили, че не бива да се запълва по този начин.

# 453
Това май е за друг форум на майсторите, щото тука сме се събрали само кандидат купувачи, наемодатели и агенти. Но да не дава Господ земетресения, че като им гледам стоманата по строежите и пукнатините от Пернишкото, ме хваща шубето. Да не говоря как се получават разрешения за ползване. Гледките след 7.5 в Турция например не са никак приятни. В България имаме и 7.8 Sad

# 454
Аз говоря за масовия случай и изключенията при 'луксозното' строителство. Но отново на всяка манджа мерудия..

Не, ти обобщаваш. И както винаги съдиш по себе си и по своята среда. Щом в твоята среда е така и така, и щом при теб е така и така, значи всичкото е същото. Ми не, не е. И да, не ходя на огледи по крайните квартали, но следя какво става в моя квартал. А собствения си апартамент го следя от голи тухлени стени.
И аз, за разлика от теб знам, че има и евтини сгради с форати тухли, но чак масовият случай не са. Днес карах детето на зъболекар и докато чаках се разходих  да огледам новите строежи в района, хем Ман Ли, не център  - всичките бяха с оптимизираните тухли поротерм лайт (не най-доброто, но приемливи) и съвсем прилични скелети от плочи и колони (добрият бетон си личи).

Като говорим за качество, това го виждам масово по строежи. Не ми изглежда ок, ама знам ли:
Скрит текст:
Еми точно такъв беше и нашия. Писала съм назад в темата. Когато трябваше да слагаме кухненските шкафчета се наложи първия ден само да запълваме дупки с лепило понеже тухлите бяха зидани с отворите навътре като на снимката,

Първо, тухлите с отворите навън, са наредени на палет и явно не са зид, а са материал за зидане;-)

И второ, пяната горе при плочата си е точно по технология. При този тип строителство стените не са носещи и само запълват и преграждат пространството, като нарочно се оставят 2 см луфт до плочата за да може при земетресение тухлената стена да се движи свободно. И да , появяват се пукнатини в зида, но сградата стои и стените не падат върху теб. Някой специалист строител да обясни, но това не е тарикатлък.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 12:54 от Черна станция

# 455
Обърках вече темите и не помя тук ли се обсъждаше или в кварталите на София, но според повечето от вас, района от Дондуков на север било много зле.
Да разбирам ли ,че около Софийската математическа гимназия е лош район и има наркомани, араби и т.н. ....?

# 456
Наоми, не слушай какво ти говори този или онзи - добре - зле, всеки според разбиранията си. Направи си разходка в района и сама си прецени.
ЧС се майтапи, тя живее наблизо някъде и хич не й е зле. И аз съм от района, на мен също ми е добре. Зависи какво търсиш.
Ако търсиш район за забавления - да има заведения, кафета/ресторанти и т.н. - не е това районът.
Ако търсиш спокоен район за живеене, даже леко позаспал - супер си е даже.
Ако сте с кола (най-вероятно), паркомясто като минимум - колите вече са много, трудно се намира място вечер, а и от септември от зелена става синя зона.
Мини привечер в градинката срещу СМГ, ще се ориентираш какво е народонаселението Laughing
Ако искаш - можеш и на лични да ми пишеш.

# 457
Обърках вече темите и не помя тук ли се обсъждаше или в кварталите на София, но според повечето от вас, района от Дондуков на север било много зле.
Да разбирам ли ,че около Софийската математическа гимназия е лош район и има наркомани, араби и т.н. ....?

Най-добре да се разходите и сама да видите. Съвсем нормален квартал със старо строителство, а и от скоро с няколко нови блокчета. Както споменаха района е по-скоро тих и спокоен. Транспортно е обезпечен, като единствено метрото идва една идея по-далеч. Има малки магазини за пазаруване, както и голям Лидъл на Сточна Гара. Цигани, араби няма. Коли по троторите също, само там където е регламентирано - Искър и Екзарх Йосиф. Като основен проблем там виждам пренаселването, тъй като все повече хора откриват колко яко всъщност е там, което води след себе си индивиди, които им е трудно да свикнат с порядките в Стара София.

# 458
Не съм запозната с района и попитах съвсем човешки..., Защото ме впечатлиха изказвания тук във Форума;
Ако ще се подиграваме не ми давайте мненията си;

Ами защото си n-тата на брой пееща в този тон, та писва вече. Най-добре отиди на място, застани с гръб към СМГ и виж как върви "Искър" под аркада от зелени дървета, павирана улица без дупки, наоколо няма бордеи и съборетини, а никнат луксозни нови кооперации, цигани сигурно минават, защото разни неща, оставени край контейнерите, изчезват все пак, но не бият на очи. Наоколо има болници и клиники всякакви (начело с ИСУЛ), има суперски нов Лидл, на 10 минутки е от центъра с купона, но е тихо и спокойно. Транспорт всякакъв без метро (на 11  минути бърз ход е най-близкото). Две от най-престижните гимназии са на хвърлей място. И какво още искаш?

Ми да, гадно място е, не си давай парите, виж там Ман Ли или друго.

# 459
Аз да подпитам - къде там се продава нещо? Толкоз е кофти района, че предлагане на практика няма.

# 460
# 461
Хареса ми описанието "дивашки застроен квартал". Grinning В интерес на истината последните няколко години напреднаха с улиците и тротоарите. Като си спомня какво беше преди 10 години в западната част, сега е много по-организирано. Това е и защото значително намаляха местата за застрояване.

# 462
С всичко съм съгласна, но половинката има колеги, които имат жилища там и са много доволни. Ха, де? Явно всичко е субективно и всеки си има свой вкус. И запалете свещ, че е така, защото ако всички искаха да живеят в един квартал щеше да стане лудница.

# 463
Аз се чудя , с кой акъл са купили апартаментите.
И аз имам апартамент в МЛ, но отстоянието с отсрещния блок е 20 метра (това с най-близкият блок)

# 464
Аз се чудя , с кой акъл са купили апартаментите.
И аз имам апартамент в МЛ, но отстоянието с отсрещния блок е 20 метра (това с най-близкият блок)
Всъщност е въпрос на късмет. Аз като съм купувал в Манастирски Ливади имаше точно 4 блока около грозната сграда от Тошово време. Обаче сега изобщо не е така. Те повечето хора и срещу това негодуват, когато взимат им се обещава едно, в последствие се оказва съвсем друго...

Общи условия

Активация на акаунт