Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 549
  • 1 692
  •   1
Отговори
# 1 200
Благодаря ти Blush

И моите са така но са на английски и долу няма никой споменат от Сектор "Молекулярна Генетика".
Но при мен резултатът е сега, от декември.

# 1 201
Благодаря ти Blush

И моите са така но са на английски и долу няма никой споменат от Сектор "Молекулярна Генетика".
Но при мен резултатът е сега, от декември.

Абсолютно същият е и моят, на английски
Само дето няма У хромозома 😀😃🙂

# 1 202
Здравейте момичета,
Ако мога и аз да се включа с един, два въпроса. Дали има скорошно ползвали услугите на Превиста лабораторията и по-точно  пренаталния им тест Супер Скрининг?
Бях се ориентирала първоначално към Панорамата, но отговарящата за теста в централата на Цибалаб ми каза че се правел до 14-а г.с....а аз съм към 14-а и 5 дена. Много неочаквано като отговор, тъй като почти навсякъде се споменава само, че трябва след 9, 10-а седмица да се направи, никъде не фигурира краен срок. Само на едно се споменава, че е препоръчително да е преди 20-та. Вие чували ли сте за такова изискване?

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:40 от Deneris_

# 1 203
Здравейте момичета,
Ако мога и аз да се включа с един, два въпроса. Дали има скорошно ползвали услугите на Превиста лабораторията и по-точно  пренаталния им тест Супер Скрининг?
Бях се ориентирала първоначално към Панорамата, но отговарящата за теста в централата на Цибалаб ми каза че се правел до 14-а г.с....а аз съм към 14-а и 5 дена. Много неочаквано като отговор, тъй като почти навсякъде се споменава само, че трябва след 9, 10-а седмица да се направи, никъде не фигурира краен срок. Само на едно се споменава, че е препоръчително да е преди 20-та. Вие чували ли сте за такова изискване?

Здравей, аз правих този пренатален тест миналия месец, бях в 11 седмица и нямам представа дали има ограничение в седмиците. Ако имаш още въпроси, на които мога да отговоря съм насреща. 😊

# 1 204
NIPT тестовете имат единствено ограничение да са след 9-10та седмица. Обяснете на тая госпожа от лабораторията, че е по-добре да ходи да бере картофи някъде, от колкото да ръси мозък.

# 1 205
И аз правих тест в 14 седмица и 6 дни. Правих The Vision и ми казаха, че няма проблем да го направя и в 20та, ако искам, но е добре да го направя до около 14та -15 та. Но няма ограничение да е до 14та.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 10:45 от Пълнолуние

# 1 206
NIPT тестовете имат единствено ограничение да са след 9-10та седмица. Обяснете на тая госпожа от лабораторията, че е по-добре да ходи да бере картофи някъде, от колкото да ръси мозък.
И аз така знам, просто исках да съм сигурна, дали не е някакво ново изискване, понеже за първи път ми се налага да избирам нещо такова...но след този малко неадекватен отговор от нейна страна, вече съм малко скептична относно услугите им...та може би ще се ориентирам към Супер Скрининга на Превиста, ако намеря някакви по-обширни мнения за него или направо Panorama-та в Щерев, нищо че там е по-скъпо от Цибалаб. Благодаря че ме уверихте допълнително=)

# 1 207
Ако забременея пак бих направила също Панорама - макар и в нисък процент има възможност да хване триплоидия, нещо, което нито един друг тест за момента не може.
(Повтарям се - но, за да се обоснова - правих Вижън, който показа само разкош и красота, за разлика от амниоцентезата после, което наложи аборт в 20та седмица заради триплоидия)

# 1 208
Ако забременея пак бих направила също Панорама - макар и в нисък процент има възможност да хване триплоидия, нещо, което нито един друг тест за момента не може.
(Повтарям се - но, за да се обоснова - правих Вижън, който показа само разкош и красота, за разлика от амниоцентезата после, което наложи аборт в 20та седмица заради триплоидия)

А ти преди амниоцентезата направи и Панорама ли? За да не се повтаряш, може да ми пратиш и линк към мнението ти, в което си го обяснила вече. Ще бъда благодарна.

# 1 209

А ти преди амниоцентезата направи и Панорама ли? За да не се повтаряш, може да ми пратиш и линк към мнението ти, в което си го обяснила вече. Ще бъда благодарна.
В поста над теб съм се допълнила и дообяснила - правих Вижън преди амниоцентезата.

# 1 210

Просто останах с впечатлението, че си правила и Панорама, която е успяла да хване триплоидията, за разлика от Вижън. Но грешно те разбрах. Благодаря за уточнението.

# 1 211
Здравейте скъпи мами,

Днес си пуснах тест на Vision и сега очаквам резултатите. От БХС съм с висок риск за Даун 1:41. АГ каза че на ехографа всичко е отлично, но резултата идвал от изследването на кръвната проба. Резултатите са както следва: - PAPP-A - 0,4438 MoM
- B HCG - 1,9558 MoM

Моля ако има някоя мама, която има здраво детенце да успокои притесненията ми, докато чакаме резултатите.

# 1 212
  • София
Здравейте скъпи мами,

Днес си пуснах тест на Vision и сега очаквам резултатите. От БХС съм с висок риск за Даун 1:41. АГ каза че на ехографа всичко е отлично, но резултата идвал от изследването на кръвната проба. Резултатите са както следва: - PAPP-A - 0,4438 MoM
- B HCG - 1,9558 MoM

Моля ако има някоя мама, която има здраво детенце да успокои притесненията ми, докато чакаме резултатите.

Аз също излезнах с висок риск за Даун. Лекарите малко се гледаха учудени. В край на сметка си имаме живо и здраво момиченце дето вече не млъква🤣

# 1 213
Силно се надявам и при нас нещата да се развият така. Някъде из форумите четох, че нормалната стойност на тези хормони е единица, а единия от моите резултати е почти двоен. АГ казва, че според нея не би трябвало да има аномалии от изследването.

Здравейте скъпи мами,

- B HCG - 1,9558 MoM

Аз също излезнах с висок риск за Даун. Лекарите малко се гледаха учудени. В край на сметка си имаме живо и здраво момиченце дето вече не млъква🤣

# 1 214
Здравейте:) Днес звъннах на цибалаб да попитам за Панорама и ми казаха,че е късно да се направи 18 седмица SadГледам ,че вие повечето сте се спряли на Vision или Nifty pro и сега виждам,че има и подобен Niptify което е мн объркващо😅имаше случай на разменени резултати но към кои беше😅сега вече съм в чужденка къде да пусна ,а съм 17с ще съм благодарна ,ако някой ме посъветва от своя опит и поучвания:)))

Общи условия

Активация на акаунт